Επίσημα εγκαίνια στην Τέντα


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα, Νίκο Μπασακίδη και άλλους αυτοδιοικητικούς έκοψε χθες το απόγευμα την κορδέλα στην ανακατασκευασμένη Τέντα. Τα εγκαίνια του ενός από τα δύο κλειστά της πόλης, μετά τις εκτεταμένες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, με κυριότερη και δαπανηρότερη την αντικατάσταση του καλύμματος, έγιναν με αγιασμό και κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων του δήμου και αθλητικών παραγόντων.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις, τόσο στο δίκτυο και τους αυτοματισμούς, όσο και για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τύπου LED, καθώς και των μηχανημάτων εξαερισμού.
Ακόμη, στα αποδυτήρια έγιναν παρεμβάσεις που αφορούσαν στα φωτιστικά, τα είδη υγιεινής και τους χρωματισμούς, ώστε οι χώροι να καταστούν περισσότερο λειτουργικοί για τους αθλούμενους.
Το σύνολο των παρεμβάσεων ήταν αξίας περίπου 400.000 € και καλύφθηκε αποκλειστικά από Δημοτικούς Πόρους. Αυτό τόνισε ο κ. Νίκας, ρίχνοντας …πλάγιες βολές προς την κεντρική εξουσία και ζητώντας να πάρει η πόλη αυτό που δικαιούται (και) στο κομμάτι των αθλητικών έργων. Ο ίδιος ανέφερε ότι με δημοτικές δαπάνες έχουν κατασκευαστεί (π.χ. τα γήπεδα στα Σφαγεία και στα Παλιάμπελα) ή είναι στο πρόγραμμα να υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές (γήπεδα Απόλλωνα και Θουρίας και το αθλητικό κέντρο Ιωάννης Κάρτσωνας στα Λέικα). Ωστόσο, υπογράμμισε και την ανάγκη για ένα νέο μεγάλο Κλειστό που έχει προταθεί στην ΓΓΑ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού να γίνει κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο (Εμπόρων), οπου υπάρχει δημοτικός χώρος 8 στρεμμάτων, ανατολικά του «Π. Μπαχράμης» ή στα Παλιάμπελα, με κόστος που υπολογίζεται στα 4 εκατομ. ευρώ.
Ημέρα-σταθμό για τον κόσμο του μπάσκετ χαρακτήρισε τα εγκαίνια ο αντιπρόεδρος της τοπικής Ένωσης μπάσκετ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής και αγώνας μπάσκετ κλιμακίων, στον οποίο είχαν κληθεί οι παρακάτω ταλαντούχοι νεαροί μπασκετμπολίστες:
Πέτρος Γεωργουλάκος, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, Σταύρος Πετρίδης, Παναγιώτης Μπογράκος, Γιάννης Αβδάλας, Γιώργος Μαρκετάκης, Θεόδωρος Μουργής, Αγγελος Χατζής (Καλαμάτα ‘80), Νικηφόρος Καραγγελής, Γιώργος Αλεξόπουλος, Γιώργος Κατσιαρίμπας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Μιχαήλ Καρτάλιας, Γρηγόρης Κατσαμπάνης, Δημήτρης Πανταζής, Νίκος Κονταργύρης, Σαράντος Σαραντόπουλος (ΑΠΣ Πρωτέας), Στέφανος Κατσαμπάνης, Σπύρος Ταβουλαρέας (Ακάδημος), Χαράλαμπος Παυλόπουλος, Δημήτρης Χρονόπουλος (Σ.Κ. Καλαμάτα), Χρήστος Μανιάτης, Γιώργος Μέρκο (Ευκλής), Δημοσθένης Χαραλαμπόπουλος, Πολυζώης Σούμπλης (Άτλαντας), Βασίλης Μπαλόπουλος (ΑΟ Θουρίας).
Χ.Ε.