Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με τον Νίκο Παππα για τα «fake news»

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με τον Νίκο Παππα για τα «fake news»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση σήμερα στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στην Καλαμάτα, με θέμα «Στα άγνωστα νερά των fake news: Οι ύφαλοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό».
Ομιλητές θα είναι οι: Νίκος Παππάς – υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Γιώργος Πλειός- καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Κώστας Αρβανίτης-δημοσιογράφος, Νίκος Σβέρκος- διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού  “στο Κόκκινο”. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.
Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, στις 6.00, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Νίκου Παππά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον τρόπο που λειτουργούν οι “ψευδείς ειδήσεις”, η κοινωνία εμφανίζεται ως ένα βαριά άρρωστο σώμα, το οποίο πρέπει να κατακεραυνωθεί και να επανέλθει στις παλιές και ένδοξες αξίες του για να γίνει και πάλι υγιές. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του σχεδιάσματος αποτελεί και η διασάλευση της αλήθειας – δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στα γεγονότα και στη διασταύρωσή τους. Η φήμη και η πραγματικότητα διαπλέκονται σε έναν εφιάλτη, όπου, κατά τη στρατηγική που ακολουθείται, το πραγματικό είναι απλώς αυτό που δηλώνεται εμφατικά και επαναλαμβάνεται πολλές φορές.
Το ανησυχητικό είναι ότι οποιαδήποτε αντίρροπη στρατηγική φαίνεται να μην πιάνει.  Εγείρεται, λοιπόν, το ερώτημα: τι καλούνται να κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς ευρισκόμενες σε ένα από τα χειρότερα επικοινωνιακά σταυροδρόμια της πρόσφατης (και λιγότερο πρόσφατης) ιστορίας;
Α.Π.