Τσιγγάνοι από το Κιάτο ήρθαν και έκλεψαν αυτοκίνητο στο Διαβολίτσι

Τσιγγάνοι από το Κιάτο ήρθαν και έκλεψαν αυτοκίνητο στο Διαβολίτσι

Οκτώ περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάσθηκαν στην Κορινθία, ανάμεσά τους και ενός οχήματος από τη Μεσσηνία. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι, ενώ αναζητείται άλλος ένας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και πλαστογραφία.
Την υπόθεση εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και οι τσιγγάνοι είχαν κάνει κλοπές σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας Κορινθίας, καθώς και στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία.
 
3 τσιγγάνοι
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δήμο Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Σικυωνίων, της ΟΠΚΕ Κορινθίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο τσιγγάνοι, ηλικίας 19 και 21 ετών, οι οποίοι διαμένουν στο Κιάτο. Συνεργός τους θεωρείται από την Αστυνομία κι ένας 31χρονος ομόφυλός τους. 
Οι τρεις τσιγγάνοι το προηγούμενο βράδυ από το Κιάτο Κορινθίας αφαίρεσαν όχημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ, όπως προέκυψε, οι πινακίδες κυκλοφορίας του είχαν παραποιηθεί.
Έπειτα από επιχείρηση αστυνομικοί εντόπισαν τον 19χρονο και τον 21χρονο στο Κεφαλάρι Κιάτου και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών, ένας σουγιάς, διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, λοστός και καλέμι), μια κουκούλα και ένα ζευγάρι γάντια.
 
Αυτοκίνητο από το Διαβολίτσι
Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος, ο 21χρονος και ο 31χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 20.12.2017 έως και 4.2.2018 διέπραξαν:
-4 περιπτώσεις κλοπές σε Ιερό Ναό, οικίες και κατάστημα, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας και
-μία κλοπή σε όχημα και μία κλοπή σε κατάστημα – επιχείρηση, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας και
-Στις 13 Ιανουαρίου οι τρεις τους βρέθηκαν στη Μεσσηνία και ξημερώματα αφαίρεσαν από το Διαβολίτσι το αυτοκίνητο μιας γυναίκας, η οποία το είχε σταθμευμένο.
Μετά τη σύλληψή τους ο 21χρονος υπέδειξε το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο στην περιοχή του Κιάτου και οι αστυνομικοί το παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. 

Της Βίκυς Βετουλάκη