Η MAKARIA TERRA κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου του Λος Άντζελες

Η MAKARIA TERRA κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου του Λος Άντζελες

Μια πολυβραβευμένη μεσσηνιακή εταιρεία τυποποίησης ελαιόλαδου από τη Μεσσηνία. η “MAKARIA TERRA”, στόλισε την τροπαιοθήκη της με ένα ακόμα μετάλλιο ποιότητας σε διεθνή διαγωνισμό, φθάνοντας αισίως τις 15 βραβεύσεις!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό του Λος Άντζελες για το 2018, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. 
Η “MAKARIA TERRA” πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εύφορη πεδιάδα της Μεσσηνίας, ενώ η Σκάλα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της. Η οικογένεια είχε ανέκαθεν στενή και ιδιαίτερη σχέση με την καλλιέργεια της ελιάς. Το 2013, όμως, ήταν η χρονιά ορόσημο, καθώς τότε ελήφθη η απόφαση να υπάρξει μια  επιχειρηματική μορφή στη μέχρι τότε ερασιτεχνική ενασχόληση.
Κύριο χαρακτηριστικό της επιχείρησής είναι ότι εμπορεύεται το ελαιόλαδο που παράγεται αποκλειστικά από τους ελαιώνες της. Αποκλειστικός στόχος είναι η παραγωγή ενός και μόνο εξαιρετικού προϊόντος (το ελαιόλαδο της εταιρείας δε διαχωρίζεται και δεν πωλείται αναλόγως της ποιότητάς του – υπάρχει μόνο ένα προϊόν).
Οδηγός των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις τύχες της είναι ο σεβασμός στο δέντρο της ελιάς, η πίστη στις δυνατότητες του τόπου και η αρμονική αλληλεπίδραση των φυσικών παραγόντων, κρατώντας την ανθρώπινη παρέμβαση ως ένα μικρό μέρος της όλης διαδικασίας στην παραγωγή του ελαιολάδου.
Συνέπεια των παραπάνω είναι η πολύ γρήγορη καταξίωση και διεθνή αναγνώριση στην απαιτητική αγορά του ελαιολάδου με τη βράβευση σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου όπως του Τόκυο, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.
Α.Π.