97 μαθητές των ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

97 μαθητές των ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα Επαγγελματικά Λύκεια στη χώρα μας έχουν από πολλούς «τη ρετσινιά» ότι εκεί πάνε «οι κακοί μαθητές». Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει, ειδικά στο εξωτερικό, καθώς εκεί από τα τεχνικά λύκεια βγαίνουν μαθητές έτοιμοι για την αγορά εργασίας.
Παλιότερα, σε σχετικό ρεπορτάζ του «Θάρρους», είχαμε αναφέρει ότι πολλοί, ενώ έχουν τελειώσει κανονικά το Ενιαίο Λύκειο, αποφασίζουν να γυρίσουν στα θρανία, μιας και αντιλαμβάνονται ότι ένα απολυτήριο ΕΠΑΛ θα τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν ευκολότερα μια θέση εργασίας.
Από την πλευρά της, η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια φαίνεται να «έχει σκύψει» πάνω στα ΕΠΑΛ, επιχειρώντας να αποδείξει το αυτονόητο: αυτό το είδος Λυκείου είναι ισότιμο με το Ενιαίο. Μάλιστα, φέτος οι μαθητές των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχαν δικαίωμα εισαγωγής και σε Πανεπιστήμια.

Στη Μεσσηνία, λοιπόν, είχαμε 97 επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και, μάλιστα, οι 31 εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με έναν από αυτούς (και ειδικότερα από το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας) να περνά στην Ιατρική!
Το «Θάρρος» επιστρέφει στα ΕΠΑΛ και μιλά με κάποιους από τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, μιλήσαμε με μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας (συμμετείχαν στις εξετάσεις 44 μαθητές, με τους 35 να εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και, μάλιστα, 14 σε ΑΕΙ)  αλλά και το αντίστοιχο της Κυπαρισσίας.
 
Δημήτρης Δεδούσης
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ειδικότερα στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης εισήχθη ο Δημήτρης Δεδούσης. Αφού ευχαρίστησε τους καθηγητές του, δήλωσε ότι η επιτυχία του τον ξάφνιασε ευχάριστα.
 

Δημήτρης Δεδούσης
Με το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον παραπάνω, ο Δημήτρης Δεδούσης κατάφερε να περάσει στη Σχολή Μηχανικών και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Όπως είπε, πέρασε σε μια σχολή που του άρεσε, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για φροντιστήρια. Σημασία για αυτή την επιτυχία του, συμπλήρωσε, είχαν και οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ, καθώς τον βοήθησαν αρκετά και την ώρα των μαθημάτων και κάνοντάς του ενισχυτική διδασκαλία.
 
Αθανάσιος Κορμάς
Στο Αργοστόλι θα μετακομίσει ο Αθανάσιος Κορμάς, ώστε να σπουδάσει Ψηφιακά Μέσα και Επικοινωνία, δηλώνοντας ευτυχισμένος αφού ένα όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Μάλιστα, δεν ξέχασε τους καθηγητές του σχολείου του, τους οποίους και ευχαρίστησε.
 
Σταματίνα Κυριακούλου- Τσαούση
Τουριστικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα σπουδάσει η Σταματίνα Κυριακούλου- Τσαούση, η οποία δήλωσε πολύ χαρούμενη, μιας και κατάφερε να περάσει σε ένα τμήμα που ήταν η πρώτη της επιλογή.
 

Ευστάθιος Πίσπας
Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί ο Ευστάθιος Πίσπας. Εκεί θα σπουδάσει στο Τμήμα Γεωγραφίας. Όπως είπε, από μικρός του άρεσε η Γεωγραφία και ήθελε να ασχοληθεί με αυτή, δεν περίμενε όμως ούτε ο ίδιος αυτό το αποτέλεσμα και ξαφνιάστηκε ευχάριστα.
 


Σοφία Παππά
Φαρμακευτική στην Πάτρα θα σπουδάσει η Σοφία Παππά από το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Δήλωσε, δε, πολύ χαρούμενη, αφού η Φαρμακευτική ήταν η πρώτη της επιλογή.
 
Αλεξάνδρα Σπυροπούλου

Στο Αίγιο θα μετακομίσει η Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, αφού κατάφερε από το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας να εισαχθεί στο εκεί Τμήμα Φυσικοθεραπείας, δηλώνοντας πολύ χαρούμενη. Πλέον είναι έτοιμη να ζήσει τη φοιτητική ζωή και να αποκτήσει ένα καλό πτυχίο.
  
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση