Τιμά τον πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Σταθόπουλο ο Δήμος Τριφυλίας

Τιμά τον πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Σταθόπουλο ο Δήμος Τριφυλίας

Τον πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Σταθόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Γαργαλιάνων, τιμά ο Δήμος Τριφυλίας αύριο το απόγευμα μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην ενορία του, τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, όπου εορτάζεται και η Υπαπαντή του Χριστού.
Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ελήφθη σχετική απόφαση. Στο απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης, για το εν λόγω θέμα, αναγράφεται: «Ο πρόεδρος εισάγοντας το 22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έδωσε το λόγο στον κ. δήμαρχο, ο οποίος είπε τα εξής: Ως κοινωνία και μάλιστα στις ιδιαίτερες συγκυρίες που βιώνουμε, έχουμε υποχρέωση να αποδίδουμε τον οφειλόμενο σεβασμό και την αναγνώριση στα πρόσωπα που έχουν έμπρακτα προσφέρει κοινωνικό έργο στους συνανθρώπους τους. Μια τέτοια προσωπικότητα είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σταθόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Γαργαλιάνων, ο οποίος πέραν της εξηκονταετίας έχει αφιερώσει τη ζωή του να είναι δίπλα στο συνάνθρωπο. Βοήθησε άπορες οικογένειες, στάθηκε δίπλα σε πονεμένους ανθρώπους, στήριξε ορφανά και ενίσχυσε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες του. Επίσης, παρά το γεγονός ότι διανύει το ενενηκοστό πρώτο έτος της ηλικίας του, εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μόνο και μόνο για να μην υπάρχει πρόβλημα στην ενορία του, λόγω της έλλειψης ιερέων στη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Προτείνω να τιμήσουμε το σεβαστό ιερέα με Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η-2-2018».
Το δε Σώμα – κατά πλειοψηφία – αποφάσισε και ενέκρινε τη διοργάνωση της εκδήλωσης βράβευσης προς τιμήν του πρωτοπρεσβύτερου Σταθόπουλου Γρηγόριου στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Φωτογραφία: Gargalianoi.com