Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δήμο Μεσσήνης

Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δήμο Μεσσήνης

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες για την επερχόμενη κακοκαιρία
 
 
Σημαντικά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση την Κυριακή σ’ ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο παραλιακό μέτωπο της ευρύτερης περιοχής της Βελίκας, όπου χείμαρροι έκλεισαν την ε.ο. Πύλου – Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για ώρες το απόγευμα της Κυριακής και να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.
Παράλληλα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε σημεία του Ριζόμυλου, αλλά και στο ορεινό δίκτυο του Δήμου Μεσσήνης, στο δρόμο προς Στρέφι, προς Μάνεσι και αλλού.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής έντονο πρόβλημα υπήρξε και στην 7η επαρχιακή οδό, σε δύο σημεία, στο ύψος της Τριόδου, όπου χρειάστηκε και η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απεγκλωβισμό ατόμων.
Σε επικοινωνία μας με την αρμόδια αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου μάς τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου, παρουσία αντιδημάρχων, βρέθηκαν στο δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες. Βρίσκονται, δε, ακόμα σε φάση καταγραφής όλων των ζημιών, που είναι αρκετές, κυρίως στην αγροτική οδοποιία, αλλά και στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.
Εν όψει και της νέας κακοκαιρίας από σήμερα, που προβλέπεται δριμύτερη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, όλα τα συνεργεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, όποιες καταστάσεις προκύψουν.
 
Του Κώστα Γαζούλη