Πλατεία Ελευθερίας φυλακισμένη από σκουπίδια

Πλατεία Ελευθερίας φυλακισμένη από σκουπίδια

Πηγμένες στα σκουπίδια είναι, μεταξύ άλλων, οι πλατείες Ελευθερίας και Φραγκόλιμνας, γεγονός που επιβεβαιώνει το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κηρυγμένος σε έκτακτη ανάγκη Δήμος της Καλαμάτας από τα απορρίμματα. Αντρικά εσώρουχα, σπασμένα μάρμαρα, κόπρανα σκύλων…

Πλατεία Ελευθερίας…
Ένα από τα πιο κοντινά πάρκα στο κέντρο της Καλαμάτας είναι αυτό στην πλατεία Ελευθερίας.
Μια βόλτα, όμως, στο σημείο μόνο την ελευθερία του από τα σκουπίδια και τα χορτάρια δε δείχνει!

Μέχρι και αντρικά εσώρουχα μπορεί να βρει κάποιος εκεί, ενώ τα κάθε λογής σκουπίδια και χορτάρια «έχουν πνίξει» την περιοχή.
Σίγουρα για τα απορρίμματα ευθύνη έχουμε όλοι, καθώς, όταν βλέπεις ένα καλαθάκι γεμάτο, δεν είναι σωστό να πετάς κι άλλα σκουπίδια σε αυτό, ωστόσο το ζήτημα είναι από πότε ο Δήμος έχει να αδειάσει αυτά τα καλαθάκια.

Πάντως, καλό θα είναι να γίνει μια παρέμβαση στο σημείο, αφού η εικόνα είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτη.

Σκουπιδαριό και στην πλατεία Φραγκόλιμνας
Αφού, λοιπόν, κάναμε την αρχή με τις πλατείες, μεταφερθήκαμε μετά στην πλατεία Φραγκόλιμνας, όπου επίσης, δυστυχώς, η εικόνα είναι απογοητευτική.

Σπασμένα μάρμαρα, κολώνες φωτισμού που δεν έχουν καν φωτιστικά, σκουπίδια (παντού όμως) και κόπρανα σκύλων συνθέτουν το σκηνικό μιας- κατά τα άλλα- ιστορικής πλατείας.

Εκεί, λοιπόν, υπάρχει πλάκα που αναγράφει ότι έγιναν οι δοκιμαστικοί αγώνες για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, ενώ πιο δίπλα μνημείο πεσόντων.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι και στις δύο πλατείες υπάρχει παιδική χαρά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση.

Υ.Γ.: Θα μεταφέρουμε απλά κάτι που σχολιάζουν σε τέτοια άρθρα πολλοί αναγνώστες: πλατεία δεν είναι μόνο η κεντρική!