Ο Νίκας φεύγει, οι μνηστήρες έρχονται

Ο Νίκας φεύγει, οι μνηστήρες έρχονται

Ένα βήμα… μπροστά από τον Νίκο Μπασακίδη 
Οι τοπικές πολιτικές εξελίξεις, με τη δηλωμένη δημόσια επιθυμία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να… μετακομίσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις στη δημοτική του ομάδα. Ήταν κάτι που δεν το ήθελε- μια και είχε δηλώσει ότι όταν “έρθει ο καιρός θα ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και από κοινού θα αποφασίσουμε για το μέλλον της παράταξης”, ή το τελευταίο, ότι μια οκτάμηνη προεκλογική περίοδος θα αποσυντονίσει τους Δήμους- αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει.
Έτσι, μόλις χθες ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης έκανε ένα βήμα μπροστά, αν και πολύ προσεκτικό. “Είμαι είκοσι χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε νιώθω αδύναμος για τίποτα”, δήλωσε, απαντώντας σε συνέντευξή του χθες το πρωί στην ΕΡΤ Καλαμάτας για το αν ενδιαφέρεται να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης στην περίπτωση που αποχωρήσει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπασακίδης: “Η επιλογή του υποψήφιου δημάρχου για το Δήμο της Καλαμάτας, του μεγαλύτερου Δήμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν είναι αποτέλεσμα των προσωπικών επιθυμιών κανενός από εμάς. Είναι αποτέλεσμα διεργασιών και πολλών άλλων παραγόντων, που θα πρέπει να συγκλίνουν προς ένα πρόσωπο που θα ικανοποιεί όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα τεθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης – στοχοθεσία, πρόγραμμα. Όλα αυτά έχουν να παίξουν το δικό τους ρόλο. Η προσωπική μου επιθυμία σε αυτή τη φάση δεν παίζει κατ’ εμέ ιδιαίτερο ρόλο. Όμως, είμαι 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε νιώθω αδύναμος για τίποτα».
Ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ακόμη ότι με τον «Κλεισθένη», το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει το Δήμο θα πρέπει να διαμορφώσει το σχεδιασμό της, έτσι ώστε να υπάρχει ανοιχτό ένα πλαίσιο συνεργασιών, τις οποίες επιβάλλει η απλή αναλογική, βασισμένο σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις.
Α.Π.