Συζητείται έντονα ότι, τελικά, ενδέχεται να μην είναι υποψήφιος ο Π. Κατσίβελας για το Δήμο Τριφυλίας

Συζητείται έντονα ότι, τελικά, ενδέχεται να μην είναι υποψήφιος ο Π. Κατσίβελας για το Δήμο Τριφυλίας

Ένα πρωτοφανές  και παράδοξο «φαινόμενο» εξελίσσεται στην Τριφυλία σχετικά με το… πολιτικό μέλλον του σημερινού δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα, καθώς παρότι ο ίδιος μέσα σε ελάχιστες μέρες έχει δηλώσει δημόσια τρεις (τουλάχιστον) φορές ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019, στην περιοχή συζητείται έντονα ότι, τελικά, δε θα είναι υποψήφιος. Από πού μπορεί να εκπορεύεται αυτό το «σενάριο» ή «φημολογία» ή, κατ’ άλλους, «δεδομένο», είναι άγνωστο. Το βέβαιον είναι ότι πυροδοτείται και διαρκώς ενισχύεται. Ο κ. Κατσίβελας φέρεται ότι δήλωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στις 10 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, έξω από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν «μιας και πλησιάζουν οι εκλογές έχουμε ανακοίνωση νέας υποψηφιότητας», απάντησε ότι, «για μένα, δική μου υποψηφιότητα; Το ’χω πει από την…, εδώ και μήνες, ότι θα ’μαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές» και το βράδυ της ίδιας μέρας προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019.
 Ωστόσο, απορία κι έκπληξη προκάλεσε ότι την επόμενη κιόλας μέρα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κυκλοφόρησε γράφοντας ουσιαστικά το ακριβώς αντίθετο! «Σκάει βόμβα» ο τίτλος του “σχολίου” της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: «Ένα βήμα βρισκόμαστε πριν να σκάσει μια βόμβα μεγατόνων στη Μεσσηνία, καθώς ο νυν δήμαρχος Τριφυλίας, Τάκης Κατσίβελας, είναι πολύ πιθανό να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Οι κακές γλώσσες της περιοχής υποστηρίζουν ότι ο λόγος της μη καθόδου του είναι η απώλεια στήριξης από τον Αντ. Σαμαρά».
Θυμίζεται ότι, τον Ιούλιο, δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με τις εξελίξεις που διαμορφώνονταν στο δήμο Τριφυλίας εν όψει των εκλογών του 2019 και τους «γαλάζιους» μνηστήρες, πλην Κατσίβελα, είχε προκαλέσει αίσθηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκείνο, εκτός του νυν δημάρχου, εμφανίζονται ακόμα τρία στελέχη από το χώρο της ΝΔ που σκοπεύουν να είναι υποψήφιοι  και η Πειραιώς, πολύ σύντομα, θα κληθεί να βρει την άκρη για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο με τη «γαλάζια» στήριξη. Τονιζόταν δε ότι ο Π. Κατσίβελας έκανε σχεδιασμούς χωρίς να υπολογίζει την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, καθώς έχουν χαράξει ξεχωριστές πορείες και  ορισμένοι δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη δημαρχία.
Το δημοσίευμα έφερε τίτλο «Μνηστήρες στην Τριφυλία» και σε αυτό αναφερόταν ότι, «Πολύ σύντομα θα κληθεί η Πειραιώς να βρει την άκρη στο Δήμο Τριφυλίας για το πρόσωπο που θα κατέβει υποψήφιος  με τη “γαλάζια” στήριξη το 2019, καθώς, μέχρι στιγμής, εκτός του νυν Δημάρχου, Π. Κατσίβελα, εμφανίζονται ακόμα τρία στελέχη από το χώρο της Ν.Δ. που σκοπεύουν να είναι υποψήφιοι. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Π. Κατσίβελας κάνει τους σχεδιασμούς του χωρίς να υπολογίζει την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, οι οποίοι έχουν χαράξει ξεχωριστές πορείες, με ορισμένους να δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη δημαρχία». Το γεγονός δε ότι ο κ. Κατσίβελας το τελευταίο χρονικό διάστημα επαναλαμβάνει «μονότονα» ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019 αντί να βάζει τέλος σε «σενάρια», «φήμες», «ενδεχόμενα», είναι ακριβώς αυτό που επιτείνει και εντείνει τις συζητήσεις ότι, τελικά, δε θα είναι υποψήφιος.
 Όπως έχουμε αναφέρει, στην Τριφυλία ουσιαστικά «βοά ο τόπος», για πλήρη ρήξη των σχέσεων του κ. Κατσίβελα με ΝΔ και Σαμαρά, γεγονός που έκανε τον κ. Κατσίβελα να εκδώσει και δελτίο Τύπου για τις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά, «φουντώνοντας» ακόμη περισσότερο όσα «κυκλοφορούν». Όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος είναι πλήρως ταυτισμένος με τον κ. Τατούλη, ο οποίος τόσο για τη ΝΔ, όσο και για τον Αντ. Σαμαρά αποτελεί «κόκκινο πανί», επισήμως δε και δημοσίως ελέχθη ότι είναι «κομμένος» και ότι η ΝΔ θα στηρίξει άλλον για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Είναι επίσης γνωστό και στις πέτρες ότι έχει διαρραγεί πλήρως η συνοχή της δημοτικής παράταξης του κ. Κατσίβελα και οι περισσότεροι εκ των δημοτικών και τοπικών συμβούλων φέρονται να μην τον ακολουθούν σε τυχόν νέα του υποψηφιότητα. Ακόμα και “εξωθεσμικοί” θεωρητικώς υποτιθέμενοι «στυλοβάτες» του, φέρονται ότι τον εγκαταλείπουν και μάλιστα ότι στηρίζουν άλλη υποψηφιότητα, εκτός της δημοτικής του παράταξης, ανθρώπου που ήταν (και ίσως είναι ακόμη) συνομιλητής του και ομοτράπεζός του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι μόλις πληροφορήθηκαν για τη δήλωση του κ. Κατσίβελα, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ότι δηλαδή θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές, ακόμα και συνεργάτες του, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι εξεπλάγησαν, καθώς δεν τους είχε καν ενημερώσει και δεν έχουν συγκληθεί ως δημοτική παράταξη και συνδυασμός εδώ και χρόνια, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα του δήμου και πολύ δε περισσότερο για να συναποφασίσουν σχετικά με τις εκλογές του 2019… Από πολλούς εκλαμβάνεται η δήλωση του κ. Κατσίβελα ως μονομερής ενέργεια, στην οποία δίνονται διάφορες ερμηνείες. Εκείνο που θεωρείται δεδομένο πάντως στην Τριφυλία είναι ότι η ΝΔ και οι ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας που κινούνται σε φιλελεύθερο και προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, θα κινηθούν ενωμένες με δυνατή υποψηφιότητα προοπτικής και όχι υπό τον κ. Κατσίβελα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου