Εργατικό Κέντρο: Χωρίς διάλογο ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε για τη χρήση του αμφιθέατρου

Εργατικό Κέντρο: Χωρίς διάλογο ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε για τη χρήση του αμφιθέατρου

Για ακόμα μια φορά ήλθε στην επικαιρότητα το θέμα του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να παραμένουν απλήρωτοι, καθώς χρησιμοποιείται από διάφορες υπηρεσίες και το ρολόι είναι κοινό, κι έτσι επικρατεί ένα αλαλούμ για το ποιος και πόσο πρέπει να πληρώσει. Παράλληλα, έγινε λόγος για «αρπαγή» του αμφιθεάτρου από το Δήμο Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, ανέφερε χθες ότι για να κατασκευασθεί το κτήριο κάποιοι δούλεψαν και μόχθησαν. Ο αγώνας ξεκίνησε αρχικά για την κατεδάφιση του παλιού κτηρίου πριν από 20 χρόνια. Τότε άρχισε και η εκπόνηση των μελετών, οι οποίες όμως σχεδίαζαν ένα αμφιθέατρο ισόγειο, με τη τότε διοίκηση να επιθυμεί αυτό να μην απευθύνεται μόνο στις ανάγκες των συνδικάτων, αλλά σε όλη την πόλη, κι έτσι αυτές άλλαξαν.
Εκείνο που ανέφερε ο κ. Τσώνης είναι ότι η διοίκηση δε διεκδικεί δάφνες για αυτή την αλλαγή, ενώ σχολίασε ότι το συγκεκριμένο κτήριο έγινε με χρήματα εργαζομένων και έτσι κανένας δε διεκδίκησε την πατρότητα, αφού ανήκει σε αυτούς, στα σωματεία της πόλης και, τέλος, στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
 
Από τη στιγμή που μπήκε ο Δήμος ξεκίνησαν τα προβλήματα
Μιλώντας ο κ. Τσώνης για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο, ανέφερε ότι αυτά άρχισαν όταν το αμφιθέατρο δόθηκε στο Δήμο Καλαμάτας και στεγάστηκε εκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, κι έχουν να κάνουν με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση στο παραπάνω πρόβλημα, όμως δεν υπήρξε κάποια συζήτηση ή διάλογος για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αμφιθέατρο.
Επίσης, ανέφερε ότι το αμφιθέατρο είναι για τις ανάγκες της πόλης, αλλά έπρεπε να υπάρξει κοινωνικός διάλογος, κάτι που δεν έγινε στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Έπειτα, λοιπόν, από συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης φαίνεται να υπάρχει λύση στο θέμα της ηλεκτροδότησης, ύστερα κι από απόφαση του ΟΑΕΔ, όμως και πάλι το ρεύμα παραμένει απλήρωτο, με τον κ. Τσώνη να δηλώνει ότι η μη καταβολή του ποσού δεν προέρχεται από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου.
Τέλος, ανέφερε ότι παραμένει το αίτημα επαναφοράς του αμφιθέατρου στο προηγούμενο καθεστώς.
Π.Μπ.