Τίτλοι τέλους για τον Λυκούργο Γαϊτανάρο

Τίτλοι τέλους για τον Λυκούργο Γαϊτανάρο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας  ο ιστορικός πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» και πολυσχιδής επιχειρηματίας, Λυκούργος Γαϊτανάρος.
Δυστυχώς, μια πτώση μέσα στο σπίτι του περασμένο Μάιο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι και να καθηλωθεί επί μήνες σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί επανειλημμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Παρά την προχωρημένη του ηλικία, πριν από το ατύχημα ο Λυκούργος Γαϊτανάρος διατηρούσε αξιοθαύμαστο σθένος, διαύγεια και ζωτικότητα και ασχολούνταν με τις επιχειρηματικές-εξαγωγικές του δραστηριότητες, τα κοινά, αλλά και με την αγαπημένη του ομάδα της Καλαμάτας, με τακτική παρουσία στο γήπεδο, αλλά και καίριες παρεμβάσεις.    
Ο αείμνηστος επιχειρηματίας ήταν κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταξύ της οποίας ο Οίκος Εφεσίου του αρχιτέκτονα Τσίλερ επί των οδών Βύρωνος και Ναυαρίνου στην παραλία της πόλης και συνιδιοκτήτης στο ξενοδοχείο Pharai Palace.   
Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος γεννήθηκε το 1927 στους Δολούς της μεσσηνιακής Μάνης. Παντρεύτηκε τη Φιλάνθη (Φωφώ) Καμαρινέα, η οποία από τη μητέρα της καταγόταν από την οικογένεια Μαυρομιχάλη και η οποία έφυγε από τη ζωή το 2017. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Γιάννη.

Διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας, την οποία ανέβασε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική το 1972, αλλά και στη συνέχεια με την προσφορά του σε αυτή να αναγνωρίζεται με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 2.00 μ.μ., στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, ενώ στην τελευταία του κατοικία προβλέπεται να τον συνοδεύσει πλήθος κόσμου.
Το «Θ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.