“Ρωγμές” σε Περιφέρεια και ΝΟΔΕ Μεσσηνίας


Για τα αποτελέσματα του  10υ Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Τρίπολης
 
 «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», λοιπόν. Το ’πε πρώτος ο Μάο, τότε που είχε θεοποιηθεί στην Κίνα και έβγαζε αποφθέγματα για να συμπληρώσει το περίφημο «κόκκινο βιβλιαράκι». Το πιθανότερο είναι πως ο Μάο εννοούσε ότι από την αναταραχή που προκαλεί το γκρέμισμα μιας «καθεστηκυίας τάξης» γεννιέται κάτι το καινούργιο, το νέο, το πιο προοδευτικό.
Τα παραπάνω δεν φαίνεται, όμως, να ισχύουν στην ομάδα της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στο κόμμα της Νέα Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, αν μεταφράσει κάποιος τις δηλώσεις των Περικλή Μαντά αντιπεριφερειάρχη, Αντωνίας Μπούζα περιφερειακής συμβούλου, Παναγιώτη Νίκα δημάρχου Καλαμάτας και Πέτρου Τατούλη περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα διαπιστώσει ότι για το ίδιο πράγμα, τα συμπεράσματα από το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που έγινε στην Τρίπολη, είναι τελείως διαφορετικά!
 
Δηλώσεις
 
 
Για τα όσα έγιναν προ ημερών στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: “Όλη η Μεσσηνία γνωρίζει την καθαρή μου πορεία. Όσο και αν κάποιοι βιάστηκαν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις να αναμείξουν τη θεσμική μου ιδιότητα με την κομματική, δεν θα το καταφέρουν!
Σταθερός στις πολιτικές μου πεποιθήσεις, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του κόμματος της ΝΔ, είναι προφανές ότι καταδικάζω την πολιτική τακτική Τσίπρα, η οποία αναδείχθηκε περίτρανα από την ακατάσχετη παροχολογία του, την Τρίτη το βράδυ στην Τρίπολη.
 Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα περισσότερα από τα ‘έργα’ που εξήγγειλε για το 2019 είχαν δρομολογηθεί, και κάποια από αυτά θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί, αν ο ίδιος και η παρέα του, δεν έριχναν την κυβέρνηση Σαμαρά. Η Πελοπόννησος ξέρει, πλέον, καλά πως η αυταπάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει”. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις της και η Αντωνία Μπούζα.
Αντίθετα στην ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «το μήνυμα που στέλνεται από την Τρίπολη και την Πελοπόννησο, είναι ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να βρουν ένα διαφορετικό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας». Και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτούν οι πολίτες από το πολιτικό σύστημα να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης, ένα πεδίο συνεργασίας, ένα πεδίο ισορροπίας του μέτρου, ένα πεδίο πολιτικό που να απομονώνει τις ακραίες φωνές, ένα πεδίο του κέντρου που θα μπορεί να δημιουργεί τις σημαντικότερες προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να βρει το δικό της το δρόμο και το πολιτικό σύστημα να βρει το δρόμο του» και σημείωσε ότι «μπορούμε να το πετύχουμε και το αποδείξαμε».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνάντηση της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια. «Για τη συνάντηση δύο σημαντικών θεσμών, του θεσμού της Εκτελεστικής εξουσίας της Κυβέρνησης της χώρας και ενός αυτοδιοικητικού θεσμού της περιφερειακής αρχής, ενός θεσμού που δεν μπορεί να είναι παγαπόντης και δεν μπορεί να λέει και να δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει μαγικές ικανότητες». Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας “θετικά” έκρινε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Το ερώτημα είναι λογικό και καθαρό: Τι θα κάνουν ο κ. Μαντάς και η κα Μπούζα από τη στιγμή που με τις δηλώσεις τους αποστασιοποιούνται καθαρά από τη γραμμή του Πειφερειάρχη;
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη