Εκπόνηση μελέτης για το λιμάνι της Καλαμάτας εξήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

Εκπόνηση μελέτης για το λιμάνι της Καλαμάτας εξήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

Μιλώντας την περασμένη Κυριακή στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου «Olympia Forum», ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρθηκε, έστω και σε προεκλογική χρονιά, σε μια σειρά σημαντικών έργων που αφορούν στη Μεσσηνία.
Εκτός από τα όσα αναλυτικά αναφέραμε στο ρεπορτάζ του “Θάρρους” την ίδια ημέρα, να προσθέσουμε ότι ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση μελετών για νέα έργα στους λιμένες Πάτρας και Καλαμάτας. Για το έργο που μας ενδιαφέρει, αυτό του λιμένα της Καλαμάτας, δεν έδωσε ούτε χρονικά ούτε περισσότερα στοιχεία. Η αναφορά του, όμως, ότι το υπουργείο Υποδομών βλέπει την αναγκαιότητα μελέτης για το λιμάνι της μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έστω και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, είναι θετική.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο υπουργός, όντας σε προεκλογική διάθεση, εξήγγειλε τη δημοπράτηση πλήθους έργων στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Όπως ανέφερε, εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα δημοπρατηθεί ο άξονας Καλού Νερού – Τσακώνας, μήκους 27,3 χλμ., με προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, θα δημοπρατηθεί η αναβάθμιση του άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης, μήκους 53 χλμ., με προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ.
Αυτά για τα οδικά. Για τα σιδηροδρομικά εξήγγειλε τη δημοπράτηση δύο έργων εντός του 2019, προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα:
•Πάτρα – Πύργος – Αλφειός – Ολυμπία και Πύργος – Κατάκολο, μήκους 132 χλμ.
•Αλφειός – Καλό Νερό – Κυπαρισσία και Καλό Νερό – Πύργος, μήκους 118 χλμ.
Τέλος, εξήγγειλε τη δημοπράτηση μελετών και για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην περιοχή του Πεταλιδίου.
Α.Π.