Νέα εποχή στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας- Ανέλαβε καθήκοντα ο Βαγγέλης Ξυγκώρος

Νέα εποχή στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας- Ανέλαβε καθήκοντα ο Βαγγέλης Ξυγκώρος

Τα νέα του καθήκοντα, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ανέλαβε από χθες ο Βαγγέλης Ξυγκώρος. Ειδικότερα, αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν 21 μέλη, 12 από το συνδυασμό του νέου προέδρου και 9 από το συνδυασμό του Γιώργου Γκούμα. Συγκεκριμένα:
Πλειοψηφία: Ξυγκώρος, Κάτσιος, Στούπας, Καπερώνης,Κουτέλας, Κυριακόπουλος, Μαρκόπουλος, Κρανιώτης, Σώτηρας, Ζαγάκος, Γκραίκης
Μειοψηφία: Γκούμας, Τριγκιλίδας, Παπαδοπούλου, Κοτταρίδη, Πουλημένος, Κουκούτσης, Καλογερόπουλος, Βλαχονικολός, Μουτεβελής.
Ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έχει ένα απόλυτα ξεκαθαρισμένο πλάνο στο μυαλό του, τη διάθεση να «σπάσει αβγά» εκεί που πρέπει, αλλά και το μεράκι να δει το Επιμελητήριο «να παίρνει» τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που του ανήκουν στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Μεσσηνίας.
Από τις δηλώσεις του πριν από τις εκλογές φάνηκε ότι γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό το «πώς» η Μεσσηνία θα περάσει σε μιαν άλλη φάση ανάπτυξης. Υπό έναν, όμως, όρο: όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο παραπάνω εγχείρημα «να προχωρήσουμε μαζί… γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα». Αυτό είναι το πιστεύω του κι αυτό καταθέτει και ο συνδυασμός του ως λύση στο δύσκολο- όντως- πρόβλημα.
Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος έχει ξεκαθαρίσει έγκαιρα ότι είναι αναγκαίο για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να υπάρξει ένα απόλυτα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με τη συνέργεια όλου του επιχειρηματικού κόσμου και την απόλυτη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και τη συνδρομή της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να βοηθήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη