Σκηνές φαρ ουέστ στον Άρη με πυροβολισμούς και τραυματισμούς

Σκηνές φαρ ουέστ στον Άρη με πυροβολισμούς και τραυματισμούς

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν χθες στον Ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν οι τρεις νεαροί τσιγγάνοι και ο κτηνοτρόφος που το πρωί της Κυριακής, αντάλλαξαν πυροβολισμούς μεταξύ τους στην περιοχή του Άρη.
Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο ένας τσιγγάνος και ο κτηνοτρόφος που είχαν τα δύο όπλα τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζονται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Στους άλλους δύο τσιγγάνους, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι τσιγγάνοι εμφανίσθηκαν στον Ανακριτή συνοδεία του δικηγόρου τους Δημ. Τσιφιλιτάκου.
 
Πυροβολισμοί
Το πρωί της Κυριακής, το κέντρο της Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας ενημερώθηκε για πυροβολισμούς μεταξύ πολιτών. Το επεισόδιο είχε συμβεί μεταξύ 3 νεαρών τσιγγάνων και ενός κτηνοτρόφου της περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι τρεις τσιγγάνοι, δύο αδέλφια 30 και 33 ετών  και ένας 20χρονος, επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν σταθμεύσει λίγα μέτρα από την είσοδο του αγροκτήματος του κτηνοτρόφου, σχεδόν φράζοντας  τη διέλευση. Ο κτηνοτρόφος επικαλέσθηκε πως όταν επιχείρησε να περάσει, βγήκαν από το αυτοκίνητο οι τρεις τσιγγάνοι και τον απείλησαν.
Στη συνέχεια, ο κτηνοτρόφος κατήγγειλε στους αστυνομικούς, ότι μετά από αυτό το επεισόδιο, πήγαν με άλλο αυτοκίνητο κοντά στο σταύλο του και ενώ βρικσόταν εκεί αυτός με τη γυναίκα του, βγήκαν από το αυτοκίνητο ο 30χρονος τσιγγάνος κρατώντας μια καραμπίνα και πυροβολώντας πολλές φορές εναντίον τους και ο 20χρονος τσιγγάνος με ένα πιστόλι. Αυτός απάντησε στους πυροβολισμούς με την δική του καραμπίνα.
 
Τραυματισμός
Από τους πυροβολισμούς και τα σκάγια τραυματίσθηκε ελαφρά ο 30χρονος τσιγγάνος, ο οποίος λίγο αργότερα συνοδεία συγγενών του πήγε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά αποχώρησε.
Κατά τα δικές τους εκδοχές, οι τσιγγάνοι υποστηρίζουν, ότι πριν από το επεισόδιο αυτό, ο κτηνοτρόφος είχε πάει κοντά στις καλύβες που διαμένουν και είχε πυροβολήσει στον αέρα και έτσι ο 30χρονος πήρε την καραμπίνα του πατέρα του και  πήγε στο σταύλο του.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τις δύο καραμπίνες που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ δεν βρέθηκε το πιστόλι.

Της Βίκυς Βετουλάκη