Το ΔΙΕΚ Καλαμάτας στο Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό

Το ΔΙΕΚ Καλαμάτας στο Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό

Μια ξεχωριστή έκπληξη περίμενε χθες το απόγευμα τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό, καθώς τη δομή επισκέφθηκαν σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Καλαμάτας.
Εκεί οι σπουδαστές μαγειρικής δημιούργησαν μαζί με τα παιδιά, ενώ αυτοί της δημοσιογραφίας έμαθαν πώς καλύπτεται μια τέτοια γιορτινή εκδήλωση.
Η επίσκεψη γέμισε τους μικρούς μαθητές χαρά, με τον καθηγητή Μαγειρικής Δημήτρη Καρρά να λέει ότι αρχικά βρέθηκαν στο Κέντρο Ημέρας για να παίξουν με τα παιδιά και παράλληλα να δημιουργήσουν. Έτσι έφτιαξαν όλοι μαζί κουλουράκια, πίτσες και ό,τι τα παιδιά ζήτησαν και τους έδινε χαρά.
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Δημοσιογραφίας, Χριστίνα Ρέγγου, πρόσθεσε ότι οι σπουδαστές του τμήματος αμέσως αγκάλιασαν την ιδέα της επίσκεψης, με στόχο να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση στα παιδιά του Κέντρου.
Εκ μέρους του Κέντρου Ημέρας η υπεύθυνη Μαρία Κενσαλή ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΔΙΕΚ που συμμετείχαν στην επίσκεψη.
Όσο για τις γενικότερες δράσεις του Κέντρου για τη φετινή χρονιά, είπε ότι πραγματοποιήθηκαν 25 εργαστήρια για τα 35 παιδιά του.
Κλείνοντας δήλωσε χαρούμενη για την επίσκεψη, διότι στόχος των ανθρώπων του Κέντρου είναι τα παιδιά να βγαίνουν προς τα έξω, να προσαρμόζονται και να έρχονται σε επαφή με νέους ανθρώπους.
Π.Μπ.