Μεγάλη νίκη με Γκασούκα η Καλαμάτα επί του πρωτοπόρου Αστέρα Βλαχιώτη

Μεγάλη νίκη με Γκασούκα η Καλαμάτα επί του πρωτοπόρου Αστέρα Βλαχιώτη

Ισοπαλία με Αμαλιάδα η Πύλος 
Η Καλαμάτα απέδειξε ότι παραμένει μια από τις ισχυρές δυνάμεις στον 5ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής υποχρεώνοντας τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη στην πρώτη του φετινή ήττα, με σκορ 2-1, σε ένα παιχνίδι που ήταν το ντεμπούτο του Μάρκου Στεφανίδη στον πάγκο του μεσσηνιακού συγκροτήματος. Η αναμέτρηση, για την 15η αγωνιστική, διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και παρ’ ότι δεν είχε πολλά ποιοτικά στοιχεία, επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Χρήστος Γκασούκας, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα από τους Νέους του Παναιτωλικού και σημείωσε και τα δύο γκολ της τοπικής μας ομάδας, ενώ …βοήθειες ήρθαν και από δύο πρώην ποδοσφαιριστές της Μαύρης Θύελλας, τον τερματοφύλακα Νίκο Παλιούρα (έκανε ολέθριο λάθος στο 2-1) και τον αμυντικό Χάρη Μπριλάκη (αστόχησε σε πέναλτι).
Ο Γκασούκας άνοιξε το σκορ στο 34’ με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από κάθετη πάσα του Ρονκάτο.
Ο Αστέρας Βλαχιώτη ισοφάρισε σε 1-1 στο 44’ με διαγώνιο δυνατό σουτ του Σαμπατάκου, μέσα από την περιοχή.
Στο 59’ από κάθετη μπαλιά του Σαραντόπουλου ο Παλιούρας προσπάθησε να ελέγξει τη μπάλα με τα πόδια έξω από την περιοχή του, αλλά την έχασε από τον Γκασούκα, ο οποίος στη συνέχεια με πλασέ πέτυχε το τελικό 2-1. Σε αυτή τη φάση οι Λάκωνες ζήτησαν οφ σάιντ ωστόσο η ευθύνη βαρύνει απόλυτα τον έμπειρο γκολκήπερ, ο οποίος είχε όλη την άνεση να απομακρύνει τη μπάλα.
Τέλος, στο 72’ σε καθαρή ανατροπή του Σαμπατάκου από τον Καλογερόπουλο, ο διαιτητής Ρατσιάτος υπέδειξε πέναλτι, όμως ο Μπριλάκης έστειλε τη μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκόμεζ, ο οποίος είχε πέσει στη σωστή γωνία.
 
«Σταμάτησε» τον άλλο πρωτοπόρο Αστέρα ο Τσικλητήρας 
Την ίδια ώρα στην Πύλο ο Τσικλητήρας πετύχαινε μια εξίσου σημαντική όσο και δύσκολη ισοπαλία απέναντι στον έτερο πρωτοπόρο Αστέρα, αυτόν της Αμαλιάδας που δεν κατόρθωσε έτσι να εκμεταλλευτεί αρκετά το …δώρο της Καλαμάτας. Το ηλειακό συγκρότημα άνοιξε το σκορ στο 48’ με τον Κέρι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Χατζηστάμου σε 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, με τον Μπουντόπουλο στο α’ ημίχρονο και τον Μαρουκάκη στο β’ μέρος.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Τσικλητήρας Πύλου – Αστέρας Αμαλιάδας 1-1
Καλαμάτα – Αστέρας Βλαχιώτη 2-1
Λεωνίδιο – Διαγόρας Βραχνέικων 0-0
Ζάκυνθος – ΠΑΟ Βάρδας 0-1
Αχαϊκή – Παναρκαδικός 1-1
Πανηλειακός – Παλληξουριακός 1-1

H βαθμολογία
1. Αστέρας Βλαχιώτη 28-10 34
2. Αστέρας Αμαλιάδας 32-12 31
3. Πανηλειακός 19-8 27
4. Καλαμάτα 17-8 26
5. Παναρκαδικός 20-14 24
6. ΠΑΟ Βάρδας 13-16 23
7. Διαγόρας Βραχνέικων 18-22 19
8. Αχαϊκή 13-14 18
9. Τσικλητήρας Πύλου 11-13 17
10. Ζάκυνθος 16-18 15
11. Παλληξουριακός 9-30 10
12. Λεωνίδιο 6-37 2

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 17/2, 3 μ.μ.
Καλαμάτα-Τσικλητήρας Πύλου
Αστέρας Βλαχιώτη-Ζάκυνθος
ΠΑΟ Βάρδας-Παλληξουριακός
Αστέρας Αμαλιάδας/Λεωνίδιο
Διαγόρας Βραχνέικων-Αχαϊκή
Παναρκαδικός-Πανηλειακός

Χ.Ε.