Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας

Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας

Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής, της 15ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 14ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Θουρία – Μιλτιάδης 6-0
Αναγέννηση Παρ. – Εθνικός Μελ. 0-1
ΑΟ Σπερχογείας – Ασπρόχωμα 0-0
ΑΟ Φαραί – Ομόνοια …. 
 
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αίαντας Καλ. – Χώρα 1-1
ΑΕ Μάνης – Ανάληψη 1-0
Κορώνη – Πεταλίδι 2-2
 
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πλατύ – Νέος Άρις 0-1
Κοπανάκι – Ηρακλής Κυπ. 1-2
Καλό Νερό – Μεσσηνιακός 3-1
Βλαχόπουλο – Θύελλα Χαρ. 2-3
 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Εθνικός Καλ. – Eρμής Καλαμάτας. 3-1

Ο Πανθουριακός «σκόρπισε» με 6-0 τον Μιλτιάδη 
Άνιση «μάχη» χθες το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας με τον εκ των πρωτοπόρων Πανθουριακό να «σκορπίζει» με 6-0 τον ουραγό Μιλτιάδη. Στο φινάλε του α’ γύρου της Α’ Τοπικής η ομάδα που προπονεί ο Γιώργος Αργυρόπουλος πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ του φετινού πρωταθλήματος. Το …χορό των τερμάτων άνοιξε στο 20’ ο Χελάς (με διαγώνιο σουτ από δεξιά, έπειτα από σέντρα του Τριανταφυλλάκη), στο 30’ ο Μουλιάτος πέτυχε το 2-0 (με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από κάθετη πάσα του Μπιτσάνη) και στο 41’ ο Μουστάκας με μακρινό σουτ «έκλεισε» το σκορ του α’ ημιχρόνου στο 3-0. Στο 61’ ο Πανταζής με τεχνικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλος περιοχής έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του νεαρού Δημητρακόπουλου, «γράφοντας» το 4-0. Στο 69’ ο Κουρούπης με ατομική προσπάθεια και σουτ από το ύψος της περιοχής και 5-0, ενώ το τελικό 6-0 ήρθε στο 80’ μετά από παράλληλη μπαλιά του Πανταζή από αριστερά και απ’ ευθείας διαγώνιο πλασέ του Χρήστου Τρίψα, στην ιδανική επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του.
Διαιτητές: Ζαρακοβίτης (Κασκάνης-Ταβουλαρέας).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος): Σταθάς (46’ Φαββατάς), Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης (67’ Χρ. Τρίψας), Σεφεράσι (46’ Παντσιώτης), Μουστάκας, Κουρούπης, Αργυρόπουλος, Μπιτσάνης (70’ Δημητρακόπουλος), Μουλιάτος, Πανταζής, Χελάς.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (Τάκης Κάππος): Δημητρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Ταχίρι, Αυρηλιώνης, Λακριντής, Τσέρτος, Βάγγαλης (70’ Φωτόπουλος), Καραμπότσος (76’ Κανελλόπουλος), Παυλόγιαννης, Αλεξόπουλος, Γ. Κάππος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 0-1
Με αυτογκόλ, αλλά και δοκάρια στο τέλος 
Στο …αυτογκόλ κρίθηκε η χθεσινή αναμέτρηση στο «Γ. Λουκαρέας» με τον Εθνικό Μελιγαλά να παίρνει μια μεγάλη νίκη και την Αναγέννηση να παραμένει στον …βυθό της Α’ Τοπικής. Η άτυχη στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 67’ με τον Δημήτρη Κουτίβα να στέλνει κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθεια του να την απομακρύνει.
Στο 80’ ο Κ. Κανελλόπουλος είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε προσπάθεια του Μουρούσια στο 90’, χωρίς μάλιστα στην επαναφορά ο επερχόμενος Χότζα να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Πάντως η Αναγέννηση εκφράζει έντονα παράπονα, ζητώντας πέναλτι στη φάση του 20’ όταν ο Χαρίτος έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Χότζα, με τον διαιτητή Πλακογιάννη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Μάλιστα οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν με τον προπονητή Σπύρο Τσίκινη να αποβάλλεται από τον πάγκο του. 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Βασιλόπουλος, Πετράκος, Κουτίβας, Ξυδέας (52’ Δούβας), Μάλαμας, Σώκαλης, Σκαφιδάς, Χαρίτος (73’ Κουραμπάς), Νικολακόπουλος (60’ Μπουζαλάς), Κοντοθανάσης, Χ. Κοντοθανάσης.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Λίβας, Π. Κανελλόπουλος, Μακρής, Θανόπουλος, Καρατζούλιας, Σαραντόπουλος, Χότζα, Κ. Κανελλόπουλος (87’ Σεμούρι), Παπαδόπουλος (92’ Ρουμελιώτης), Λάγιος (90’ Διακουμάκος), Γκιόζι (46’ Μουρούσιας).

Η ΑΕ ΜΑΝΗΣ 1-0 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ 
Πήρε το ντέρμπι και… ξέφυγε
Η ΑΕ Μάνης επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Ανάληψης χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, στο ντέρμπι κορυφής της 15ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας.
Με τη νίκη της αυτή η ΑΕ Μάνης ξέφυγε πλέον 7 βαθμούς από τους ερυθρόλευκους της Ανάληψης και προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α΄ Τοπική.
Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Στέλιος Σπανός (62΄ με σουτ). Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε δοκάρι (64΄ σε σουτ). Ντεμπούτο με την ΑΕ Μάνης έκανε ο νεοαποκτηθείς Άρης Ηλιόπουλος, ενώ την παρθενική του εμφάνιση στους ερυθρόλευκους της Ανάληψης έκανε ο νεοαποκτηθείς  Δημήτρης Σωτηριάδης.
Το ματς σφύριξε ο Ηλίας Αλεξέας, που είχε βοηθούς τους Κων/νο Βοσνάκη και Χάρη Τσοπανάκη.
ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος, Ηλίας Λουκαρέας): Πολυμενέας, Χατζηπαναγιώτης (90΄ Αράπη), Π. Πουλάκος, Πιχιγιόνι, Πετριτάι, Μέτσο, Μανωλέας, Δασκαλάκης, Σπανός, Ηλιόπουλος, Κ. Πουλάκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Δημ. Αναστασόπουλος): Καραμπάτος, Δ. Ανδρεάδης, Άγγ. Ανδρεάδης, Ζερβάκος (63΄ Βλαχάκης), Ιωάννου (25΄ λ. τρ. Σωτηριάδης), Δουρούμης, Μιχ. Παναγιωτόπουλος (63΄ Μιχαλόπουλος), Κ. Παναγιωτόπουλος (70΄ Θεοδωρακόπουλος, Δωδεκάτος, Αβιζιώτης.
 
Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-2 ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 
Συναρπαστική εξέλιξη είχε το ματς μεταξύ του Ακρίτα Κορώνης και του Απόλλωνα Πεταλιδίου, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης και σφραγίστηκε από ισοπαλία 2-2. Στο σκορ προηγήθηκε η ομάδα του Πεταλιδίου με γκολ του Κώστα Καρδάση (33΄). Ο Ακρίτας Κορώνης αντέδρασε και με δύο γκολ του Κώστα Μουτζούρη (41΄ και 75΄), βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-1. Ο νεοαποκτηθείς Ιορδάνης Κοστόφ (83΄) πέτυχε το τελικό 2-2 χαρίζοντας έτσι έναν πολύτιμο βαθμό στον Απόλλωνα Πεταλιδίου.
Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Νικολόπουλος, ενώ βοηθοί οι Απόστολος Καυκάς και Έρβις Τζεμάλι.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Νίκος Σταμάτης): Βαρβεράκης, Τέντες, Σαρέλλας, Μπλάνας, Ι. Κουτσουμπός, Δ. Κουτσουμπός, Κρητικάκης (62΄ Φωτεινάκης), Μάραντος (87΄ Κριζέας), Μουτζούρης, Σταμάτης, Τσουκάτος (62΄ Μπόκολος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ (Βασίλης Μπλέτσας): Κάρλος, Δημητρουλόπουλος (62΄ Κοστόφ), Καρδάσης, Γ. Παναγόπουλος, Καπρουλάς, Φωτόπουλος, Κωτσάκης, Σαραντόπουλος, Ζοτάι, Θεριός, Ξαρχάκος (73΄ Ι. Παναγόπουλος).

Ο ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 3-1 ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ
Ο ΠΑΟ Καλού Νερού, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Μεσσηνιακό, χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας, έκανε τελικά την ανατροπή, επικρατώντας με 3-1. Μία ακόμη σημαντική νίκη για τον ΠΑΟ Καλού Νερού, που οδηγεί σταθερά την κούρσα στον 1ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής.
Η Καλαματιανή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Παναγιώτη Γιαννακόπουλου (15΄).
Ο ΠΑΟ Καλού Νερού αντέδρασε και πέτυχε τρία γκολ με τους Παναγιώτη Ανδρεόπουλο (40΄), Γιώργο Μητρόπουλο (48΄) και Προκόπη Παναγούλια (60΄), φθάνοντας έτσι στη νίκη με 3-1.
Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Ρέκκας, ενώ βοηθοί η Αναστασία Τσουκάλη και ο Γιώργος Βανικιώτης.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Σάκης Διονυσόπουλος): Σταυρόπουλος, Κυριακούλης, Γ. Μπλάνας, Μιχαλακόπουλος, Κορμπής, Κώτσος, Ανδρεόπουλος, Παναγούλιας, Διονυσόπουλος, Δεμπεγιώτης, Μητρόπουλος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Σταύρος Χριστόπουλος): Γαβράς, Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Νταουλέ, Πετρόγιαννης, Κουλουράς, Αλοίμονος, Π. Γιαννακόπουλος, Δημητρίου, Καραγιαννίδης, Μπραχίμι.

Στο γειτονικό ντέρμπι ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Ασπροχώματος
ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ «Π. ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ»
 
Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του ΑΟ Σπερχογείας και του ΑΟ Ασπροχώματος, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»  και ήταν για το φινάλε του Α΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής.
Το ματς ήταν δυνατό με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Δοκάρι για την ομάδα του Ασπροχώματος στο 67΄, όταν ο Ευάγγελος Μπεκιάρης έκανε σουτ, ο πορτιέρο Βαγγέλης Τσούλος απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Δημήτρη Μπάλλα και λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ, αλλά τον  ΑΟ Σπερχογείας έσωσε το κάθετο δοκάρι.
Καλές ευκαιρίες για την ομάδα της Σπερχογείας έχασαν οι Σταύρος Αγγελής (35΄ και 43΄), Αντώνης Χριστόπουλος (50 και 55΄), Γιάννης Γιακουμής (72΄), ενώ από πλευράς Ασπροχώματος ο Βαγγέλης Μπεκιάρης (65΄) και Δημήτρης Γυφτέας (75΄).
Το ματς σφύριξε ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, που είχε βοηθούς τους Νίκο Τσίρμπα και Κώστα Αντωνόπουλο.
Αρχικά είχε οριστεί να διευθύνει τη συνάντηση ο Γιάννης Κουτσαναστάσης, ο οποίος κατά την προσέλευσή του στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π.Γεωργανάς» (στο ύψος του Praktiker), είχε τροχαίο με τον αμυντικό του ΑΟ Ασπροχώματος Τζόι Λούτα. Αμφότεροι διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις. Στον κ. Κουτσαναστάση τοποθετήθηκαν ράμματα στο μέτωπο.
Από την άλλη πλευρά ο Τζόι Λούτα βρέθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς» και μάλιστα αγωνίστηκε αλλαγή στο Β΄ ημίχρονο.
Ο αγώνας λόγω του τροχαίου στο οποίο ενεπλάκη ο διαιτητής Κουτσαναστάσης με τον Τζόι Λούτα ξεκίνησε με 30 λεπτά καθυστέρηση.
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Γ. Καλόμαλος, Ν. Γιακουμής): Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Μπάλλας, Κώστας, Ηρ. Καραχάλιος (68΄ Γ. Δωδεκάτος), Αγγελής (88΄ Παπαγιαννόπουλος), Μπούνας, Χριστόπουλος, Ι. Γιακουμής (84΄ Παπαδημητρίου).
ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ (Τζόι Λούτα): Γ. Σακκάς, Ευστ. Χρονόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Θεοδωρόπουλος (46΄ Τζ. Λούτα), Ανδρ. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μπεκιάρης (92΄ Γιαμαρέλος), Μπούρδος, Ι. Σακκάς (82΄ Π. Ηλιόπουλος), Γυφτέας, Μουράτι (86΄ Βιλιώτης).
Το ματς παρακολούθησαν 100 και πλέον φίλαθλοι.
 
A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ο Πάμισος Μεσσήνης δοκιμάζεται στους Γαργαλιάνους
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Πάμισος Μεσσήνης, δοκιμάζεται σήμερα με τον Τέλο Άγρα στους Γαργαλιάνους, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄γύρου).
Ακόμη, ο ΑΟ Διαβολιτσίου περιμένει τον ΑΣ Ανδρούσας, ο ΑΟ Κυπαρισσίας «κοντράρεται» με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο Ολυμπιακός Καλαμάτας υποδέχεται την Εράνη Φιλιατρών.
 
