Εκδήλωση ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό στην Καλαμάτα με ομιλητές Χαρίτση και Ραγκούση

Εκδήλωση ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό στην Καλαμάτα με ομιλητές Χαρίτση και Ραγκούση

Εδώ και κάποιο διάστημα έχει ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ (Ριζοσπαστική Αριστερά) και στελεχών του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς για την αναγκαιότητα σύμπλευσης, για δημιουργία ενός αναχώματος απέναντι στον ακροδεξιό ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και συνάμα απέναντι στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που φτωχοποιούν την κοινωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θάρρους”, μια ανάλογη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα, στις 15 Μαρτίου, με ομιλητές τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση και άλλους.
Σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Χαρίτση, μπροστά στην παραπάνω πραγματικότητα όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να συσπειρωθούν απέναντι στους κινδύνους που απειλούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα σε όλη την Ευρώπη. “Χωρίς ηγεμονισμούς, με αυτονομία και διακριτότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ. πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια”, όπως έχει σημειώσει.
Κατά τη λογική δημιουργίας του παραπάνω μετώπου, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η μετατόπιση του πολιτικού φάσματος από τις ακροδεξιές κατευθύνσεις σε δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου προοδευτικών ανθρώπων, το οποίο θα αποτελέσει ανάχωμα σε αυτό που βιώνουμε συνολικά.
Ο νεοφιλελευθερισμός, παράλληλα, κατεδάφισε πολλά κοινωνικά κεκτημένα και εν πολλοίς ήταν και γενεσιουργός αιτία όλων αυτών των ακροδεξιών τεράτων πανευρωπαϊκά. Γι’ αυτό θα πρέπει να συσταθεί ένα ενιαίο μέτωπο δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων.
Εξάλλου, αυτή τη στιγμή τα διλήμματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σκληρά. Αφορούν στα δίπολα “δημοκρατία ή ακροδεξιά”, ειδικά στην Ευρώπη και “κοινωνικό κράτος ή νεοφιλελευθερισμός”.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη