Μαχητικές συγκεντρώσεις σήμερα από διάφορους φορείς της Μεσσηνίας στην Τρίπολη

Μαχητικές συγκεντρώσεις σήμερα από διάφορους φορείς της Μεσσηνίας στην Τρίπολη

Ο Aγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής, όλους τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του κινήματος ενάντια στο περιφερειακό «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη, 27 Φλεβάρη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στις 6.00 μ.μ.
Βάζουμε φρένο στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς!
Καμία αυταπάτη δεν τρέφουμε ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα μας φέρει καλύτερες μέρες. To “αναπτυξιακό συνέδριο” γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που βαφτίζουν και “δίκαιη” θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που μας έχουν γονατίσει.
Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.
Η προπαγάνδα για τα ψίχουλα που διαφημίζει και τάζει η κυβέρνηση δεν ξεγελούν τη μικρομεσαία αγροτιά, που νιώθει στο «πετσί» της τις συνέπειες της ΚΑΠ, της Ε.Ε. και των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα.
Η δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν αφορά στη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές αγρότες και, βασικά, τους επιχειρηματίες και βιομήχανους, που τους τροφοδοτεί με τζάμπα πρώτη ύλη για επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία, για να τους εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη.
Μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μπορούμε σήμερα να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε ανάσες και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που καταστρέφονται σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει.
Όλοι στον αγώνα με οδηγό την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).
Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης δρομολογεί λεωφορείο από το Δημαρχείο Μεσσήνης στις 4.00 μ.μ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ 
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση στην Τρίπολη 
Καλούμε τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, την κοινωνική πλειοψηφία της Πελοποννήσου, στη συγκέντρωση – διαδήλωση. Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, αντίστασης και ανατροπής της.
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση αγωνιστικής «υποδοχής» του Τσίπρα σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού, και πορεία στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης
Δεν πρέπει να γίνουμε συναυτουργοί της πολιτικής των μνημονίων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Αναχώρηση πούλμαν από την Καλαμάτα, στις 4.30 μ.μ. από τη Νέδοντος, πίσω από τον πρώην ΟΤΕ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2721090411, 8.30 π.μ. -1.30 μ.μ. Κινητά 6947071052, 6977683175, 6977601961.

 «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ»
Κάλεσμα σε  συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας  για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου 

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, Kυβέρνηση και Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσουν το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.
 Η σχεδόν απόλυτη σύγκλιση των πολιτικών Kυβέρνησης – Περιφέρειας (π.χ. διαχείρηση σκουπιδιών – ΣΔΙΤ) αλλά και η πείρα από άλλα περιφερειακά συνέδρια, δείχνει ότι σχεδιάζεται μια φιέστα προπαγάνδας των αντιλαϊκών πολιτικών Κυβέρνησης και Περιφέρειας. Πολιτικών, που, όπως  το βαρύ τίμημα της κρίσης, το φόρτωσαν στα φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Έτσι και την ανάπτυξή της θα τη στηρίξουν στην υπερεκμετάλευση του λαού και στην λεηλασία – υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ανάπτυξη για λίγους, σε όφελος του κεφαλαίου, στην πλάτη του λαού με χαμηλά μεροκάματα και ανύπαρκτα δικαιώματα.
Στο συνέδριο αυτό θα είναι παρόντες, μαζί με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς , τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και τους παρατρεχάμενούς τους, και  όλοι όσοι κερδίζουν από αυτές τις πολιτικές: μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοεργολάβοι αυτοκινητόδρομων, ανεμογεννητριών και σκουπιδιών, πυρηνελαιουργοί, , επενδυτές που θα αγοράσουν πάμφθηνα τη δημόσια περιουσία, αεριτζήδες, μεσάζοντες, διαπλεκόμενοι … 
Εμείς θα είμαστε αλλού!!! 
Καλούμε τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, στο δικό τους αγωνιστικό συνέδριο. Σε αυτό το συνέδριο να γίνει η συνάντηση των φτωχών, των άνεργων, της νεολαίας, των εργαζόμενων που βλέπουν το εισόδημά τους να μην καλύπτει τις στοιχειώδης ανάγκες τους, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν μπορούν να επιβιώσουν με το ισχύον φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, των συνταξιούχων, των δανειοληπτών που λόγω κρίσης και μείωσης των εισοδημάτων τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και το χωράφι τους.
Να γίνει η αγωνιστική συνάντηση όλων αυτών που αντιδρούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ – λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης), με την παραχώρηση των πάντων στους ιδιώτες (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, νερά), την διαχείρηση των σκουπιδιών από μεγαλοεργολάβους με τεράστιο κόστος οικονομικό και περιβαλλοντικό.
 Καλούμε σε συγκέντρωση στην Τρίπολη, στην πλατεία Πέτρινου, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. και πορεία στο Πνευματικό Κέντρο

Λεωφορεία για τις κινητοποιήσεις στην Τρίπολη 
Tα Σωματεία του ΠΑΜΕ της Μεσσηνίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Τρίπολη την προσεχή Τρίτη ενάντια στο αναπτυξιακό συνέδριο πού διοργανώνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 6 το απόγευμα. Από τα σωματεία έγινε η ενημέρωση ότι τα λεωφορεία για την συγκέντρωση της Τρίπολης, θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από την πλατεία της Υπαπαντής Καλαμάτας.
Παράλληλα, σε κάλεσμα για κινητοποιήσεις τις ημέρες διεξαγωγής του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη την ερχόμενη εβδομάδα, καλεί η Πελοποννησιακή Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών.
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Πετρινού και θα ακολουθήσει πορεία προς στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την περιφέρεια πως η ανάπτυξη που επικαλούνται και προωθούν έχει ως στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι η λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και η φτωχοποίηση των εργαζομένων τους οποίους μαστίζει η ανεργία και οι μισθοί πείνας. Από την Καλαμάτα θα αναχωρήσει πούλμαν για τους διαδηλωτές την Τρίτη, 4.30 μ.μ. στην Νέδοντος, πίσω από τον πρώην ΟΤΕ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Μαχητική συγκέντρωση σήμερα στην Τρίπολη 
Καλούμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πυλίας να συμμετάσχουν μαζικά στη μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 27 Φλεβάρη, ώρα 6.00 μ.μ., στην Τρίπολη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Τσίπρα στη φιέστα του αναπτυξιακού συνεδρίου, για να εξαγγείλει τα νέα ψέματα περί «ανάπτυξης» της Πελοποννήσου.
Ήδη, σε συνεννόηση με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους, πήραμε αποφάσεις συμμετοχής, ενώ κλιμάκια αγροτών κάνουν περιοδείες στα χωριά καλώντας σε μαζική συμμετοχή.
Ο πρωθυπουργός των φόρων δεν μπορεί να αποκρύψει την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, που σημαίνει πάνω από 60% απώλεια του εισοδήματός μας.
Ο πρωθυπουργός του ψεύδους δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν το μόχθο τους να μην έχει αντίκρισμα και το εισόδημά τους να μειώνεται σταθερά και δραματικά κάθε χρόνο, ότι οι εργαζόμενοι με τους μειωμένους μισθούς και τις ευέλικτες μορφές εργασίας ζουν στα όρια της φτώχειας, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλο τα μαγαζιά τους, ότι οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας.
Χαράζουν το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Τα περισσότερα προϊόντα καρκινοβατούν, ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει και οι ζημιές στην παραγωγή είτε δεν καλύπτονται είτε αποζημιώνονται με ψίχουλα από τον αντιδραστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστική ανάπτυξη προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.
Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η “ανάπτυξή τους” δε χωράει στις ανάγκες μας, θα μας βρίσκει απέναντί της στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας την επιβίωσή μας με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.