Καλαμάτα: Έκλεβαν τα πορτοφόλια και σήκωναν και χρήματα από τα ΑΤΜ

Καλαμάτα: Έκλεβαν τα πορτοφόλια και σήκωναν και χρήματα από τα ΑΤΜ

Τις σαββατιάτικες λαϊκές αγορές στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας είχαν βάλει στο μάτι δύο άντρες και δύο γυναίκες που έρχονταν από την Αθήνα και έχουν ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον έξι κλοπές πορτοφολιών.
Οι τέσσερις δράστες δεν αρκούνταν στο να πάρουν τα χρήματα από τα πορτοφόλια των θυμάτων τους, αλλά χρησιμοποιούσαν σε ΑΤΜ τις κάρτες που έβρισκαν για να κάνουν ανάληψη μετρητών. Έτσι, με τρεις επισκέψεις στη Λαϊκή Αγορά από το Μάιο μέχρι το προχθεσινό Σάββατο κατάφεραν να αποσπάσουν 5.000 ευρώ.
Οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές. Σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δύο άντρες, ενώ οι δύο γυναίκες έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.
 
Πορτοφόλια και κάρτες
Τα περιστατικά κλοπής πορτοφολιών από καταναλωτές στην Λαϊκή Αγορά της ΚΑΚ είχαν αρχίσει να καταγράφονται στην Αστυνομία από το Μάιο. 
Στις 26 Μαΐου μια γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι όση ώρα βρισκόταν στην Αγορά τής έκλεψαν το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε τρεις κάρτες ανάληψης μετρητών. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, οι δράστες πήγαν σε ΑΤΜ τραπεζών και προέβησαν σε ανάληψη και από τις τρεις κάρτες ποσού ύψους 3.840 ευρώ.
Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και ξεκίνησε τις έρευνες συλλέγοντας υλικό.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου οι «πορτοφολάδες» ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά πήραν το πορτοφόλι ενός άντρα, το οποίο περιείχε 500 ευρώ, την ταυτότητά του και μία πιστωτική κάρτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα, έκαναν τέσσερις αναλήψεις, «αρπάζοντας»  συνολικά 840 ευρώ.
 
Τρίτη και φαρμακερή
Η τρίτη και φαρμακερή φορά γι’ αυτούς ήταν το προηγούμενο Σάββατο, οπότε άρπαξαν τα πορτοφόλια από τέσσερα άτομα, έναν αλλοδαπό, δύο Έλληνες και μια Ελληνίδα. Εκτός από χρήματα, αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα, αλλά και κάρτες τραπεζών, που ευτυχώς δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.
Στην Αγορά έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και σε   συνεργασία   με αστυνομικούς   της   Ομάδας   ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 29χρονο από τον Πύργο Ηλείας και μια 35χρονη από την Αθήνα,  καθώς  και έναν 58χρονο αλλοδαπό με μια 46χρονη αλλοδαπή, αμφότεροι κάτοικοι Αθήνας. Παράλληλα, εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευαν από την Αθήνα για να κάνουν τις κλοπές.
Οι δράστες υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν πετάξει τα πορτοφόλια και τα έγγραφα που είχαν κλέψει εκείνη την ημέρα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 583,49 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 2.600 ΛΕΚ Αλβανίας, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.
Από  την  εγκληματική   τους   δράση   είχαν   αποκομίσει παράνομο   περιουσιακό   όφελος   που   ξεπερνά   τα   5.000   ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη