Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ζήτημα της αγοράς σπορέλαιου αντί ελαιολάδου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ζήτημα της αγοράς σπορέλαιου αντί ελαιολάδου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα μας για την κατάσταση που επικρατούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας σχετικά με την αγορά σπορελαίου και τη… μετονομασία του σε ελαιόλαδο, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας απέστειλε χθες την ακόλουθη επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τσιλίκας Δ. και η γραμματέας Μπλέκου Θ. (σ.σ. διατηρούμε την ορθογραφία του κειμένου):
“Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θάρρος» στις 31/12/17 που αφορούσε την αγορά σπορέλαιου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αυτά που πρέπει να τονίσουμε είναι τα εξής: Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται αγορά σπορέλαιου σε τιμή ελαιολάδου που έχει ως αφορμή τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος συναδέλφων μας.
Στα αναγραφόμενα περί απομάκρυνσης υπαλλήλου που αποπέμφθηκε από θέση ευθύνης που κατείχε αναφέρουμε πως η εν λόγω συνάδελφος ουδεμία ανάμιξη είχε με το υποτιθέμενο θέμα αγοράς σπορέλαιου.
Καλούμε την εφημερίδα να ανασκευάσει και να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, καθώς και το ανυπόστατο και αβάσιμο δημοσίευμα ώστε να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις περί οσμής οικονομικής ατασθαλίας για το εν λόγω θέμα.
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας επιφυλασσόμεθα για τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου προς αποκατάσταση της αλήθειας”.

Απάντηση: Ειλικρινά μας προκαλεί έκπληξη η επιστολή. Για την αλήθεια ή όχι του δημοσιεύματος, υπάρχουν στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Άλλωστε έχει διαταχθεί ΕΔΕ για μη τήρηση της σύμβασης με πολυκατάστημα της Καλαμάτας, βάσει της οποίας προβλεπόταν αγορά ελαιολάδου.
Ωστόσο, για άγνωστους λόγους αγοραζόταν σπορέλαιο σε τιμή σπορέλαιου, όπως αρμοδίως μας έγινε γνωστό. Η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.
Πέρα από αυτό, όμως, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. αν ήταν σε γνώση όλων των μελών η ανακοίνωση που εξέδωσαν. Συγχρόνως, αν διάβαζαν προσεκτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα διαπίστωναν από τα γραφόμενα ότι δε γίνεται πουθενά λόγος για εμπλοκή ή συναλλαγή υπαλλήλου. Τώρα για ποιον λόγο υπήρξε η μετάθεση, είναι θέμα που αφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου. Επιπλέον, είναι αλήθεια ή όχι ότι υπήρξε συνεδρίαση και ένσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μετά την απόφαση για μετάθεση του/της υπαλλήλου;
Ζητάμε, λοιπόν, ευθέως από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας να πάρει  καθαρή θέση στο θέμα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη