Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις στη Μεσσηνία

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο γενικευμένων επιχειρήσεων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 707 άτομα, εκ των οποίων τα 504 ήταν Έλληνες και τα 203 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 547 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 133 άτομα, από τα οποία 87 ήταν Έλληνες και 46 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 65 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 236 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για ναρκωτικά. Ειδικότερα, ένας 23χρονος αλλοδαπός για ένα τσιγαριλίκι, ένας 17χρονος μαθητής στην Καλαμάτα γιατί κατείχε 0,7 γραμμ. χασίς, μια 21χρονη στο Πάρκο του ΟΣΕ γιατί κατείχε 5,3 γραμμ. χασίς, ένας 52χρονος αλλοδαπός γιατί καλλιεργούσε 1 φυτό κάνναβης σε γλάστρα στους Χράνους, και ένας 49χρονος για κατοχή 2,7 γραμμ. χασίς.
  • Τρεις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας 39χρονος, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Τρεις Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 Τέλος, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, μία κλοπή σε σπίτι, που είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου του 2013 στους Γαργαλιάνους. Τότε άγνωστοι είχαν μπει σε μονοκατοικία και είχαν αφαιρέσει μια τηλεόραση και αλκοολούχα ποτά. Από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο σπίτι, ταυτοποιήθηκε ότι δράστης της κλοπής είναι ένας 25χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Β.Β.