Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Σε κίνδυνο η δημοκρατία και στην Ελλάδα… »


Προσυνεδριακή συνάντηση των μελών του Κινήματος Αλλαγής στην Καλαμάτα
 
Προσυνεδριακή συγκέντρωση με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του «Κινήματος Αλλαγής» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, εν όψει του 1ου συνεδρίου του νέου φορέα στις 17 Μαρτίου.
Κεντρικός ομιλητής της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης ήταν ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του πριν από την εκδήλωση, το συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής» θα αποτελέσει το επιστέγασμα της προσπάθειας της δημιουργίας του νέου φορέα, που ως βασικό σταθμό είχε την εκλογή της Φώφης Γεννηματά ως επικεφαλής. Συμπλήρωσε δε, ότι αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο τόνισε ότι είναι ένα εγχείρημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα, καθώς «συγκεντρώνει» απόψεις που ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία και διαφορετικές ιστορικές καταβολές, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ποικιλόμορφο κίνημα, με έναν κοινό στόχο, μια μεγάλη «Προοδευτική παράταξη». Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αυτό το κίνημα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε σήμερα στη χώρα, γιατί πρέπει να μπει ένας «φραγμός» στο διχασμό και το μίσος που καλλιεργείται ανάμεσα στο λαό. Άφησε, δε, αιχμές προς τους κυβερνώντες, λέγοντας ότι αμετανόητα δημιουργούν ένα «βαθύ ρήγμα» διχασμού στην ελληνική κοινωνία, το οποίο θέτει σε κίνδυνο και την ίδια τη δημοκρατία… Για αυτούς, κυρίως, τους λόγους τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης και το «Κίνημα της Αλλαγής». Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στην Καλαμάτα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι δεν έγινε τίποτα το ουσιαστικό, λέγοντας ότι το βασικό υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που άλλαξε υπουργό χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής και από την αναδιανομή της φτώχειας που κάνει μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεργασίες του νέου φορέα, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει να δώσουν μεγάλη δύναμη στο «Κίνημα Αλλαγής», που θα το θέτει σε πραγματικό προοδευτικό πόλο που θα δημιουργήσει τους κανόνες και τους όρους συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα μέλη και τους φίλους του «Κινήματος Αλλαγής» ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Την κατηγόρησε ότι θέτει σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς θεσμούς με το διχασμό που «θρέφει» στην ελληνική κοινωνία. Στην οικονομία, ότι ρημάζει το λαό στη φορολογία και στη συνέχεια μοιράζει επιδόματα, κάνοντας ουσιαστικά αναδιανομή της φτώχειας. Στα εθνικά θέματα, ότι τόσο στα Ίμια όσο και στην Κύπρο «γνωρίζει» ήττες που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ανεξαρτησία, ενώ και στο ζήτημα των Σκοπίων αποφεύγει το διάλογο.
Την κατηγόρησε, επίσης, ότι χρησιμοποιεί «σκάνδαλα» για μικροκομματικούς λόγους, βυθίζοντας τη χώρα στο διχασμό. Για όλους τους παραπάνω λόγους και υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η παράταξη που πήρε τη χώρα από 80 δισ. ΑΕΠ και την παρέδωσε στα 235 δισ., δημιουργώντας ευημερία για όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτου στρώματος, κάλεσε τους πολίτες και της Καλαμάτας να «αγκαλιάσουν» το «Κίνημα Αλλαγής», να αρνηθούν το μίσος και το διχασμό που καλλιεργούν οι κυβερνώντες, να προστατεύσουν την εθνική ανεξαρτησία και να δουν τη χώρα να τρέχει ξανά σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Τον κ. Χρυσοχοΐδη στο «πάνελ» της προσυνεδριακής συγκέντρωσης πλαισίωναν ο υπεύθυνος του συνεδρίου για τη Μεσσηνία, Τάκης Παπαδόπουλος, ο κ. Μπουλμπασάκος γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και ο Μενέλαος Γερονικολός από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
 
Του Κώστα Γαζούλη
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας