Κάθειρξη 14 χρόνων στον 34χρονο πατριό για την αποπλάνηση της 12χρονης

Κάθειρξη 14 χρόνων στον 34χρονο πατριό για την αποπλάνηση της 12χρονης

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας ο 34χρονος ο οποίος συνελήφθη πέρυσι το Φεβρουάριο για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση της 12χρονης θετής του κόρης.
Το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Φεβρουαρίου πέρυσι, έπειτα από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Η μικρή είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της ότι ο πατριός της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σχεδόν καθημερινά, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και κατά το διάστημα που εκείνη έλειπε από το σπίτι.
Δύο ημέρες μετά η μητέρα μαζί με τη 12χρονη κατήγγειλαν τα περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ο 34χρονος τότε είχε παρουσιασθεί μόνος του στην Αστυνομία και είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.
Μάλιστα, μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά στη συνέχεια με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται και χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και κατά πλειοψηφία αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, Άγγελος Βλαχονικολός, μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε: «Η απόφαση δικαιώνει την καταγγελία και απαλύνει κάπως τα γεγονότα. Δεν μπορεί, όμως, να τα εξαλείψει, γιατί το ανήλικο παιδί ταλαιπωρείται και θα ταλαιπωρείται.
Η οικογένεια δηλώνει πως σέβεται τις αποφάσεις. Σεβάστηκε τη διάταξη του ανακριτή, ανακουφίστηκε με το βούλευμα και προχθές ένιωσε δικαιωμένη από την εξέλιξη της δίκης. Κλείνει πλέον ο πρώτος ο κύκλος και περιμένουμε το δεύτερο της έφεσης».
Β.Β.