Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από Τατούλη την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από Τατούλη την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα

Το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να… βγάζουν ειδήσεις ωφέλιμες και επώδυνες για ορισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όπου θα δώσει συνέντευξη Τύπου για όσα έγιναν και ειπώθηκαν δημοσίως, αλλά και με κλειστές πόρτες, στο Αποστολοπούλειο Κέντρο στην Τρίπολη.
Ως γνωστόν, λίγο πριν από το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου με τις ομιλίες του περιφερειάρχη και του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη με τους υπουργούς που έλαβαν μέρος στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, το δήμαρχο Τρίπολης Δ. Παυλή και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κατά τη διάρκειά της ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις για σημαντικά έργα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας και αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Τατούλης την ερχόμενη εβδομάδα από την Καλαμάτα.
Παράλληλα με το προσκήνιο υπήρξε και πολύ… παρασκήνιο κατά τη διάρκεια του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όταν η κυβέρνηση δέχτηκε τα… ομαδικά πυρά γαλάζιων αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ότι από το βήμα του “πούλησε”… χάντρες στους ιθαγενείς της Πελοποννήσου. Υπενθυμίζουμε την έντονη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά για τα λεχθέντα δια στόματος Τσίπρα, την αντίδραση της περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα και στη συνέχεια το… μάζεμα της κριτικής, αλλά και το θετικό αποτύπωμα που διαπίστωσαν στις δηλώσεις τους τόσο ο κ. Τατούλης όσο και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Υπενθυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης σχολίασε ότι το 10o Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο σηματοδοτεί το οδοιπορικό μιας κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε η χώρα να βρει το δικό της βηματισμό, το δικό της δρόμο για το παρόν και το μέλλον των πολιτών. Τα αναπτυξιακά αυτά συνέδρια, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σηματοδοτούν επίσης την αναβάθμιση των σχέσεων των θεσμών στη λειτουργία τους στην κοινωνία και την πολιτεία και δεν έχουν σχέση με το παρελθόν, γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία και εξυπηρετούν διαφορετική αναγκαιότητα.
Από την άλλη πλευρά, την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου εξέφρασε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ο κ Νίκας επισήμανε πως «είναι εξόχως θετικό το γεγονός ότι από πρωθυπουργικά χείλη ακούσαμε το τέλος του σίριαλ με τα σκουπίδια». «Πλέον», προσέθεσε ο δήμαρχος, «υπάρχει στρατηγική, υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπάρχει κυβερνητική θέση! Τα σκουπίδια θα τα διαχειριζόμαστε με σύμπραξη με τους ιδιώτες, σύμφωνα με το διαγωνισμό που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις βελτιώσεις αυτού του διαγωνισμού που πέτυχε η κυβέρνηση».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες που αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις στη Μεσσηνία, σημειώνοντας ότι η Καλαμάτα «κέρδισε στη στρατηγική των μεγάλων έργων.»
Έχει, λοιπόν, ιδιαίτερη αξία να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο κ. Τατούλης την… πολυφωνία που υπάρχει στη περιφερειακή του παράταξη. Θα προχωρήσει σε αλλαγές στη θέση των αντιπεριφερειαρχών ή θα αγνοήσει τις διαφωνίες λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη