«Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής» : Διαδικασία μηχανισμών ή αναγέννησης του χώρου το ερώτημα

«Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής» : Διαδικασία μηχανισμών ή αναγέννησης του χώρου το ερώτημα

30 Μεσσήνιοι στο συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής»
 
Το συνέδριο του υπό ίδρυση νέου πολιτικού μορφώματος με τον τίτλο “Κίνημα Αλλαγής” έχει ήδη μπει…στις ράγες και πρώτος σταθμός του θα είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών, που θα γίνουν την Κυριακή σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες στο Νομό Μεσσηνίας έφτασαν στις 42, από τους οποίους θα επιλεγούν 30. Ειδικότερα, στις εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή οι υποψήφιοι κατανέμονται ως εξής ανά Δήμο της Μεσσηνίας:
Δήμος Καλαμάτας: 21 υποψήφιοι (εκλέγονται 12 σύνεδροι εκ των οποίων σύμφωνα με την ποσόστωση οι 4 θα είναι γυναίκες). Το εκλογικό κέντρο θα στηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Δήμος Δυτικής Μάνης: 2 υποψήφιοι (εκλέγεται 1 σύνεδρος). Οι κάλπες θα στηθούν στο δημοτικό κατάστημα Καρδαμύλης.
Δήμος Μεσσήνης: 8 υποψήφιοι (εκλέγονται 5 σύνεδροι εκ των οποίων οι 2 θα είναι γυναίκες). Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα ψηφίσουν σε αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης και στο δημοτικό κατάστημα Πεταλιδίου.
Δήμος Πύλου – Νέστορος: 7 υποψήφιοι (εκλέγονται 5 σύνεδροι, οι 2 γυναίκες). Εκλογικά κέντρα θα στηθούν σε Βλαχόπουλο, Κορώνη και Πύλο.
Δήμος Τριφυλίας: 8 υποψήφιοι (εκλέγονται 5 σύνεδροι, οι 2 θα είναι γυναίκες). Κάλπες θα στηθούν στα δημοτικά καταστήματα Κοπανακίου, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Δήμος Οιχαλίας: 1 υποψήφιος (εκλέγονται 2 σύνεδροι). Για την κενή θέση του Δήμου Οιχαλίας αναμένεται να υπάρξει κεντρική απόφαση για το αν θα μεταφερθεί σε άλλο Δήμο του νομού ή όχι. Ως εκλογικό κέντρο έχει επιλεγεί το Δημαρχείο στο Μελιγαλά. Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ, στη Μεσσηνία η διάθεση συμμετοχής είναι σήμερα αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη που επικρατούσε για την εκλογή προέδρου. Χαρακτηριστικά, όπως μας ειπώθηκε, “η λάμψη έφυγε και έμεινε ο σκεπτικισμός”. Μάλιστα, την όλη ατμόσφαιρα ενισχύει και ο έντονος προβληματισμός και σκεπτικισμός αν το επικείμενο συνέδριο θα είναι μια διαδικασία στην οποία θα κυριαρχήσουν οι μηχανισμοί ή θα υπάρξει μια αληθινή αναγέννηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη