Π. Πούπουζας: «Ώριμες πλέον οι συνθήκες για ομάδα Ασφαλείας στην Τριφυλία»

Π. Πούπουζας: «Ώριμες πλέον οι συνθήκες για ομάδα Ασφαλείας στην Τριφυλία»

«Είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να φτιάξουμε μια ομάδα Ασφαλείας στην περιοχή της Τριφυλίας», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής, Παναγιώτης Πούπουζας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την ετήσια συνάντηση του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού των Α.Τ. Τριφυλίας, υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, το Σάββατο το βράδυ στο εστιατόριο «Καρνάγιο» στο Καλό Νερό.
Αυτή ήταν η τρίτη ετήσια συνάντηση – χοροεσπερίδα που διοργανώθηκε για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων, καθώς και μεταξύ αυτού και των φορέων, Αρχών και των κατοίκων της περιοχής. Αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ., με τις οικογένειές τους, έσμιξαν με φίλους από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και τη Μεσσηνία, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις, ενώ διασκέδασαν με τραγούδια και χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Οι δύο προηγούμενες εκδηλώσεις είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ αν και δεν είχε προαποφασιστεί κάτι τέτοιο για αυτή που διεξήχθη το Σάββατο, όπως συναποφάσισε το προσωπικό της ΕΛΑΣ τα έσοδα θα διατεθούν τις ημέρες του Πάσχα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και το Δήμο Τριφυλίας, σε άπορες οικογένειες, σε τρόφιμα και οβελία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την Ιωάννα Μπαρδούτσου και στη συνέχεια απηύθυνε καλωσόρισμα ο αστυνόμος Βασίλειος Παρασκευόπουλος. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν μαζί με την Ιωάννα Μπαρδούτσου η Νίκη Κρίθη και η Γιάννα Αντωνοπούλου.
Ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τις προσπάθειές τους κατά το 2017, «που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η εγκληματικότητα στην Τριφυλία» και τόνισε ότι «είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να φτιάξουμε μια ομάδα Ασφαλείας στην περιοχή της Τριφυλίας. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια των διοικητών θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, την οποία είχαμε από αρχές του 2017, αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε, και θα υλοποιηθεί αρχές του 2018». Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμο Τριφυλίας για τη συνεργασία και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μερκούρη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, μεταξύ άλλων, θύμισε ότι η δημιουργία ομάδας Ασφαλείας στην Τριφυλία είναι πρόταση της Ένωσης εδώ και δύο περίπου χρόνια και δεσμεύτηκε ότι αυτό το στόχο θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να τον καταφέρουν. Σημείωσε ότι ακόμη η Ένωση είναι αρωγός στην εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά!
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης. Με συγκίνηση απευθύνθηκε στους συναδέλφους του, ο Τριφύλιος αντιστράτηγος ε.α., Αδαμάντιος Μητρόπουλος.
Από τους διοργανωτές της εκδήλωσης εκφράστηκαν ευχαριστίες στους εφοπλιστές Κωνσταντίνο Αρνόκουρο και Γεώργιο Λεβεντάκη, οι οποίοι, όπως τονίστηκε, είναι ευεργέτες της υπηρεσίας και, μάλιστα, ο κ. Αρνόκουρος, αγόρασε 50 κάρτες του χορού που δεν είχαν διατεθεί και ο κ. Λεβαντάκης προσέφερε 500 ευρώ για το σκοπό της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια το γλέντι «άναψε» με χορούς και τραγούδια, ενώ ξεχώρισε για τις ερμηνείες του σε παραδοσιακά τραγούδια ο αστυνόμος Βασίλειος Παρασκευόπουλος.
Στην εκδήλωση, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί διευθυντές Παναγιώτης Μάνδαλος και Παναγιώτης Νάκης, ο διοικητής Ασφαλείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Μπαστακός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, με μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ., ο υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. και στέλεχος της Ν.Δ., Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Γαργαλιάνων Νικόλαος Γεωργακόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Γιάννης Αδαμόπουλος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου