Παραληρηματικό αφήγημα Τατούλη!

Παραληρηματικό αφήγημα Τατούλη!

«Στημένο παιχνίδι», «πολιτικός εκβιασμός», «πολιτική εκτροπή»
 
 
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι σαν το νερό που κυλάει είναι ο άνθρωπος: προσπαθεί να βρει την πιο βολική γι’ αυτόν θέση. Το νερό βρίσκει τον πιο εύκολο δρόμο. Που πολλές φορές είναι ένας καλός κατήφορος, φυσικά.
Κάπως έτσι εμφανίστηκε στο Διοικητήριο της Καλαμάτας χθες  ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε μία ακόμα συνέντευξη Τύπου για τις υπό διερεύνηση υποκλοπές στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Προσπάθησε να παρουσιάσει το δικό του αφήγημα για το πρόβλημα που κυριαρχεί εδώ και εβδομάδες στην τοπική πολιτική σκηνή. Όσο η συνέντευξη εξελισσόταν, ο κ. Τατούλης προσπαθούσε να παρουσιάσει τις δικές του εξηγήσεις/εκδοχές για το τι συμβαίνει στην «πραγματικότητα». Για τον περιφερειάρχη, όλα ήταν καθαρά στο μυαλό του από τη στιγμή που έτσι πίστευε.
Στην αρχή υποστήριξε ότι βρέθηκε πράγματι κοριός στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, αλλά χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως «στημένο παιχνίδι», ως «πολιτικό εκβιασμό», ως «πολιτική εκτροπή».
Ο κ. Τατούλης ισχυρίστηκε ότι «ο λεγόμενος μηχανισμός ήταν παλιός, οξειδωμένος, χωρίς καμία δυνατότητα λειτουργίας». Την υπόθεση έστησαν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, κάποιοι «που νομίζουν ότι μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο» και την αξιοποίησαν για να μειώσουν τη μεγάλη δυναμική τη δική του και της παράταξής του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τοπικού Μέσου Ενημέρωσης που μίλησε για “Τατούλης Gate”, κάλεσε την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να παραιτηθεί «εάν διατηρεί κάποιο ίχνος εντιμότητας», ενώ μίλησε για «θεσμική εκτροπή» και του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, για τον οποίο είπε ότι επιχείρησε να υπονομεύσει το θεσμό της Περιφέρειας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.
Επίσης, σχολίασε ότι ο τέως αντιπεριφερειάρχης τού ανέφερε ότι, μετά την επιτυχία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, επέλεξε να διαφοροποιηθεί, γιατί θέλει να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Είπε, επίσης, ότι ο Περικλής Μαντάς ήθελε «να φανεί καλός υπηρέτης απέναντι σε φιλικό του Μέσο Ενημέρωσης», κάτι που χαρακτήρισε ως «θεσμική εκτροπή», ενώ ακόμη σχολίασε ότι η στάση του πρώην αντιπεριφερειάρχη τον εξέπληξε και πως δεν την περίμενε, αναφέροντας επιπλέον ότι η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού συνεχίζει να υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια.
Ο Πέτρος Τατούλης, έχοντας δίπλα του τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τους περιφερειακούς συμβούλους Αντωνία Μπούζα και Απόστολο Γκούνη, το δικηγόρο Ανδρέα Βαγκόπουλο και το Συνήγορο του Πολίτη και της Επιχείρησης Γιώργο Μπουλούκο, ανακοίνωσε ότι ο κοριός ήταν πολύ παλιός, ίσως από την εποχή που νομάρχης ήταν ο Δημήτρης Δράκος ή και παλιότερα.
Όταν κλήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της εισαγγελικής και αστυνομικής έρευνας, απάντησε ότι δεν έχει κάνει ο ίδιος τη μηνυτήρια αναφορά και είτε δεν έχει είτε δεν μπορεί να κάνει ενημέρωση. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει και ο ίδιος σε ένδικα μέσα, για το γεγονός ότι η αντιπεριφερειάρχης Ε. Αλειφέρη δεν τον ενημέρωσε για την υπόθεση, παρότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως τόνισε, εκείνος είναι ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Αρχής.
 
Εκτελεστική Επιτροπή: Κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη
Πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας για την υπόθεση της πιθανής παρακολούθησης της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, στο γραφείο της στο Διοικητήριο, επικαλείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία με ανακοίνωσή της μιλά για «κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που καταρρέει εκκωφαντικά» και καλεί ξανά την αντιπεριφερειάρχη να παραιτηθεί «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους πολίτες».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής σημειώνονται τα εξής, σε κείμενο με τίτλο «Νίκη της Αλήθειας  απέναντι στην προβοκάτσια και την πολιτική παραφροσύνη»: «Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας των αρμόδιων Αρχών για τον περιβόητο κοριό που… βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΠΕ Μεσσηνίας, αποκαλύπτουν αφενός μεν την υπεύθυνη και σοβαρή στάση της Περιφερειακής Αρχής και της Εκτελεστικής Επιτροπής αφετέρου δε τη μοναδική και σαφή πρόθεση αυτών που ανέδειξαν το θέμα.
Μια ακόμα κακοσχεδιασμένη, απελπισμένη απόπειρα πολιτικής αυτοσυντήρησης με τη χρήση μη θεμιτών μέσων. Μια ακόμα κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που καταρρέει εκκωφαντικά μπροστά στην αδιαμφισβήτητη αλήθεια.
Η προβοκάτσια, η πολιτική περιφρόνηση και η συνωμοσιολογία, δεν κατάφεραν, όπως στόχευαν, να θίξουν τις υπολήψεις προσώπων που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και τη Διοίκηση της Πελοποννήσου από τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας, δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να υφαρπάξουν μέσα από σκευωρίες τη «συμπάθεια» της κοινής γνώμης για μικροπολιτικούς και  εκλογικούς και μόνο λόγους.
Η Αλήθεια έλαμψε. Από την πλευρά μας, με το θεσμικό μας ρόλο ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να εγγυόμαστε τη θωράκιση και την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών, χωρίς να υποχωρούμε στο ελάχιστο απέναντι στις αρχές και στις αξίες μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου.
Οφείλουν,  αυτοί που εμπνεύστηκαν το “παραμύθι” και επιχείρησαν με πανικό και αλαζονεία να γίνουν “πρωταγωνιστές” του, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους πολίτες, να εγκαταλείψουν τη θέση ευθύνης που κατέχουν».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη