Στα όρια της η Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας

Στα όρια της η Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε οριακή κατάσταση φαίνεται να είναι τον τελευταίο καιρό η Ορθοπαιδική Κλινική και οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς η έλλειψη προσωπικού γίνεται όλο και εμφανέστερη.
Το ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες «τρέχει και δε φτάνει», ενώ ένα απλό ορθοπαιδικό περιστατικό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας μπορεί να περιμένει ώρες μέχρι να εξυπηρετηθεί, ακόμα κι όταν τα ΤΕΠ έχουν μια «ήσυχη μέρα».
 
Χρειάζεται ενίσχυση
Καθημερινά γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια κλινική που χρειάζεται άμεσα ενίσχυση, ιδιαίτερα αν αναλογισθούμε τις κρίσιμες περιόδους που έχουμε μπροστά μας. Αρχικά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, οπότε οι ανάγκες για ιατρικό προσωπικό αυξάνονται, αλλά και στη συνέχεια την καλοκαιρινή περίοδο, με την αύξηση της τουριστικής κίνησης που αναγκαστικά φέρνει μαζί της, όπως και των περιστατικών που χρειάζονται περίθαλψη.
 
Εξαντλούνται
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αυτή την περίοδο στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπηρετούν τρεις μόνιμοι ιατροί και ένας επικουρικός επιμελητής, ενώ οι τρεις θέσεις των ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές.
Υπάρχει έλλειψη σε βοηθούς των γιατρών, ιδιαίτερα του επικουρικού επιμελητή, ενώ ανάλογα με τα περιστατικά και τις ανάγκες, ένας γιατρός μπορεί να χρειασθεί να κάνει δύο και τρεις εφημερίες μέσα στην εβδομάδα. Κάτι που είναι πολύ εξαντλητικό για το ίδιο το ιατρικό προσωπικό, που πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες και της Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων και των τακτικών ιατρείων.

Της Βίκυς Βετουλάκη