18 μήνες φυλάκισης και 5.300 ευρώ πρόστιμο για θανάτωση σκύλου με καραμπίνα

18 μήνες φυλάκισης και 5.300 ευρώ  πρόστιμο για θανάτωση σκύλου με καραμπίνα

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε ηλικιωμένο για θανάτωση ζώου, οπλοφορία και οπλοχρησία. Παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε αναβολή, το δικαστήριο δε δέχτηκε το αίτημα και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Αδέσποτος σκύλος
Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη μέσα σε ένα μήνα, καθώς το Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ένας 83χρονος, επειδή είχε κλωτσήσει δεσποζόμενο σκύλο. Το περιστατικό που εκδικάσθηκε χθες στην αίθουσα του Πλημμελειοδικείου συνέβη πέρυσι το Φεβρουάριο στην περιοχή του Αριοχωρίου.
Σύμφωνα με το μάρτυρα κατηγορίας, στην περιοχή διαθέτει αγρόκτημα, στο οποίο εκείνη την περίοδο (όταν πήγαινε) φρόντιζε ένα αδέσποτο σκύλο που ζούσε στην περιοχή, πηγαίνοντάς του φαγητό.
 
Τον πυροβόλησε
Την επίμαχη μέρα, όπως περιέγραψε, είδε τον κατηγορούμενο με ένα μηχανοκίνητο όχημα και διέκρινε να έχει μαζί του μια καραμπίνα. Τον είδε, όπως είπε, να πυροβολεί τον αδέσποτο  σκύλο που φρόντιζε και να τον σκοτώνει. Μάλιστα, σταμάτησε επιτόπου και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία του γεγονότος.
Το δικαστήριο, με πρόταση και του εισαγγελέα, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για θανάτωση ζώου και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τη θανάτωση, 3 μηνών για την οπλοφορία και 3 μηνών για την οπλοχρησία και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη