“Βροχή” μηνύσεων για τη λειτουργία της Μαραθόλακκας – Μπαίνει η «ΗΛΕΚΤΩΡ» για διαχείριση

“Βροχή” μηνύσεων για τη λειτουργία της Μαραθόλακκας – Μπαίνει η «ΗΛΕΚΤΩΡ» για διαχείριση

Νέα επεισόδια χθες το πρωί
 
 
Εκείνο που θα έχει να θυμάται κάποιος, αν ποτέ αποκατασταθεί και κλείσει ο χώρος διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Μαραθόλακκας, είναι ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί διαχρονικά για τη λειτουργία της. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, υπήρξε ένα μπαράζ που κορυφώθηκε, χθες το πρωί, όταν ο δήμος Καλαμάτας υπέβαλε μήνυση στους μηνυτές που ην κατηγορούσαν ότι με τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα υποβαθμίζεται το περιβάλλον. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα χρονολογικά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ένας εκ των μηνυτών του Δήμου Καλαμάτας, χθες το πρωί το πρωί βρισκόταν στην είσοδο της Μαραθόλακκας και ενημέρωνε τους οδηγούς των απορριμματοφόρων ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο της και η εναπόθεση απορριμμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μηνυθεί και υπήρχε, έτσι, ο ορατός κίνδυνος να περάσουν Σαββατοκύριακο στα…κρατητήρια.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Γιάννης Παπαδόπουλος ενημέρωσαν τους οδηγούς ότι υπάρχει εντολή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να προχωρήσουν στο έργο τους.
Μάλιστα, προκειμένου να καμφεί ο φόβος των οδηγών των απορριμματοφόρων δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν την όποια ευθύνη προκύψει κατά τη διάρκεια του έργου του.
Μπροστά στις εξελίξεις αυτές ο χώρος άνοιξε και η διαδικασία αποκομιδής- έστω και με κάποιες ώρες καθυστέρηση- ολοκληρώθηκε. Ο δήμος Καλαμάτας για να ξεκαθαρίει, τελείως, το τοπίο υπέβαλλε νέα μήνυση στο άτομο που φερόταν να παρεμπόδιζε το έργο των υπαλλήλων του δήμου Καλαμάτας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, χθες το μεσημέρι, μας διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί στο χώρο της Μαραθόλακκας η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, η οποία και θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η συνεργασία της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου από την ΤΕΡΝΑ, αφού δόθηκε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε σχέση με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Η θετική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ήταν το τελευταίο βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη