Με κάθειρξη 15 ετών, οδηγήθηκε στις φυλακές ο 57χρονος δημόσιος υπάλληλος για ασέλγεια σε 12χρονη

Με κάθειρξη 15 ετών, οδηγήθηκε στις φυλακές ο 57χρονος  δημόσιος υπάλληλος για ασέλγεια σε 12χρονη

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 57χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικης ,εκμεταλλευόμενος τις φιλικές σχέσεις που είχε με την οικογένεια του παιδιού.
Με ομόφωνη απόφαση τακτικών δικαστών και ενόρκων, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου, το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο.
Συνολικά ,χθες, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του, μιας και μετά το πρωτόδικο δικαστήριο στο Γύθειο, είχε παραμείνει ελεύθερος.
 
Στις φυλακές
Πρωτόδικα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 19 ετών και είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.
Χθες, νωρίς το απόγευμα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε ομόφωνα για την ενοχή του, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης του ζήτησε να του αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη. Ωστόσο, και τα δύο απορρίφθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο, όπως πρότεινε και η Εισαγγελέας.
Ακολούθως το δικαστήριο του επέβαλλε κάθειρξη 12 ετών για την ασέλγεια και κάθειρξη 6 ετών για την αποπλάνηση και συνολική ποινή μετά τη συγχώνευση 15 χρόνια κάθειρξη.
Επίσης, αποφασίσθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη και επιστροφή της εγγύησης που είχε καταβάλει. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου λίγο πριν λήξει τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενημέρωσε τον 57χρονο ότι έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, ενώ αμέσως μετά οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα κρατητήρια.
 
Ένοχος
Η δίκη ξεκίνησε στις 10 Μαΐου κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του. Την ημέρα εκείνη η συνεδρίαση διεκόπη αργά το απόγευμα, για να συνεχισθεί την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, το δικαστήριο αναγκάσθηκε να διακόψει μετά από δήλωση ασθενείας και νοσηλεία της συνηγόρου του κατηγορούμενου.
Χθες το πρωί συνεχίσθηκε η διακοπείσα συνεδρίαση, με την παρουσία πλέον του κατηγορούμενου, ο οποίος επέλεξε να παρουσιαστεί προκειμένου να απολογηθεί. Η απολογία του κράτησε αρκετές ώρες, ενώ ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως κας Αυλίδου, η οποία ζήτησε την ενοχή του για τα αδικήματα της ασέλγειας και της αποπλάνησης της ανήλικης.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιώργου Ράλλη και υπεράσπισης Κυριακή Πακιρτζίδου.
Η τραγική περιπέτεια της 12χρονης είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσε έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 57χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς στο σπίτι του κοριτσιού, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη