Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές αυτοκινήτων στη Μάνη το 2015

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές  αυτοκινήτων στη Μάνη το 2015

Γερή «μπάζα» έκανε τον Αύγουστο του 2015 ένας αλλοδαπός, σπάζοντας τρία αυτοκίνητα τουριστών και αρπάζοντας ό,τι είχαν μέσα. Συνολικά είχε αφαιρέσει πράγματα αξίας άνω των 13.000 ευρώ. Τελικά, από τα αποτυπώματα, τον τρόπο και το χρόνο δράσης, οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης κατέληξαν σε 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Και στις τρεις περιπτώσεις ο δράστης είχε εντοπίσει οχήματα σταθμευμένα, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, και είχε σπάσει κάποιο από τα τζάμια.
Στις 9 Αυγούστου του 2015 στη Στούπα έσπασε το αυτοκίνητο εκδρομέων και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, βιβλία, πλήθος προσωπικών ειδών και είδη θαλάσσης, δύο ακριβές βαλίτσες, που- μεταξύ άλλων- περιείχαν ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 5.000 ευρώ, 1.500 ευρώ, διάφορα είδη ένδυσης και καλλυντικά και ένα φορητό υπολογιστή με τα παρελκόμενά του. Η αξία όλων ξεπερνά τα 10.000 ευρώ
Στις 12 Αυγούστου του 2015 στην Καρδαμύλη έσπασε άλλο αυτοκίνητο, από το οποίο αφαίρεσε ένα ανδρικό και ένα γυναίκειο ρολόι, ένα κινητό τηλέφωνο,  πορτοφόλι με κάρτες και έγγραφα, ένα σακίδιο με είδη ένδυσης, καθώς και ένα σταυρό, συνολικής αξίας 840 ευρώ.
Την ίδια ημέρα στη Στούπα έσπασε άλλο αυτοκίνητο, από το οποίο έκλεψε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 2.000 και 200 ευρώ.
Από την εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., των οποίων η συνολική αξία φτάνει τα 13.160 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης.
Β.Β.