Τ. ΑΓΡΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Πάμισο Μεσσήνης ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του, Ανδρέας Ζόμπολος, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Στους «πράσινους» της Μεσσήνης τώρα, ο τεχνικός Αλέξης Μαντζούνης, ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους στοχεύουν στο «διπλό» και σε αξιόλογη εμφάνιση, κλείνοντας έτσι ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στον α΄ γύρο.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ.
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα με την Εράνη Φιλιατρών για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο. Χωρίς τον Αλέξανδρο Μπακούρο (τραυματίας) θ’ αγωνιστεί η φιλιατρινή ομάδα. Ο τεχνικός Κώστας Λυμπερόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.
 
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Με μια σημαντική απουσία φιλοξενεί τον ΑΣ Ανδρούσα ο ΑΟ Διαβολιτσίου  και είναι  εκείνη του έμπειρου αμυντικού Γιάννη Μαυροειδάκου (αποβλήθηκε στην προηγούμενη συνάντηση με την Ομόνοια).
Ο τεχνικός Κώστας Παλαμάρας και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν μόνο νίκη. Χωρίς τον έμπειρο αμυντικό Δημήτρη Γκούνη (τιμωρημένος θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Ανδρούσας). Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν σ’ ένα καλό αποτέλεσμα, παραμένοντας  έτσι στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.
 
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.
Επιστροφή στις νίκες (μετά το «Χ» κόντρα στον ΑΟ Σπερχογείας και τις ήττες από ΑΟ Διαβολιτσίου και ΑΟ Φαραί) θα επιδιώξει κόντρα στον Απόλλωνα  Καλαμάτας ο ΑΟ Κυπαρισσίας.
Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του πορτιέρο Άκη Λαμπρόπουλου (τραυματίας).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί η Καλαματιανή ομάδα, παραμένοντας έτσι στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς, αναμένεται να έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή τους.

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς  που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Πάμισος Μεσσήνης: Γ. Μπλάνας, Χρ. Γεωργαντάς, Ηλ. Τσουλάκος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλ. – Εράνη Φιλιατρών: Ηλ. Νικολόπουλος, Φ. Κασκάνης, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΣ Ανδρούσας: Δ. Νίκας, Χ. Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Απόλλων Καλαμάτας: Δ. Πλακογιάννης, Αν. Τσουκάλη, Ηλ. Ρέκκας.
  
A1 KATHΓΟΡΙΑ
Τέσσερα ενδιαφέροντα ματς για την 15η αγωνιστική 
Τέσσερα ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Δωριέας Δωρίου υποδέχεται την ΑΕ Αβίας, ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει τον ΑΟ Φυτειάς, ο Ηρακλής Καλαμάτας περιμένει την ΑΕ Γαργαλιάνων, ενώ ο Αστέρας Μικρομάνης «συγκρούεται» με τον ΑΟ Μεθώνης.
 
ΔΩΡΙΟ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Δωριέα Δωρίου στον σημερινό εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Αβίας, για να παραμείνει κοντά στην πρώτη τριάδα της Α1 κατηγορίας. Ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στο νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Κοστρίβα (προέρχεται από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας).
Από την ομάδα του Δωρίου αποχώρησε ο Παναγιώτης Πετράκος (συνεχίζει στην Αναγέννηση Παραλίας).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί η ΑΕ Αβίας, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία. Ο τεχνικός Διονύσης Πουλής αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ
Χωρίς τον Γιώργο Καρούμπα (τιμωρημένος) υποδέχεται τον ΑΟ Φυτειάς ο Χανδριναϊκός. Ο τεχνικός Πέτρος Χιώτης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν επιστροφή στις επιτυχίες (μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕ Αβίας), ανεβαίνοντας βαθμολογικά.
Χωρίς τον Βαγγέλη Καπακλή (τιμωρημένος), θ’ αγωνιστεί ο ΑΟ Φυτειάς. Ο προπονητής Στράτης Μάρκου θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο (εξέτισε την ποινή του). Ο ΑΟ Φυτειάς θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα για ν’ απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.- ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ηρακλή Καλαμάτας σήμερα κόντρα στην ΑΕ Γαργαλιάνων προκειμένου  να πλησιάσει το γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Άρης Γαλανόπουλος και ο συνεργάτης του Γιάννης Ζαπρόπουλος, δεν αποκλείεται να δώσουν  χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Παναγιώτη Σπαντιδέα (επέστρεψε έπειτα από 6μηνη παρουσία στον Καμπανιακό).
Στην τριφυλιακή ομάδα τώρα, ο τεχνικός Δημήτρης Λίτσας και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολο έργο, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ της ΑΕ Γαργαλιάνων αποτελούν οι Παναγιώτης Καγιαννάς, Βαγγέλης Καλογερόπουλος (αγωνιζόταν στο Νέστορα Πύλου) και Θανάσης  Χρόνης (προέρχεται από τον Πανιώνιο Καισαριανής).
 
ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Ένα μόνο αποτέλεσμα σκέπτονται στο στρατόπεδο του Αστέρα Μικρομάνης  για τον κρίσιμο αγώνα με τον ΑΟ Μεθώνης και είναι η νίκη, προκειμένου να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος  έχει πλέον λιγότερες λύσεις, μιας και αποχώρησαν οι Κώστας Καπόγλης  (συνεχίζει στον Αστέρα Αρφαρών) και Σταύρος Σώκαλης (πήγε στην Ομόνοια).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η ομάδα της Μεθώνης, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική  της πορεία. Ο τεχνικός  Βασίλης Κοσυφολόγος ενδέχεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους νεοαποκτηθέντες Σταύρο Σωτηρόπουλο, Δημήτρη Φίλντιον Μπιλάλι. Από τον ΑΟ Μεθώνης  αποχώρησαν οι Νίκος Κορακάκης (πήγε στην ΑΕ Λογγάς).

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 15ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – ΑΕ Αβίας: Ηλ. Σκόρδος, Γ. Μιχαλόπουλος, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – ΑΟ Φυτειάς: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Β. – Η. Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΕ Γαργαλιάνων: Μ. Καρβούνης, Β. Βρυώνης, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΟ Μεθώνης: Ν. Γκούμας, Στ. Παλλαδινός, Θ. Τζιαμουράνης.
 
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Επτά ματς για τους 2 ομίλους 
Επτά ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Τα τρία είναι για τον 1ο όμιλο, όπου ο Κεραυνός Καλαμάτας «κοντράρεται» με την ΑΕΚ Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι, ο ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας φιλοξενεί τον Αστέρα Βαλύρας, ενώ ο Αστέρας Αρφαρών αντιμετωπίζει τον ουραγό Πανευαϊκό. Τα υπόλοιπα τέσσερα είναι για τον 2ο όμιλο, με τον Πανιώνιο να «συγκρούεται» με τη Δόξα Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι, ο ΑΟ Πατίστα υποδέχεται την ΑΕ Λογγάς, ο ΠΑΟ Καλλιθέας αντιμετωπίζει τον ΑΣ Φυτειάς, ενώ τα Πράσινα Πουλιά «κοντράρονται» αύριο με τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας.

Αναλυτικά οι συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας: Φ. Κασκάνης, Γ. Ρουμελιώτης, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Λογγάς: Γ. Νιάρχος, Εκτ. Παναγιωτόπουλος, Κων. Βοσνάκης
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Πανευαϊκός: Δ. Ταβουλαρέας, Σ. Μαλαπάνη, Β. Ντοχάς
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΣ Φυτειάς: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Αντ. Μιχαλόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Πανιώνιος – Δόξα Καλαμάτας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Δημ. Σταύρου, Δημ. Γιαννακλής
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – ΑΕΚ Καλαμάτας: Π. Σερεμέτης, Γ. Γαλακούτης, Αθ. Παπαϊωάννου
 
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου – 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας: Απ. Καυκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Γ. Σκαρπέτης
Ρεπό: Παπαφλέσσας Άμφειας, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Δαναός.
 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Έξω με ΑΟ Λεΐκων η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης 
Η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα μ τον ΑΟ Λεΐκων, στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ακόμη η δεύτερη Θύελλα Μερόπης φιλοξενεί το Νέστορα Πύλου, ενώ η Θύελλα Παραλίας «κοντράρεται» με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα ματς της 9ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς  που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Λεΐκων – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Β. Σακκάς, Χρ.Σαμπουτζής, Μ. – Χ. Αγγελή
Ώρα 11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – ΠΑΟΚ: Ευαγ. Μπασιλάρης, Ν. Γάκης, Στ. Μπότη
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Νέστορας Πύλου: Δ. Σταυρόπουλος, Σ. Σγουμπόπουλος, Π. Βασιλοπούλου
Ρεπό: Ίκαρος Καλαμάτας.
 
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Καλαμάτα ’80-Ένωση Ιλίου στην Τέντα
Εντός έδρας αγωνίζεται σήμερα η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας ’80. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής θα υποδεχθεί στις 5 μ.μ. στην Τέντα την Ένωση Ιλίου.
  
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ
Σήμερα εντός με Ρέθυμνο τα κορίτσια του ΜΓΣ 
Μετά από τη διπλή περιπέτεια στην Νέα Ερυθραία που περιλάμβανε ήττα για το πρωτάθλημα από τις Αμαζόνες και αποκλεισμό από το κύπελλο από την ίδια ομάδα, αλλά με το …χεράκι της διαιτησίας («χάρισε» το τάι μπρέικ 17-15 στις Αθηναίες), η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού θα έχει την ευκαιρία να παίξει σήμερα στην έδρα της. Θα υποδεχθεί στις 3 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας με τις «πράσινες» να έχουν δίψα για τη νίκη και όλες τις προϋποθέσεις να την πετύχουν.
 
Στη Νέα Σμύρνη οι άνδρες της Καλαμάτας ‘80
Δύσκολη αποστολή στη Νέα Σμύρνη έχει σήμερα η Καλαμάτα ’80, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α2 Βόλεϊ των ανδρών. Η τοπική μας ομάδα όμως έχει δυνατότητες για κάτι καλό όταν καταφέρνει να διατηρήσει την σταθερότητα στην απόδοσή της.
 
Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Αποτελέσματα-πρόγραμμα
Για την 12η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σημειώθηκαν χθες τα εξής αποτελέσματα:
Δρομείς Τρίπολης-ΑΕ Σπάρτης
Απόλλων Τρίπολης-Σπαρτιατικός 72-76, ΓΣ Μεσσήνης-Πολύβιος 69-59,
Λακωνικός Κρόνος-Πελασγός
Καλαμάτα-Άτλας 65-48.
Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί αύριο με τον αγώνα Ευκλής-ΑΟ Θουρίας (Τέντα, 8.30 μ.μ.).
 
Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πέντε αγώνες για τους 2 ομίλους 
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 2 ομίλους του πρωταθλήματος μπάσκετ Β΄ κατηγορίας ανδρών τη ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς διεξάγονται πέντε συναντήσεις. Αναλυτικά  τα ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
ΔΓ Κυπαρισσίας
Δίων Κυπαρισσίας – Ακάδημος Καλαμάτας: Αντ. Αναστόπουλος, Χρ. Θωμόπουλος
6.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
ΓΣ Γαργαλιάνων – ΝΟ Πύλου: Λ. Νάστος, Γ. Ξηρόκωστας
ΔΓ Σπάρτης
ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης – ΑΟ Κροκεών: Ι. Κυριακόπουλος, Δ. Πουλουπάτης
6.30 μμ.
ΔΓ Μολάων
ΑΠΟΕΛ Μολάων – ΑΟ Μονεμβάσιας Κάστρο: Γ. Δούβρης, Γ. Τσούβαλης
8.00μ.μ.
Τέντα
Αναγέννηση Παραλίας – Εράνη Φιλιατρών: Αντ. Αναστόπουλος, Π. Χριστόπουλος.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ
Δύο συναντήσεις για την 4η αγωνιστική της β΄ φάσης
Δύο συναντήσεις διεξάγονται σήμερα για την 4η αγωνιστική της β΄ φάσης του πρωταθλήματος  μπάσκετ παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
ΓΣ Γαργαλιάνων – Καλαμάτα 80: Λ. Νάστος, Γ. Ξηρόκωστας
8.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
ΑΕ Σπάρτης – Πελασγός Μεγαλόπολης: Ι. Κυριακόπουλος, Δημ. Πουλουπάτης 

Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες για τις ομάδες της Μεσσηνίας

Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες για τις ομάδες της Μεσσηνίας

Έπαιξε (και έχασε) τάι μπρέικ και στη Σάμο η Καλαμάτα ’80! 
Στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων που είχαν ένα γεμάτο με φιλάθλους γήπεδο στο πλευρό τους παραδόθηκε η Καλαμάτα ’80. Αν και ανώτερη ποιοτικά η τοπική μας ομάδα ηττήθηκε χθες βράδυ στο Καρλόβασι από τον Κέρκη Μαραθοκάμπου, τηρώντας πάντως την …παράδοση του τάι μπρέικ, καθώς ήταν το 6ο της ματς, σε σύνολο 9 στο πρωτάθλημα της Α2 Βόλεϊ των ανδρών που κρίθηκε στο 5ο σετ! Η ομάδα των Δημητρακόπουλου-Κουλιέρη προηγήθηκε δυο φορές στα σετ, ενώ έχασε εύκολα στο φινάλε. Αναλυτικότερα: 23-25, 25-19, 25-27, 26-24, 15-6.  
Η καλαματιανή αποστολή αποτελούμενη από τους Μανιατέα, Ντάκουρη, Εξαρχέα, Σπύρο και Άρι Χανδρινό, Αγγέλη, Μαδούρα, Σαμουήλ και Μπουσούνη είχε αναχωρήσει την Παρασκευή για την Αθήνα, απ’ όπου «πέταξε» χθες το πρωί για Σάμο, ενώ θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής σήμερα, κάνοντας και δεύτερη διανυκτέρευση, αυτή τη φορά στο νησί. 

