Αυτοψία Χαρίτση στο δημοτικό σχολείο Πεταλιδίου και δέσμευση για χρηματοδότηση 450 χιλ. ευρώ!

Αυτοψία Χαρίτση στο δημοτικό σχολείο Πεταλιδίου και δέσμευση για χρηματοδότηση 450 χιλ. ευρώ!

Κάθισαν στα «θρανία» Υπουργός, Δήμαρχος και βουλευτές υποσχόμενοι να επιλύσουν το πρόβλημα

Την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν  την επικινδυνότητα και τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο Πεταλιδίου, είχε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Τον υπουργό υποδέχθηκαν στο Πεταλίδι , ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι πρώην Δήμαρχοι Πεταλιδίου κύριοι Στραβόλαιμος και Κουτσοδημητρόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλος, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Νικολοπούλου, η πρόεδρος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Βογιατζή καθώς και αντιδήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί του Δήμου Μεσσήνης. Με τη βοήθεια της Διευθύντριας του σχολείου, ο Αλέξης Χαρίτσης ξεναγήθηκε σ’ όλους τους χώρους και αντιλήφθηκε προσωπικά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα. Εν συνεχεία σε αίθουσα του Δημοτικού σχολείου θέλησε να ακούσει κυρίως τα προβλήματα των γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο αλλά και για το «ιστορικό» της κατασκευής του σχολείου τόσο από τους πρώην Δημάρχους όσο και από τον δημοτικό σύμβουλος Μεσσήνης και πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο, ο οποίος  κατάγεται από την περιοχή και έχει ασχοληθεί με το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολικό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 1977 χωρίς άδεια οικοδομής ενώ,  όπως σημείωσε ο κ. Κουτσοδημητρόπουλος, Δήμαρχος του πρώην Δήμου Πεταλιδίου, το 2009 εξασφάλισαν από την τότε Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου 500.000 ευρώ,  τα οποία όταν ο Δήμος έγινε πλέον Καλλικρατικός, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε «συμφορά» κατά την προσωπική του εκτίμηση, τα χρήματα αυτά χάθηκαν και το έργο αποκατάστασης δεν προχώρησε ποτέ.
  
Χαρίτσης: «Συγνώμη» εκ μέρους του κράτους γι’ αυτή την κατάσταση 
Αφού άκουσε προσεκτικά όλους όσους θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι ο ίδιος «ντρέπεται» εν έτει 2018 να λέει ότι το κτήριο που βρίσκεται αποτελεί σχολικό συγκρότημα. Σεβόμενος δε, τη «συνέχεια» που έχει η ελληνική Πολιτεία εξέφρασε την ανάγκη του να ζητήσει «Συγνώμη» προς όλους τους γονείς , δασκάλους και μαθητές που αναγκάζονται να βρίσκονται σ’ αυτό το κτήριο. Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στην Αθήνα και του κατέθεσε μια λεπτομερέστατη μελέτη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Ύστερα από επαφές που είχε με το ταμείο δημοσίων επενδύσεων  ο υπουργός έκανε γνωστό ότι «δεσμεύονται» 450χιλ ευρώ από το Υπουργείο εσωτερικών για τη μελέτη αυτή.  Στην αίθουσα ακούστηκαν χειροκροτήματα και ο Αλέξης Χαρίτσης παρακάλεσε να σταματήσουν καθώς η κατάσταση δεν είναι για χαρές ενώ επισήμανε ότι θα επισκεφτεί και πάλι το κτήριο μόνο όταν έχει επισκευαστεί.
  
Τσώνης: Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό 
Συγκινημένος  αλλά και υπόχρεος τόνισε πως αισθάνεται ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης τόσο απέναντι στον Υπουργό Αλέξης Χαρίτση όσο και προς όλη την Κυβέρνηση. καθώς για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκε άμεσα, σε λιγότερο από 8 ημέρες όπως είπε χαρακτηριστικά, και έδωσε λύση σε ακόμα ένα πρόβλημα του Δήμου Μεσσήνης. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό δεν είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται στο Πεταλίδι με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Υπουργού αναφέροντας τα 1.700.000 για την αντιδιαβρωτική προστασία τις 500 χιλ για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα χρήματα για την αποχέτευση καθώς και πολλά άλλα ακόμα σ΄ όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης. Τόνισε επίσης, ότι με τη βοήθεια του Υπουργού θα προχωρήσουν και το πλάνο που έχουν ώστε να κάνουν το Πεταλίδι ξανά , αυτό που ήταν κάποτε, τον πιο γνωστό ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Μεσσηνίας. Κλείνοντας ο κ. Τσώνης επισήμανε ότι αυτή τη χρονιά   θα φανούν οι κόποι της δημοτικής του αρχής και της Κυβέρνησης.
  
Ευχαριστίες και δώρα από την Διευθύντρια και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων 
Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ανταπόκριση στα αιτήματα τους αλλά και για την επίσκεψη στο σχολείο τους εξέφρασαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Αντωνία Βογιατζή καθώς και η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ελευθερία Νικολοπούλου. Η κα Βογιατζή προσέφερε ένα μικρό καραβάκι αναμνηστικό από το Πεταλίδι προς τον κ. υπουργό ενώ η διευθύντρια του σχολείου προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Αγ. Δημητρίου που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές του σχολείου.  

Του Κώστα Γαζούλη