Παρουσιάστηκαν χθες οι δράσεις των τμημάτων ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ του Μεσσηνιακού

Παρουσιάστηκαν χθες οι δράσεις των τμημάτων ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ του Μεσσηνιακού

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες στα γραφεία του Συλλόγου το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Γ.Σ. όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις των τμημάτων ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 19. Επίσης έγινε η παρουσίαση των ομάδων και τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.
Στόχος η άνοδος στην Α1 κατηγορία για την ομάδα ποδοσφαίρου.
Κατ’ αρχήν έγινε η παρουσίαση της ομάδας ποδοσφαίρου και για τους στόχους της στη νέα αγωνιστική περίοδο μίλησαν ο πρόεδρος Τάκης Στασινόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Ζερίτης και ο προπονητής Σταύρος Χριστόπουλος.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Πουλόπουλος, Δημήτρης Πετρόγιαννης και Γιάννης Σπαντιδέας.
Ο κ. Στασινόπουλος καλωσόρισε τους ποδοσφαιριστές στα γραφεία του Συλλόγου, ο οποίος έχει μεγάλη ιστορία.  Επίσης ευχήθηκε στην ομάδα καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής και να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 κατηγορία.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Ζερίτης επισήμανε ότι το τμήμα ποδοσφαίρου ιδρύθηκε το 1909, ενώ ο Μεσσηνιακός εφέτος συμπλήρωσε 130 χρόνια δράσης. Απευθυνόμενος δε προς τους ποδοσφαιριστές, τους παρουσίασε ένα αρκτικόλεξο όπου ανέφερε τι σημαίνει Μεσσηνιακός. Τόνισε ότι αυτό το αρκτικόλεξο το πήρε ο ίδιος το 1972 όταν εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα  από τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου. Ο κ. Ζερίτης ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζουν για τη φανέλα και να εφαρμόζουν το Respect.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ευχήθηκε στον ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Ο προπονητής των πρασίνων «Σταύρος Χριστόπουλος», ανέφερε ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να είναι μια οικογένεια. Σημείωσε ότι παρέμεινε ο βασικός κορμός και η ομάδα στελεχώθηκε από αξιόλογους ποδοσφαιριστές.
Όσον αφορά στο στόχο, τόνισε πως είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι υπερήφανοι που βρίσκονται σ’ έναν τόσο ιστορικό σύλλογο όπως ο Μεσσηνιακός.
Χορηγός των εμφανίσεων της ποδοσφαιρικής ομάδα του Μεσσηνιακού είναι ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Καπουλέας.
Ο κ. Χριστόπουλος παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που είναι οι: Παναγιώτη Παπαδέας, Βαγγέλης Καπακλής, Δημήτρης Γιακουμής, Μαρίνος Σακκάς και Παναγιώτης Αλευράς.
 
ΣΤΙΒΟΣ
«Αναβάθμιση των Παπαφλεσσείων και πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του ΣΕΓΑΣ»
Ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων του τμήματος στίβου, όπου μίλησαν το μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής του τμήματος Δημήτρης Πουλόπουλος και ο παλιός πρωταθλητής και νυν προπονητής του ΜΓΣ Λούης Τσάτουμας.
Ο κ. Πουλόπουλος ανέφερε ότι το τμήμα στίβου είναι το αρχαιότερο του Συλλόγου, ενώ  υπάρχουν αγωνιστικά τμήματα με 110 αθλητές και αθλήτριες και τμήματα υποδομής, που ξεπερνούν τους 250 αθλητές. Ακόμη επισήμανε ότι ο Μεσσηνιακός πάντα πρωταγωνιστεί και αρκετοί αθλητές του κατέχουν πανελλήνια ρεκόρ.
Όσον αφορά στο στόχο του τμήματος στίβου για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι η αναβάθμιση του μήντινγκ Παπαφλέσσεια αλλά και να ξαναφθάσει ο σύλλογος στις πρώτες θέσεις του ΣΕΓΑΣ.
Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος μετά τη σπουδαία καριέρα που έκανε ως αθλητής, πλέον θα προσφέρει ως προπονητής στο τμήμα στίβου και ευχήθηκε να πετύχει στο καινούριο του έργο.
Ο Λούης Τσάτουμας ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος που βρίσκεται ξανά στο σύλλογο, αυτή τη φορά από τη θέση του προπονητή. Σημείωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στα διάφορα τμήματα και ευχήθηκε μια χρονιά με επιτυχίες.
  
ΒΟΛΕΪ
«Στόχος να πρωταγωνιστήσει στην Α2 κατηγορία»
Η παρουσίαση των τμημάτων του Μεσσηνιακού, έκλεισε με την γυναικεία ομάδα βόλεϊ. Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Τάκης Στασινόπουλος, αφού καλωσόρισε τις αθλήτριες στα γραφεία του Συλλόγου, επισήμανε ότι η ομάδα έκανε αξιόλογη πορεία στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ενώ ευχήθηκε να την επαναλάβει και στο καινούριο πρωτάθλημα. Απευθυνόμενος δε προς τις αθλήτριες, τις κάλεσε να δείξουν εμπιστοσύνη στην προπονήτριά τους Γωγώ Σουρή.
Το μέλος του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού και επικεφαλής του τμήματος βόλεϊ, Χρήστος Ζερίτης, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι είναι σημαντικό που παρουσιάστηκαν μαζί οι δράσεις των τμημάτων ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ. Σημείωσε δε ότι το τμήμα βόλεϊ συμπληρώνει  90 χρόνια δράσης, ενώ ο σύλλογος εφέτος γιόρτασε τα 130 χρόνια του. Παρουσίασε στις αθλήτριες ένα αρκτικόλεξο, με το τι σημαίνει Μεσσηνιακός και τους τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζουν τις αρχές και τις αξίες του Συλλόγου.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι για 7η χρονιά παραμένει στην τεχνική ηγεσία η Γωγώ Σουρή, ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν στο Σύλλογο ως έφορος ο Χρήστος Δροσινός και ως φροντιστής ο  Νίκος Ζεργιώτης. Επίσης γνωστοποίησε ότι συνεχίζουν στις Ακαδημίες και στα Αναπτυξιακά τμήματα ως προπονητές ο Παναγιώτης Μητρόπουλος και η Μαρία Χρονοπούλου (απουσίαζαν από τη χθεσινή παρουσίαση της ομάδας) και θα είναι κοντά τους και ο Αντώνης Κάτσος, ιστορικό στέλεχος του ΜΓΣ (ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας  των αρχών της 10ετίας του 1980).
Η προπονήτρια Γωγώ Σουρή  ευχαρίστησε το Σύλλογο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, ενώ καλωσόρισε τον Αντώνη Κάτσο στην ομάδα, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσει σημαντικά.
Όσον αφορά τώρα στο αγωνιστικό μέρος, τόνισε ότι η ομάδα είναι καινούρια και θέλει να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Κάτσος είπε ότι γυρίζει σπίτι του έπειτα από αρκετά χρόνια και ευχήθηκε καλή πορεία στην ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Βέβαια απευθυνόμενος στις αθλήτριες ανέφερε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά.
Τέλος ο κ. Ζερίτης παρουσίασε τις νεοαποκτηθείσες αθλήτριες που είναι οι εξής: Μαρία και Ελένη Θώδη (Ποσειδών Λουτρακίου), Μαρίτα Καφίρη (Ρέθυμνο), Δώρα Μπούκουρα (Κόρινθος), Κατερίνα Παπασπυροπούλου (Άργος), Χρύσα Καράμπελα (ΝΟΚ) και Γλυκερία Κωνσταντίνου.