Π. Νίκας: «Τις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας τις έχουν πληρώσει οι δημότες και σε αυτούς λέμε ευχαριστώ»

Π. Νίκας: «Τις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας τις έχουν πληρώσει οι δημότες και σε αυτούς λέμε ευχαριστώ»

«Καμία κυβέρνηση τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά
 
Απαντήσεις… στις «αιχμές» που άφησε σε προχθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, σχετικά με το ενδιαφέρον του Δήμου για τις αθλητικές υποδομές, έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Χωρίς να κατονομάσει το βουλευτή, ο κ. Νίκας τόνισε ότι έχει μάθει να λέει «ευχαριστώ» στις χρηματοδοτήσεις που παίρνει κατά καιρούς ο Δήμος από το κράτος, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.
Αναφορικά με την προχθεσινή συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, σημείωσε ότι το έργο που υπογράφηκε αφορά στην ανακαίνιση στους χώρους W.C. στο Εθνικό Στάδιο, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, που με την έκπτωση αναμένεται να κοστίσει 35.000 ευρώ.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την ανακαίνιση του «ταρτάν» του στίβου στο Εθνικό Στάδιο, έργο αξίας 240.000 ευρώ, που πρόκειται να κοστίσει γύρω στα 135.000 ευρώ περίπου για το κράτος, καθώς θα υπάρχει συμμετοχή κατά 30% και του Δήμου Καλαμάτας.
Υπογράμμισε, δε, ότι ασφαλώς και ευχαριστεί τον υπουργό γι’ αυτά τα χρήματα, αλλά για μια πόλη 100.000 κατοίκων με 105 αθλητικούς συλλόγους και 25.000 περίπου αθλητές, τα ποσά αυτά είναι μικρά όταν προέρχονται από το κράτος, ειδικά για μια πόλη που έχει αθλητικές υποδομές άθλιες, που φτιάχτηκαν τη δεκαετία του ’70, ενώ σημείωσε ότι τα τελευταία 10 χρόνια δεν χρηματοδοτήθηκε από καμία κυβέρνηση κάποιο έργο για τον αθλητισμό. 
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι οι αθλητικές υποδομές στην Καλαμάτα παραμένουν «ζωντανές» χάρις στη συνεισφορά των δημοτών, των παραγόντων και των αθλητών της πόλης, και σε αυτούς ο Δήμος χρωστάει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».
Συνολικά υπολόγισε πως τα χρήματα που έχει «δαπανήσει» ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα ανέρχονται στα 2 εκ. ευρώ περίπου και αφορούν μια σειρά από ανακαινίσεις σε γήπεδα ποδοσφαίρου και το κυριότερο, την «ανακαίνιση» της Τέντας.

nikas ypodomes.jpg

Σ’ αυτό το σημείο, παρουσία και του αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Νίκου Μπασακίδη, ο δήμαρχος, αφού εξήρε το έργο του συνεργάτη του, έκανε γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στο «ανακαινισμένο» γήπεδο της Τέντας, που προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα σύγχρονο κλειστό που έχει ανάγκη η πόλη, αλλά αντεπεξέρχεται στις ανάγκες κατά 80%.
Τέλος, ο κ. Νίκας επανέλαβε ότι είναι ειλημμένη η απόφαση να προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας σε κατασκευή προπονητηρίου στο Εθνικό Στάδιο και για το λόγο αυτό έχει καλέσει σύσκεψη τη Δευτέρα με παράγοντες από το χώρο του αθλητισμού. Περισσότερα, δε, νέα επ’ αυτού αναμένονται την προσεχή εβδομάδα. 
Μετά το τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Νίκας δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε χρηματοδοτήσει κάποιο έργο στον τομέα του αθλητισμού στην Καλαμάτα.
Απαντώντας, επανέλαβε ότι καμία κυβέρνηση όσο είναι δήμαρχος δεν είχε χρηματοδοτήσει κάποιο έργο, εκτός από τα 35.000 ευρώ που έδωσε προχθές ο κ. Βασιλειάδης, ωστόσο τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις υλοποίησαν πολύ σημαντικά έργα, με κυριότερο τον Περιμετρικό της Καλαμάτας, όπως και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχει αναφέρει.
 
Του Κώστα Γαζούλη