Πλημμύρισαν για ακόμα μια φορά οι είσοδοι του ΤΕΙ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πλημμύρισαν για ακόμα μια φορά οι είσοδοι του ΤΕΙ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΔΕΥΑΚ: Όταν ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά δε υπάρχει αυτή η εικόνα  
Μπορεί η εικόνα της λευκής Καλαμάτας να ήταν ξεχωριστή την Κυριακή, όμως η μεγάλη ποσότητα χαλαζιού και βροχής προκάλεσε ξανά μεγάλα προβλήματα. Το μεν χαλάζι σε καλλιέργειες, η δε βροχή σε πολλούς δρόμους του Δήμου Καλαμάτας και ειδικά μπροστά στο Νοσοκομείο και το ΤΕΙ. Δύο προβληματικά σημεία γνωστά σε όλους, αφού όταν υπάρχει δυνατή βροχόπτωση πλημμυρίζουν και, μάλιστα, το νερό περνά στην άλλη πλευρά μέσα από την παλιά εθνική οδό. Έτσι, τα δύο Ιδρύματα έγιναν απροσπέλαστα, με τη ΔΕΥΑΚ όμως να δηλώνει αισιόδοξη ότι, όταν ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, αυτές οι εικόνες θα περάσουν στο παρελθόν.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Μπασακίδης, δήλωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα, που είναι δύο φάσεων, με το ένα να ξεκινά από τη Θουρία και να φθάνει στο νοσοκομείο και το δεύτερο από το νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, θα λύσουν τα παραπάνω προβλήματα.
Ειδικότερα για το πρώτο έργο, είπε ότι βρίσκεται στα τελειώματα και απαιτούνται κάποιες απαλλοτριώσεις, ώστε οι αγωγοί που έχουν κατασκευαστεί να απολήξουν στον ποταμό Άρι. Μάλιστα, ανέφερε ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο περάστηκε το 95% των εθελοντικών απαλλοτριώσεων, με τους ιδιοκτήτες δηλαδή να αποδέχονται το ποσό που έχει οριστεί για αυτές, άρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, άμεσα ο εργολάβος θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες.
Όσο για τη δεύτερη φάση, οι εργασίες, όπως παρατήρησε ο κ. Μπασακίδης, είναι σε πλήρη εξέλιξη και τις επόμενες μέρες, κι αφού εγκριθεί η κυκλοφοριακή μελέτη, ο αγωγός θα το τοποθετηθεί στο δρόμο και, ως εκ τούτου, θα συνδεθεί με τον αγωγό που έχει δημιουργηθεί στο έργο της πρώτης φάσης.
Σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν μπροστά στο Νοσοκομείο και το ΤΕΙ, ο κ. Μπασακίδης επανέλαβε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Όταν αυτό γίνει, δε θα υπάρχουν τέτοιες εικόνες.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση