Ανάπλαση πεζοδρομίων στο Δήμο Οιχαλίας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Ανάπλαση πεζοδρομίων στο  Δήμο Οιχαλίας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Προγραμματική σύμβαση θα συνάψει ο Δήμος Οιχαλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Αναπλάσεις οδών από κόμβο της 7ης Ε.Ο. (Κέντρο Υγείας Μελιγαλά) προς Πλ. Αγ. Ιωάννου έως Είσοδο Βιομηχανικής Ζώνης (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 1.503.400,96 ευρώ.
Ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει ληφθεί η απόφαση υπογραφής της σύμβασης, ενώ το έργο είναι ενταγμένο στη ΣΑΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Πεζοδρόμια
Το έργο αφορά στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, δηλαδή στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του ασφαλτοτάπητα από τον κόμβο της 7ης Ε.Ο. (από το κέντρο υγείας Μελιγαλά) προς πλ. Αγ. Ιωάννου έως τη συμβολή της οδού Μπούτου με την 7η Ε.Ο. (ταβέρνα Κυρκιλή) στο Δήμο Οιχαλίας.
Σκοπός είναι έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης να δοθεί στους πολίτες για ολοκληρωμένη χρήση ένας χώρος καλαίσθητος και λειτουργικός.
 
Εργασίες
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου είναι:
-Αντικατάσταση ολόκληρου του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού
-Φύτευση/άρδευση στα σημεία των υπό κατασκευή πεζοδρομίων που έχουν επαρκές πλάτος
-Κατασκευή νέων κρασπεδόρειθρων και επανακατασκευή των πεζοδρομίων σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
Η υλοποίηση της σύμβασης θα ξεκινήσει με την υπογραφή της απ’ όλα τα μέρη που συμμετέχουν και θα διαρκέσει μέχρι και την ολοκλήρωση και αποπληρωμή του έργου. Η δε διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης με τον ανάδοχο του έργου.

Της Βίκυς Βετουλάκη