Για το 2019 αναβλήθηκε η δίκη του Π. Νίκα για τους παράγκες στην Αγία Τριάδα


Για τις 23 Ιανουαρίου 2019 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης για παράβαση καθήκοντος του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τριών υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για μη κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Η αναβολή ζητήθηκε στο πρόσωπο του κ. Νίκα, καθώς απουσιάζει με την αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στη Νίσυρο. Μαζί με τον κ. Νίκα παραπέμπονται ο ασκών το 2015 καθήκοντα γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης το 2015 και το 2017.
Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι παρέβησαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος σε άλλους. Ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος έχει καθορισθεί από 9 Φεβρουαρίου του 2015 και εντεύθεν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δε μερίμνησαν, ως είχαν υποχρέωση, για την εκτέλεση απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, την οποία είχε υπογράψει τον Αύγουστο του 2014, σχετικά με την κατεδάφιση 64 αυθαίρετων ισογείων κτισμάτων εντός του οικισμού των τσιγγάνων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πίσω από το κτήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας.
Οι συγκεκριμένες κατασκευές των τσιγγάνων έχουν χαρακτηρισθεί αυθαίρετες από τις 17 Σεπτεμβρίου 2013 με έκθεση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και κατέστησαν τελεσίδικα αυθαίρετες με έγγραφο του δημάρχου Καλαμάτας που εκδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2013.
Β.Β.