Μετά το διαζύγιο, βγήκαν και τα μαχαίρια στον «Ανοιχτό Δήμο»

Μετά το διαζύγιο, βγήκαν και τα μαχαίρια στον «Ανοιχτό Δήμο»

Το Βατερλώ των συζητήσεων μεταξύ του Μανώλη Μάκαρη και των έξι (6) δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας για ένα «βελούδινο διαζύγιο» επιβεβαίωσε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η Συντονιστική Επιτροπή του συνδυασμού, μέσω ανακοίνωσης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.
Σε αυτή γίνεται λόγος για «ευτελισμό» των θεσμικών ρόλων και ζητά από τους έξι δημοτικούς συμβούλους να σταματήσουν τις «θεατρικές» διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Τέλος, να προσθέσουμε ότι με νεότερη ανακοίνωσή της η Συντονιστική του «Ανοιχτού Δήμου» καλεί τους φίλους της που θέλουν να συμμετάσχουν στην παράταξη και να ενεργοποιηθούν στους τομείς δράσης που καθόρισε η ανοιχτή συνέλευση, σε μια συνάντηση-την πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσουν- στο Ροδανθό (Αμφείας 14, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας) μεθαύριο Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.
Η πλήρης ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής: «Δυστυχώς, κατά την χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιστρατεύθηκαν παλαιοκομματικές πρακτικές και εκδηλώθηκαν μικρόψυχες συμπεριφορές σαν αυτές που, επί χρόνια, ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση και απογοητεύουν πολίτες με δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Πρακτικές που, δυστυχώς, αναπαράγουν και συντηρούν γνωστές σε όλους παθογένειες του ευρύτερου πολιτικού βίου.
Ως Ανοιχτός Δήμος δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στη μετατροπή του δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό reality, ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε σε στείρες διαμάχες που τροφοδοτούνται μόνο και μόνο για να καλύψουν πολιτική αμηχανία και αδιέξοδα.
Δηλώνουμε, πάντως, κατηγορηματικά, κυρίως σε όσους συμπολίτες μας έτυχε να πληροφορηθούν διάφορα παραπολιτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας.
Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον Τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν, προκειμένου να εξασφαλισθεί το επόμενο παραπολιτικό δημοσίευμα.
Τέλος, καλούμε όλους να σεβασθούν το θεσμικό ρόλο που έχουν αναλάβει απέναντι στους πολίτες, και να μην ευτελίζουν “ελαφρά τη καρδία” θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας, όπως η ψήφος επί υπαρκτών και σημαντικών θεμάτων, για λόγους επικοινωνιακούς».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη