Εξαγριωμένοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι του Άγιου Φλώρου από τις απανωτές κλοπές

Εξαγριωμένοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι  του Άγιου Φλώρου από τις απανωτές κλοπές

Φόβος και  τρόμος   βασιλεύουν στους περίπου διακόσιους  κατοίκους του Αγίου Φλώρου από τις κλοπές που γίνονται στην περιοχή. Τον τελευταίο μήνα, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Αγίου Φλώρου Θεόδωρος Κουρνέτας, σημειώνονται καθημερινά κλοπές και οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει.
Μάλιστα, ο κ. Κουρνέτας εξέφρασε φόβους για τις αντιδράσεις κατοίκων, καθώς θεωρούν ότι οι περισσότερες από αυτές γίνονται από αθίγγανους. Έχουν απογοητευτεί δε σε τέτοιο βαθμό, που αρκετοί αφήνουν ξεκλείδωτα πια τα οχήματά τους, προκειμένου να μην τους τα σπάζουν.
Χθες το βράδυ, όπως μας πληροφόρησε έγινε διάρρηξη σε τρία οχήματα της ίδιας οικογένειας.
 
«Κάθε βράδυ κλοπή»
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, τον τελευταίο μήνα, έχουν γίνει στόχος τα οχήματά τους. Ο κ. Κουρνέτας επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει διάρρηξη σε πάνω από δέκα οχήματα, ενώ δεν έχουν διαφορετική τύχη και σπίτια της περιοχής.
Όπως περιέγραψε,  οι δράστες σπάζουν τα τζάμια και τις πόρτες των αυτοκινήτων και κλέβουν ό,τι βρίσκουν μέσα σε αυτά και κυρίως εργαλεία, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη αγροτικές εργασίες.
Ωστόσο, πλέον, δεν αφήνουν οτιδήποτε χρήσιμο  στα οχήματα, αλλά παρά ταύτα οι ζημιές που προκαλούν οι διαρρήκτες όταν τα ανοίγουν είναι μεγάλες. Μάλιστα, γι’ αυτό κάποιοι στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, όταν σταθμεύουν, να παίρνουν μαζί τους ό,τι χρήσιμο μπορεί να  υπάρχει και να μην τα αφήνουν ξεκλείδωτα.
«Κάθε βράδυ γίνεται και μια κλοπή στην περιοχή μας», είπε ο κ. Κουρνέτας, επιμένοντας ότι η κατάσταση τον τελευταίο καιρό είναι πολύ άσχημη στην περιοχή και επικρατεί ο φόβος.
 
Μόνιμη αστυνομική δύναμη
Η Αστυνομία, όπως μας είπε, όποτε μπορεί πάει στην περιοχή, αλλά αυτό δεν αρκεί, καθώς και η δύναμή της είναι μικρή και δεν έχει μεγάλες δυνατότητες. Μπορεί όπως είπε να κάνει μια περιπολία την ημέρα, αλλά μπορεί να περάσουν και δυο-τρεις μέρες για να δουν περιπολικό ή αστυνομικό.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγίου Φλώρου από το Αριοχώρι έως τον Άγιο Φλώρο, καθώς διαμένουν πολλοί τσιγγάνοι, απαιτείται να υπάρχει στην περιοχή μόνιμη αστυνομική δύναμη.
«Χρειάζεται να δημιουργηθεί στην περιοχή Αστυνομικό Τμήμα. Και αν δεν υπάρχει κτήριο, θα διαθέσουμε εμείς στην Αστυνομία», τόνισε.
Ο μεγαλύτερος φόβος που εξέφρασε ο κ Κουρνέτας είναι να μην πάρουν οι κάτοικοι το νόμο στα χέρια τους.
«Είναι εξαγριωμένοι. Δεν αντέχουν πια άλλες κλοπές. Δε γίνεται ένας νομοταγής πολίτης να μην μπορεί να κοιμηθεί με ασφάλεια στο σπίτι του, για το οποίο πληρώνει τόσους φόρους, ενώ άλλοι μαζεύουν όλα τα επιδόματα που υπάρχουν. Αν δεν μπορεί να μας προστατεύσει το κράτος να μη μας ζητάει μετά ευθύνες», κατέληξε.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη