Εκατοντάδες κολυμβητές και δρομείς στο 7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών

Εκατοντάδες κολυμβητές και δρομείς στο 7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών

Το 7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη επιβεβαίωσε χθες τη θέση του ως ένας από τους ιδιαίτερα σημαντικούς και καταξιωμένους θεσμούς της Καλαμάτας που συνδυάζει αθλητισμό και κοινωνική προσφορά. Περίπου 150 κολυμβητές και άλλοι τόσοι δρομείς, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, έλαβαν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή ΝΟΚ. Βασικοί οργανωτικοί φορείς είναι επίσης το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), το δρομικό μέρος είχε τη στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ενώ ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής συνάντησης ήταν ο Γιώργος Σκοτάδης, ο οποίος λίγες ώρες αφότου κέρδισε τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου 30 χλμ., αναδείχθηκε νικητής και στα 3 χλμ. που αποδείχθηκαν συναρπαστικά με 2ο τον υπερκολυμβητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, που ετοιμάζεται για τον άθλο Ρόδος-Καστελόριζο 140 χλμ. και 3ο τον Τίμο Σκοτάδη.
Στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. νικητές στους άνδρες αναδείχθηκαν ο νεαρός Νίκος Πονηρέας και ο Δημήτρης Σταματίου με τον ιδιο χρόνο 17’40 (3ος ο Δημήτρης Ρούτσης, 4ος ο Αλέξανδρος Μιχαλάκης, 5ος ο Άρης Κεφάλας και 6ος ο Γιάννης Καλογερόπουλος).
Οι αθλήτριες του ΣΔΥΜ Ελένη Εξερζόγλου (20’24’’), Γιώτα Ασημάκου, Σταυρούλα Νικολούδη πήραν τις 3 πρώτες θέσεις, ενώ την βραβευόμενη 6άδα συμπλήρωσαν οι Κατερίνα Βακά, Λευκή Δρακοπούλου και Ελπίδα-Αγάπη Λαπιώτη.
Το 7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη έκλεισε το βράδυ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ με την τελετή των απονομών και επιστημονικές ομιλίες για την ανάγκη όλο και περισσότερες κόσμος να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών-δωρεά που μπορεί να σώσει ζωές.
  
30ός ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Νικητής με νέο ρεκόρ 6 ώρες κα 26 λεπτά ο Γιώργος Σκοτάδης
 
Με νέο ρεκόρ αγώνα σφραγίστηκε ο 30ός Κολυμβητικός Μαραθώνιος Μεσσηνιακού Κόλπου που διεξήχθη χθες με επιτυχία στην διαδρομή Καλαμάτα-Βελίκα-Καλαμάτα. Δεκατέσσερις κολυμβητές ξεκίνησαν στις 7 το πρωί μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή ΝΟΚ, με τον Ελληνο-Ολλανδό Γιώργο Σκοτάδη να τερματίζει πρώτος στο ίδιο σημείο μετά από 6 ώρες και 26 λεπτά (προηγούμενη επίδοση 6:32’)
Στον αγώνα της 9ης Σεπτεμβρίου 2018 συμμετείχαν 14 κολυμβητές –τριες εκ των οποίων τερμάτισαν οι 7. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές όμως μετά το μεσημέρι επικράτησε η κλασική μπουκαδούρα (νότιοι θερμικοί άνεμοι).
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
 

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΑ ΧΡΟΝΟΣ
  1.  
ΣΚΟΤΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 06:26:00
  1.  
CIARAMELLA FERNANDO ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 09:08:00
  1.  
SAVEL SALE ΣΕΡΒΙΑ 10:03:00
  1.  
ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 10:16:00
  1.  
MOLINER ALBERT ΙΣΠΑΝΙΑ 10:35:00
  1.  
ΨΙΛΟΛΙΓΝΟΥ ΣΟΦΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 11:18:00
  1.  
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 11:48:00
  1.  
NEWTON JULIE ΑΜΕΡΙΚΗ DNF
  1.  
MANYOKI ATTILA ΟΥΓΓΑΡΙΑ DNF
  1.  
KATRIN WALTER ΕΛΒΕΤΙΑ DNF
  1.  
VELLA DANNY ΗΠΑ DNF
  1.  
MARGARIT ROBERTO ΙΤΑΛΙΑ DNF
  1.  
LORI KING ΗΠΑ DNF
  1.  
EDWARD CHARLES ΑΓΓΛΙΑ DNF