 
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ο Απόλλωνας στην Πάτρα, ο Ακρίτας με το Άργος 
Με πλήρη σύνθεση και μόνο στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της Β’ Εθνικής βόλεϊ των γυναικών ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 7 μ.μ. στην Πάτρα την Παναχαϊκή.
Για την ίδια διοργάνωση ο Ακρίτας θα υποδεχθεί στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον ΓΣ Άργους.
 
 
Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ντέρμπι στη Νέα Ερυθραία για Μεσσηνιακό 
Δύσκολη αποστολή στη Νέα Ερυθραία έχει σήμερα στις 6 μ.μ. ο Μεσσηνιακός, όπου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ των γυναικών θα αντιμετωπίσει τις Αμαζόνες. Πρόκειται για ένα δυνατό ντέρμπι καθώς οι Αθηναίες βρίσκονται στην 2η θέση του Α’ Ομίλου και το τοπικό μας συγκρότημα ακολουθεί στην 3η.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με στόχο το 4×4 ο Εθνικός Καλαμάτας υποδέχεται τη Νίκη Τραγανού 
Τον δεύτερο αγώνα στην έδρα της και τέταρτο συνολικά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα δώσει σήμερα στις 3.30 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπροχώματος η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Εθνικού Καλαμάτας. Κόντρα στην Νίκη Τραγανού από την Ηλεία το τοπικό μας συγκρότημα έχει στόχο τη διεύρυνση του απόλυτου σερί και τη διατήρηση στην κορυφή του 5ου Ομίλου.

A’  TΟΠΙΚΗ
Kρίσιμα ματς σε Φιλιατρά, «Β. Μαλαφέκας», Μελιγαλά, «Γ. Λουκαρέας», «Π. Γεωργανάς»
Πέντε κρίσιμα ματς περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, η Εράνη Φιλιατρών «κοντράρεται» με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων στο τριφυλιακό ντέρμπι, ο ΑΣ Ανδρούσας  φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Εθνικός Μελιγαλά «συγκρούεται» με τον δεύτερο της κατάταξης, Πανθουριακό, η Ομόνοια αντιμετωπίζει τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας υποδέχεται τον ΑΟ Κυπαρισσίας.
 
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ. – Τ. ΑΓΡΑΣ
Να συνεχίζει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει στο τριφυλιακό ντέρμπι με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων η Εράνη Φιλιατρών, βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Κώστας Λυμπερόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χαράλαμπο Μπακούρο (τραυματίας). Από την Φιλιατρινή ομάδα αποχώρησε ο επιθετικός Ανδρέας Χρονόπουλος (μετακόμισε  στο γειτονικό ΑΟ Κυπαρισσίας).
Στους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων τώρα ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ζόμπολος, αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής και στους νεοαποκτηθέντες Ευάγγελο Τσαρούχα (προέρχεται από τον Τοξότη Βόλου) και Δημήτρη Παπαθεοδώρου (αγωνιζόταν στην Κ-20 του Λεβαδειακού). Ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.
 
ΑΝΔΡΟΥΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο ΑΣ Ανδρούσας, παραμένοντας έτσι στην πρώτη τετράδα. Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής θα έχει μία ακόμη λύση για τη γραμμή κρούσης μετά την επιστροφή του Φάνη Βλαχόπουλου.
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ. – ΘΟΥΡΙΑ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα  φιλοξενεί τον φιλόδοξο Πανθουριακό ο Εθνικός Μελιγαλά. Ο προπονητής – παίκτης Ηλίας Μουρούσιας και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα. Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Θουρίας, για να μην απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Κουρεντζής, δεν αποκλείεται να δώσουν  χρόνο συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα πορτιέρο Γιώργο Κυριακόπουλο (αγωνιζόταν στον Κεραυνό Καλαμάτας).
Από τον Πανθουρι9ακό αποχώρησε ο έμπειρος τερματοφύλακας, Πάρης Καλλιντέρης.
 
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Ενισχυμένη με τον έμπειρο αμυντικό Δημήτρη Πολυμενέα (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί) υποδέχεται τον φορμαρισμένο ΑΟ Διαβολιτσίου η Ομόνοια. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης (θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος των «νερρατζούρι» του Διαβολιτσίου, στην τεχνική ηγεσία  την οποία ήταν για πολλά χρόνια και οι συνεργάτες του Μιχάλης Παυλάκης, Παναγιώτης Παπατζίκης δεν θα έχουν τον ενεαρό επιθετικό Νίκο Δημητρίου (είναι εκτός πλάνων λ΄γοω πειθαρχικού παραπτώματος).
Η Καλαματιανή ομάδα θέλει νίκη με καλή εμφάνιση, ανεβαίνοντας  έτσι ακόμη περισσότερο στην κατάταξη.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα θα προσπαθήσει ο ΑΟ Διαβολιτσίου. Ο προπονητής Κώστας  Παλαμάρας έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα μεσοαμυντικό Δημήτρη Πιτσιλή (προέρχεται από τον ΑΟ Φαραί).
 
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
 Νίκη με καλή εμφάνιση  θέλει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας  ο ΑΟ Σπερχογείας, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος αναμένεται να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους.
Δεύτερο σερί εκτός έδρας  ματς (προηγήθηκε εκείνο κόντρα στον ΑΟ Φαραί) για την τριφυλιακή ομάδα, με τον τεχνικό Τάκη Παναγόπουλο να μη μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Άκη Λαμπρόπουλου (τραυματίας).
Ενδέχεται πάντως να κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός Ανδρέας Χρονόπουλος (προέρχεται από την Εράνη Φιλιατρών).
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας θέλει βαθμό ή βαθμούς, βελτιώνοντας τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής  με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη  Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Μπλάνας (Τσοπανάκης-Κομπιλίρης).
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας  – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Καρβούνης (Ι. Γιαννέτσος-Τσίρμπας).
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά: Εθνικός Μελιγαλά – Πανθουριακός: Αλεξέας (Ταβουλαρέας-Γιαννακλής).
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – ΑΟ Διαβολιτσίου: Πλακογιάννης (Μπασιλάρης-Γαλακούτης).
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Κυπαρισσίας: Σκόρδος (Νιάρχος-Βρυώνης).
 
A1 KATHΓΟΡΙΑ
Η ΑΕ Μάνης δοκιμάζεται στους Γαργαλιάνους 
Η ΑΕ Μάνης που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα με την ΑΕ Γαργαλιάνων εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου).
Ακόμη, ο δεύτερος της κατάταξης Ολυμπιακός Ανάληψης φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης, η ΑΕ Αβίας αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Χανδριναϊκό, ενώ ο ΑΟ Μεθώνης «συγκρούεται» με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου.
 
ΑΝΑΛΗΨΗ – ΚΟΡΩΝΗ
Ενισχυμένος με τους Θεόδωρο Αβιζιώτη και Βασίλη Γεωργακλή  (εξέτισαν την ποινή τους) φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Ο τεχνικός Δημήτρης Αναστασόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση.
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα της Κορώνης. Ο τεχνικός Νίκος Σταμάτης και ο συνεργάτης του Δημήτρης Κουτσουμπός, αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 
ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Χανδριναϊκό η ΑΕ Αβίας, παραμένοντας έτσι κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής της ομάδας του Κάμπου, Διονύσης Πουλής, έχει πλέον μία ακόμη λύση για τον «άσο» μετά την απόκτηση του Στέλιου Κουτίβα (προέρχεται από τον ΑΟ Φαραί).
Χωρίς τον Γιώργο Καρούμπα (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί ο Χανδριναϊκός. Ο τεχνικός Πέτρος Χιώτης και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική τους πορεία.
 
ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΑΕ ΜΑΝΗΣ
Moνόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Γαργαλιάνων στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Μάνης, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Δημήτρης Λίτσας θα έχει στη διάθεσή του και το Νίκο Μπακάκη (εξέτισε την ποινή του). Καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ της τριφυλιακής ομάδας οι Γρηγόρης Αναστασόπουλος, Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων), Αργύρης Δημόπουλος (Παπαφλέσσας Χώρας), ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Σώκαλης.
Στην ΑΕ Μάνης τώρα, ο προπονητής  Παναγιώτης Πολίμος, ο τεχνικό διευθυντής Ηλίας Λουκαρέας και οι ποδοσφαιριστές τους, θέλουν επιστροφή στις επιτυχίες  (μετά το «Χ» στο Δώριο και τις εντός έδρας ήττες από τον Χανδριναϊκό και τον Παπαφλέσσα Χώρας), για ν’ αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Νοκ άουτ είναι ο Βασίλης Καμπανάρος (τιμωρημένος).
Από την ΑΕ Μάνης αποχώρησε ο νεαρός αμυντικός Νίκος Βαλσαμάκης (πήγε στον Ατρόμητο Πλατέος).
 
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου ο ΑΟ Μεθώνης, με τον προπονητή – παίκτη Βασίλη Κοσυφολόγο και τους ποδοσφαιριστές  του να «καίγονται» για νίκη. Από την ομάδα της Μεθώνης αποχώρησε ο έμπειρος αμυντικός Πέτρος Μπούρδος (πήγε στον ΑΟ Ασπροχώματος).
Χωρίς τους Σταύρο  Γιαννόπουλο και Γιώργο Παναγόπουλο (τιμωρημένοι) θ’ αγωνιστεί ο Απόλλων Πεταλιδίου. Ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας προβληματίζεται πάντως για τη συμμετοχή ορισμένων  ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων . Όπως και να έχει η ομάδα του Πεταλιδίου θα κυνηγήσει βαθμό ή βαθμούς. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Ιορδάνης Κοστόφ, δόθηκε δανεικός για 6 μήνες στη γειτονική ΑΕ Λογγάς.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης: Κασκάνης (Παλλαδινός-Τζιαμουράνης).
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Χανδριναϊκός: Ρέκκας (Τσουκάλη-Παναγιωτόπουλος).
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΕ Μάνης: Κουτσαναστάσης (Κ. Αντωνόπουλος-Τζεμαλάι).
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Απόλλων Πεταλιδίου: Ζαρακοβίτης (Ρηγόπουλος-Βανικιώτης).
 
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Η Θύελλα Χαρακοπιού υποδέχεται τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας 
Η Θύελλα Χαρακοπιού, που οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄ γύρου).
Για τον ίδιο όμιλο, ο ΑΣ Φυτειάς «κοντράρεται» με τον Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας συγκρούεται με τον ΑΟ Πατίστα.
Στον 1ο όμιλο τώρα, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας υποδέχεται  τον Κεραυνό Καλαμάτας, η ΑΕΚ Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ ο Πανευαϊκός περιμένει το Μεσσηνιακό.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Μεσσηνιακός
Ώρα 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών: Βρυώνης (Παπαϊωάννου-Σαπουτζής).
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Κεραυνός Καλαμάτας: Τσουλάκος (Σταύρου-Σκαρπέτης)
 
2ος Όμιλος
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΑΟ Πατίστα: Τσουλάκος (Ε. Τσαούση-Γ. Μιχαλόπουλος).
Ώρα 3 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – Πανιώνιος: Σακκάς (Παπαιωάννου-Τσαούση)
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας: Σταυρόπουλος (Ρουμελιώτης-Σγουμπόπουλος).
Ρεπό: Νέος Άρις, Δαναός, ΠΑΟ Καλλιθέας.
 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Με τρία ματς «κλείνει» η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ερμή Καλαμάτας, ο Ίκαρος Καλαμάτας συγκρούεται με τον ΑΟ Λεΐκων, ενώ ο Εθνικός Καλαμάτας φιλοξενεί αύριο τη Θύελλα Μερόπης.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής, με τους διαιτητές  και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΠΑΟΚ – Ερμής Καλαμάτας: Ι. Γιαννέτσος (Μαλαπάνης-Βασιλοπούλου).
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων: Νιάρχος (Μαλαπάνη-Αγγελή).
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Εθνικός Καλαμάτας – Θύελλα Μερόπης: Γιαννακλής (Σκαρπέτης-Μιχαλόπουλος).
Ρεπό: Θύελλα Παραλίας.
  
Λευκή ισοπαλία στο Ασπρόχωμα 
Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς μεταξύ του ΑΟ Ασπροχώματος και του ΑΟ Φαραί που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος και περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής. Οι δύο ομάδες πήραν από ένα πολύτιμο βαθμό και διατηρήθηκαν έτσι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο αγώνας ήταν δυνατός με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 75΄ ο Γιάννης Παχής πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του β΄ βοηθού διαιτητή Δημήτρη Σταυρόπουλου. Μια απόφαση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς πάγκου και ποδοσφαιριστών της Καλαματιανής ομάδας.
Τον αγώνα σφύριξε ο Γιώργος Μπλάνας, ενώ α΄ βοηθός ήταν η Σοφία Αθανασοπούλου.
ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ (Ίλια Λούτα): Γ. Σακκάς, Ανδρ. Χρονόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Τζ. Λούτα, Ευστ. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μπεκιάρης (76΄ Κουραμπάς), Μπούρδος, Μουράτι (59΄ Χριστόπουλος), Κουκούτσης, Ι. Σακκάς (50΄ Γυφτέας).
ΑΟ ΦΑΡΑΙ (Μιχάλης Φασουλής): Μάρης, Διαμαντής, Κωνσταντακόπουλος, Δουρούμης, Κατσιμαγκλής, Σκιάς, Σεριάτος (27΄ λ. Τρ. Κωνσταντόπουλος), Παχής, Μανιατέας (90΄ Πολίτης), Σταματελόπουλος (59΄ Στ. Μπούνας), Πανταζής

Σκορ και θέαμα στο «Γ. Λουκαρέας»
Πλούσιο θέαμα πρόσφερε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας και της Αναγέννησης Παραλίας, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Οι μαυρόασπροι επικράτησαν με 4-3, παραμένοντας έτσι στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ Τοπικής.
Η Αναγέννηση Παραλίας με τον Σπύρο Τσίκινη στον πάγκο της και αρκετά καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ της, έδειξε βελτιωμένη, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή στην Α΄ κατηγορία. Ο αγώνας εκτός από τα επτά γκολ είχε δοκάρι και πολλές ακόμη φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το άσχημο όμως είναι ότι τον παρακολούθησαν λιγότεροι από 30 φίλαθλοι.
Η Αναγέννηση Παραλίας προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Δημήτρη Σκαφιδά (5΄ με κεφαλιά). Ο Απόλλων Καλαμάτας αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Ηλία Λαγωνικάκο (9΄, 28΄ με κεφαλιές) που σημείωσε δύο γκολ έκανε την ανατροπή (2-1). Στο Β΄ ημίχρονο ο Απόλλων Καλαμάτας ξεκίνησε δυνατά και με γκολ του Βαγγέλη Αλεξόπουλου (55΄ με πλασέ) προηγήθηκε 3-1, δείχνοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα για να φθάσει στη νίκη. Ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος (68΄ με σουτ) ανέβασε το δίχτυ του σκορ σε 4-1. Η «Μπάρτσα» όμως  αντέδρασε και μείωσε σε 4-3, χάρις σε γκολ του νεοεισελθόντα Γιάννη Νικολακόπουλου (84΄ και 87 με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχά). Ένα αγγλικό σκορ σε ματς που αποτέλεσε διαφήμιση του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Δοκάρι για τον Απόλλωνα Καλαμάτας είχε ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος (62΄ σε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Έλβις Γκελγκέργια). Ντεμπούτο με την Αναγέννηση Παραλίας έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Κώστας Βασιλόπουλος, Δημήτρης Κουτίβας, Δημήτρης Σώκαλης, Βασίλης και Χαράλαμπος Κοντοθανάσης, Σταύρος Χαρίτος.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γιάννη Κουτσαναστάση. Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Κων/νος Αντωνόπουλος και Κων/νος Βοσνάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Θανάσης Τσούκλερης): Μπαχράμης, Κακαλής (46΄ λ. τρ. Πανταζής), Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Σπύρος Τσίκινης): Βασιλόπουλος, Μάλαμας (69΄ Νικολακόπουλος), Σκαφιδάς, Κουτίβας, Σώκαλης, Β. Κοντοθανάσης, Στ. Χαρίτος (63΄ Μαθιόπουλος), Χ. Κοντοθανάσης, Μαραβέλας, Σταματόπουλος, Καρμπαλιώτης (52΄ Δούβας).
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Κατσαφάδος, ενώ γιατρός ο Νικόλαος Λεβεντόπουλος.
  
TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α΄, Α1, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΤΟΠΙΚΗΣ
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 14ης Αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας, της 13ης αγωνιστικής  της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Μιλτιάδης – Πάμισος Μεσ. 0-5
Απόλλων Καλ. – Αναγέννηση Παρ. 4-3
Ασπρόχωμα – ΑΟ Φαραί 0-0
 
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δώριο – Αίαντας Καλ. 0-2
Χώρα – Ηρακλής Καλ. 0-1
ΑΟ Φυτειάς – Αστέρας Μ. ……..
  
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πλατύ – Κοπανάκι 2-2
Άμφεια – ΑΠΣ Άρις Καλ. 3-0
Βαλύρα – Καλό Νερό 0-5
ΑΕ Λογγάς – Πράσινα Π. 5-0
Δόξα Καλ.- Βλαχόπουλο 2-1
 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Νέστορας Π. – Ακαδημία  Πάμισος 0-0

Λύτρωση στο 88΄
Σημαντική νίκη για την Δόξα Καλαμάτας, καθώς επικράτησε 2-1 του Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β΄ Τοπικής. Με τη νίκη της αυτή η Καλαματιανή ομάδα διατήρησε έτσι την επαφή της με την κορυφή. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Βλαχόπουλου έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη τίτλου. Τα γκολ της Δόξας Καλαμάτας σημείωσαν οι Θεόδωρος Δρακουλάκος (11΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ηλία Γεωργίκου) και Ευάγγελος Μουρδουκούτας (88΄ με σουτ). Για τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Κώστας Λυμπερόπουλος (72΄ με σουτ).
Δοκάρι για την Καλαματιανή ομάδα είχε ο Ηλίας Γεωργίκος (4΄ σε σουτ).
Το ματς σφύριξε ο Ηλίας Νικολόπουλος, που είχε βοηθούς τους Στέφανο Παλλαδινό και Νίκο Τσίρμπα.
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μιχάλης Βούλγαρης): Ευστ. Γιαννακόπουλος, Κ. Γιαννακόπουλος, Δημητρίου, Καννάς, Μητσέας, Αντωνούρης, Δρακουλάκος, Γαϊτάνης, Μουρδουκούτας, Γεωργουλέας, Γεωργίκος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Αλέκος Λυκοτραφίτης): Βέργης, Διον. Πουλόπουλος, Γιάνναρης, Χ. Πουλόπουλος, Μαθιόπουλος, Σωτηρόπουλος, Ψώνης, Κ. Λυμπερόπουλος, Λάζαρης, Σικαλιάς, Κωστόπουλος.

Σημαντικό διπλό 
Θετικά ξεκίνησε τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας ο Αίαντας Καλαμάτας, καθώς επικράτησε 2-0 του Δωριέα Δωρίου χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου. Ένα σημαντικό διπλό για την Καλαματιανή ομάδα, που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη (αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Αίαντας Καλαμάτας είχε επικρατήσει και στο ματς του α΄ γύρου με 3-1).
Από την άλλη πλευρά ο Δωριέας Δωρίου μετά την ήττα του έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου στην Α΄ Τοπική.
Τα γκολ σημείωσαν οι Νέστορας Μπάκας (35΄ με σουτ) και Γιάννης Στραβάκος (55΄ με σουτ).
Διαιτητής ήταν ο Μάριος Καρβούνης, ενώ βοηθοί η Αναστασία Τσουκάλη και ο Γιάννης Γιαννέτσος.
ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Δήμας, Γεωργιόπουλος, Μέμα, Πετράκος, Πολίτης, Ζέππος, Κόμαν, Μπόρα, Βεσέλης, Γκιάτα, Γκογκοάσα (60΄ Γκρίτζαλης).
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Θεόδωρος Σακκάς): Γιακουμής, Καλογερόπουλος, Ακριστινέι, Παπαθεοδωρίδης, Κολοκάθης, Ζαφείρης, Κωστέας, Ζαχαριάς, Στραβάκος, Διονυσόπουλος, Μπάκας.
 
