Με κλείσιμο του σκουπιδότοπου της Μαραθόλακκας απειλεί το ΠΑΜΕ

Με κλείσιμο του σκουπιδότοπου της Μαραθόλακκας απειλεί το ΠΑΜΕ

Στο γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία της διαχείρισης των απορριμμάτων Καλαμάτας αδυνατεί να ξεκινήσει τη διαδικασία αναφέρεται ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας.  Ως αιτία της νέας αναβολής της διαχείρισης των απορριμμάτων από την «ΗΛΕΚΤΩΡ» αναφέρονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην προηγούμενη εταιρεία, καθώς οι συγκεκριμένοι είναι απλήρωτοι. Δε γίνεται, δε, πουθενά λόγος για εμπλοκή στη μεταφορά δεμάτων σκουπιδιών από την προηγούμενη διαχείριση, ωστόσο οι πληροφορίες σημειώνουν ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας: «Παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί ανάδοχος για τη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, με διεθνή διαγωνισμό εγκεκριμένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η εταιρεία αδυνατεί να ξεκινήσει τη διαδικασία (έχει ήδη εδώ και ημέρες υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό), λόγω αντιδράσεων κάποιων εργαζομένων στην προηγούμενη εταιρεία. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές και καταβάλλεται προσπάθεια για την τακτοποίησή του με κάθε νόμιμο τρόπο».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Φεβρουαρίου αναμένεται να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας η ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού «ΗΛΕΚΤΩΡ». Υπολογιζόταν να αναλάβει από χθες το έργο, ωστόσο ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Μαραθόλακκας οδήγησαν σε νέα αναβολή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πρέπει να μεταφερθούν τουλάχιστον 1.500 δέματα απορριμμάτων, τα οποία βρίσκονται στο χώρο από την παλαιότερη διαχείριση, προκειμένου να εκτελεστούν έργα που θα επιτρέψουν στην «ΗΛΕΚΤΩΡ» να αναλάβει το έργο. Η μεταφορά των πάνω από 10.000 συνολικά δεμάτων είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο σταμάτησε για άγνωστο λόγο τις προηγούμενες ημέρες.
Παράλληλα, το κλείσιμο του σκουπιδότοπου του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, από το ΠΑΜΕ, προανήγγειλε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, εάν δεν πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, εάν αυτοί δε συνεχίσουν να εργάζονται και στο νέο εργοδοτικό καθεστώς και εάν δε γίνουν άμεσα έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Ο Νίκος Γόντικας, που ήταν πλαισιωμένος από τον επικεφαλής και το δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Δημήτρη Οικονομάκο και Τάσο Νιάρχο αντίστοιχα, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Μαραθόλακκα ως αθλιότητα και υπευθύνους γι’ αυτήν θεώρησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη