Η επίσκεψη Κουρεμπέ στη Μεσσήνη άναψε τα «αίματα» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η επίσκεψη Κουρεμπέ στη Μεσσήνη άναψε τα «αίματα» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ στη Μεσσήνη στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί «ένταση» και ανταλλαγή βαριών εκφράσεων κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Το θέμα το έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος. Ο κ. Αθανασόπουλος επανέλαβε όλα όσα είχε υποστηρίξει σε πρόσφατη ανακοίνωση του , περί εθιμοτυπικής και επικοινωνιακού χαρακτήρα, επίσης άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή, γιατί δεν κλήθηκαν σ’ αυτή τη συνάντηση οι παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά κυρίως φορείς του Αγροτικού Τομέας όπως εκπρόσωποι της ΣΥΚΙΚΗΣ , Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.α.
Παράλληλα, ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι αφού ο κ. Κουρεμπές είχε βρεθεί και πριν από 10 ημέρες στη Μεσσήνη και γνώριζε καλά τα προβλήματα τόσο των ελαιοπαραγωγών όσο και των πατατοπαραγωγών, επιστρέφοντας θα έπρεπε να είχε απαντήσεις.
Κλείνοντας, τόνισε ότι και οι Συκοπαραγωγοί που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ακόμα δεν έχουν δει τα χρήματα των αποζημιώσεων στους λογαριασμούς τους, και το ζήτημα αυτό δε το έθεσε κανείς στη συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μια συνάντηση χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση αυτή του Γιώργου Αθανασόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη όπου απαντώντας  είπε πως κουράστηκε να βλέπει τον επικεφαλής της μειοψηφίας να πέφτει συνεχώς σε «λούμπες». Τον κάλεσε δε, να δει τα βίντεο για να ενημερωθεί για  το τι συνέβη στη συνάντηση με τον κ. Κουρεμπέ, προσθέτοντας ότι ήταν ανοικτή και αν ήθελε θα μπορούσε να είχε παρευρεθεί.
Τέλος, τόνισε ότι τα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο και έγραψε στην ανακοίνωση του ο κ. Αθανασόπουλος, αποτελούν ατόπημα, καθώς δεν σεβάστηκε τον «προϊστάμενο» του στην εργασία του, τον κ. Κουρεμπέ.
Ο κ. Αθανασόπουλος ανταπάντησε ότι ο δήμαρχος καλεί την αντιπολίτευση να δει τα βίντεο για να καλύψει την ανυπαρξία του… Στο σημείο εκείνο σημειώθηκε ένταση με τον Δήμαρχο σε υψηλούς τόνους να λέει , ότι όταν αυτός έτρεχε στα πατατοχώραφα που «πνίγονταν» από τη βροχή αυτός ήταν στο κρεβατάκι του και κοιμόταν, υπονοώντας τον κ. Αθανασόπουλο , με τον Γιώργο Αθανασόπουλο να χαρακτηρίζει αλαλαγμούς , τα όσα είπε ο Γιώργος Τσώνης και ότι δε θέλει να απαντήσει για το που βρισκόταν ο δήμαρχος εκείνη την ώρα για να μην πέσει στο επίπεδο του. Τα πνεύματα ηρέμησαν προς στιγμής με την τοποθέτηση του προέδρου του Σώματος του κ. Κοτταρίδη.
Ο κ. Κοτταρίδης, υποστήριξε ότι η συνάντηση ήταν ανοικτή και όποιος επιθυμούσε μπορούσε να συμμετάσχει ενώ πρόσθεσε ότι και ο ίδιος από την πλευρά του έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα στον κ. Κουρεμπέ, επιδίδοντας του και όλα τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου, που αφορούν και τα προβλήματα των συκοπαραγωγών. Κλείνοντας, την τοποθέτηση του σημείωσε ότι οι απαντήσεις από τον κ. Κουρεμπέ μπορεί μεν να μην ικανοποίησαν τα όσα επιθυμούσαν να ακούσουν , ωστόσο δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν σχετικά με τα πως θα στηρίξουν τους αγρότες.
Τοποθέτηση επί του θέματος έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, σημειώνοντας ότι για όλα αυτά ευθύνονται οι πολιτικές της Ε.Ε. που ουσιαστικά αυτές είναι που έχουν βάλει τους πάντες να τσακώνονται. Θέλοντας να κλείσει τη συζήτηση ο Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την αμηχανία της αντιπολίτευσης , όταν για πρώτη φορά τόσα άμεσα μετά από καταστροφές, ο διοικητής του ΕΛΓΑ , έρχεται δυο φορές μάλιστα στη Μεσσήνη για να διαπιστώσει ο ίδιος από κοντά της ζημιές. Παράλληλα επισήμανε ότι ο κ. Κουρεμπές επί 3,5 ώρες άκουγε τα προβλήματα των αγροτών και των παιδιών από τα μπλόκα που έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση και γι΄αυτό ο ίδιος είναι υπερήφανος. Στο σημείο αυτό πετάχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «μειοψηφίας» Νίκος Φύκιρης, ζητώντας να πει ο Δήμαρχος τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με το διοικητή του ΕΛΓΑ. Αυτή η διακοπή προκάλεσε την οργή του δημάρχου που απάντησε προς την αντιπολίτευση «βγάλτε πόνο» σας καταλαβαίνω…
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος , παρενέβει, λέγοντας ότι τα όσα ακούγονται από πλευράς της δημοτικής αρχής αποτελούν θεσμική εκτροπή και ολοκληρωτική αντίληψη.
Από την πλευρά του και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τάσος Παπαγεωργίου, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Σώματος να διατηρήσει στην τάξη όσα συμβαίνουν στην αίθουσα κατηγορώντας τον Δήμαρχο για ένα άνευ προηγουμένου «σόου» ενώ αποφεύγει να απαντήσει στα πραγματικά ζητήματα που έθεσαν. Η συζήτηση τελικά έκλεισε με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη να επαναλαμβάνει ότι η αντιπολίτευση θα βγάζει «πολύ πόνο» από εδώ και στο εξής…

Του Κώστα Γαζούλη