Με γκολ του Κατσαρού 
Με γκολ του Γιάννη Κατσαρού (74΄ με σουτ) ο Ηρακλής Καλαμάτας νίκησε με 1-0 τον Παπαφλέσσα στην Χώρα. Ένα σημαντικό «διπλό» για τους «κυανόλευκους» οι οποίοι πλησίασαν στην προνομιούχο 3άδα της Α1 Κατηγορίας. Ο Παπαφλέσσας Χώρας (προερχόταν από σημαντικό «διπλό» κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕ Μάνης) με την εντός έδρας ήττα έχασε σημαντικό έδαφος στη «μάχη» της ανόδου.
Το ματς «σφύριξε» ο Δημήτρης Πλακογιάννης που είχε βοηθούς τους Χάρτη Τσοπανάκη και Έκτορα Παναγιωτόπουλο.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ (Λάκης Σπάλλας): Μίτζηρας, Σκουφάκης, Επ. Καγιάς, Κυριακόπουλος, Θ. Τσόπελας, Παπαγεωργίου, Δ. Κανελλόπουλος (59΄ Τσέρτος), Αν. Τσόπελας, Μπάρκας (75΄ Κωνσταντόπουλος), Γκεβόρι, Δημόπουλος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Άρης Γαλανόπουλος): Κουκούτσης, Μπρακούλιας, Λύρας, Ζαφειρόπουλος, Β. Κωνσταντόπουλος, Μάρης (69΄ Μουρούφας), Βλαχάκης, Κατσαρός (88΄ Αβτζί), Παπαδέας, Ψωρομύτης (79΄ Μπακλαβάς, 89΄ λ.τρ. Αδαμόπουλος).

Με σόου Μπίσα, Λαθύρη αναδείχθηκε «πρωταθλητής χειμώνα» 
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Θανάση Μπίσα και Βαγγέλη Λαθύρη που πέτυχαν από τρία (21΄, 45΄ και 71΄) και δύο (64΄ και 70΄) γκολ αντίστοιχα, ο Πάμισος Μεσσήνης επικράτησε με 5-0 του ουραγού Μιλτιάδη, χθες στον Πύργο Τριφυλίας.
Με τη νίκη τους αυτή οι «πράσινοι» της Μεσσήνης κατέκτησαν τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Ο τεχνικός του Παμίσου Μεσσήνης Αλέξης Μαντζούνης έκανε εκτεταμένο ροτέισον μιας και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Όσον αφορά τώρα στο Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας που παραμένει στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με μόλις ένα βαθμό, το έργο του για την αποφυγή του υποβιβασμού δείχνει πολύ δύσκολο. Πρέπει, δε, να επισημάνουμε ότι στο χθεσινό ματς παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και δεν έκανε καμία αλλαγή.
Εύκολο έργο είχε ο Στάθης Ζαρακοβίτης. Βοηθοί ήταν οι Ευάγγελος Μπασιλάρης και Δημήτρης Ταβουλαρέας.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (Τάκης Κάππος): Δημητρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Φωτόπουλος, Λακριντής, Διαμαντόπουλος, Αυρηλιώνης, Καραμπότσος, Α. Αλεξόπουλος, Γ. Κάππος, Παυλόγιαννης, Κανελλόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Αλέξης Μαντζούνης, Ευτύχης Τασιόπουλος): Δ. Αλεξόπουλος, Σταματελόπουλος, Βέλλης (66΄ Αριστομενόπουλος), Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (83΄ Καραγιάννης), Μωράκης, Καραπετιάν, Μπογκντάνι (60΄ Χαρλέπας), Λαθύρης, Παπαδόπουλος (60΄ Βλάχος), Μπίσα. 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Στη Νέα Ιωνία η Καλαμάτα ‘80 
Χωρίς διάθεση παραίτησης η Καλαμάτα ’80 συνεχίζει σήμερα το ταξίδι της στη Γ’ Εθνική μπάσκετ των ανδρών. Η 12η αγωνιστική θα τη βρει στη Νέα Ιωνία, όπου κόντρα στην ομώνυμη τοπική ομάδα θα επιδιώξει να ξεπεράσει τον εαυτό της, να ελαχιστοποιήσει τα λάθη της και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος, προκειμένου να διατηρήσει ουσιαστικές ελπίδες παραμονής.
Ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας δεν υπολογίζει στα πλάνα του τους Κατσαρέα, Αρβανίτη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοντόπουλου, Χατζή και Μέντη.
Στο πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου περιλαμβάνονται ακόμη και οι εξής συναντήσεις (όλες, όπως και το ματς του ΑΟΚ ’80, με σταθερή ώρα έναρξη τις 5 μ.μ.): ΕΑ Πατρών-Οίακας Ναυπλίου, Κεραυνός Αιγίου-Γλαύκος, Απόλλων Σμύρνης-Αγία Παρασκευή, Αχαγιά ‘82-Ακράτα, Ολυμπιάδα Άσσου-Έσπερος και Ένωση Ιλίου-ΚΑΟ Μελισσίων.

MΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 
Καλαμάτα 80 – ΑΟ Θουρίας για τον Α΄  Όμιλο
Η Καλαμάτα 80 αντιμετωπίζει σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, τον ΑΟ Θουρίας, για την 9η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ  κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Διαιτητής έχει οριστεί ο Γεώργιος Ξηρόκωστας.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ
Δύο αγώνες για τη β΄ φάση 
Δύο αγώνες διεξάγονται σήμερα για τη β΄ φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα B.C. – ΑΑΕ Ο Αίαντας 1: Κων. Μπακετέας, Χρ. Θωμόπουλος
5.00 μ.μ.
ΔΣ Μεγαλόπολης
Πελασγός Μεγαλόπολης – Καλαμάτα 80: Γ. Δούβρης, Γ. Ξηρόκωστας.

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τρία ματς για την 6η αγωνιστική 
Τρία ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Β΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που είναι τα εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
ΔΓ Πύλου
ΝΟ Πύλου – Αναγέννηση Παραλίας: Παν. Καρδαράς, Αθ. Μητσέας
6.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
Εράνη Φιλιατρών – Δαϊκλής Καλαμάτας: Παν. Καρδαράς, Αθ. Μητσέας
8.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης – ΑΓΟΝ Γυθείου: Κων. Μπακετέας, Δημ. Πουλουπάτης.