Καφέ στο «Πανελλήνιο» και «μίνι – κρουαζιέρα» στο Μεσσηνιακό κόλπο για τον Γερμανό Πρόεδρο (φωτογραφίες)

Καφέ στο «Πανελλήνιο» και  «μίνι – κρουαζιέρα» στο Μεσσηνιακό κόλπο για τον Γερμανό Πρόεδρο (φωτογραφίες)

Αμέσως μετά την επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη οι δύο πρόεδροι κατευθύνθηκαν στην παραλία της Καλαμάτας, όπου είχαν την ευκαιρία να πιουν καφέ στο ιστορικό «Πανελλήνιον».
Ο κ. Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ «εντυπωσιάστηκε» με τους «γνωστούς» που συνάντησε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κάτι που σχολίασε αργότερα και στο Δημαρχείο της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πόσο μεγάλο ήταν το σχολείο του Έλληνα προέδρου στην Καλαμάτα και είχε τόσους συμμαθητές».
Οι δύο πρόεδροι επέστρεψαν και μετά την τελετή ανακήρυξης του Γερμανού προέδρου σε επίτιμο δημότη στο λιμάνι της Καλαμάτας, λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι, και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σύντομη κρουαζιέρα διάρκειας περίπου 20 λεπτών στο Μεσσηνιακό κόλπο με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος Καλαμάτας, παρουσία του λιμενάρχη Καλαμάτας, αντιπλοιάρχου Αντώνη Δουμάνη.
Μετά τη μίνι κρουαζιέρα παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Γερμανού προέδρου στην ψαροταβέρνα το «Ξημέρωμα» στην περιοχή της Βέργας, ενώ γύρω στις 5.30 το απόγευμα ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναχώρησε από το διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» για το Βερολίνο, με το αεροσκάφος της Γερμανικής Προεδρίας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας και την παρουσία του στη Μεσσηνία.
 
Κ. Γαζ.
 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
& Σπύρος Βλαχογεωργακόπουλος