Κάθειρξη 6 ετών για αρπαγή τσάντας στην Καλαμάτα από σεσημασμένο

Κάθειρξη 6 ετών για αρπαγή τσάντας στην Καλαμάτα από σεσημασμένο

Χωρίς αμφιβολία είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κατηγορουμένου το δράστη που της άρπαξε το τσαντάκι και την πέταξε στο έδαφος μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ληστείας τον Οκτώβριο του 2015 στην οδό Πλάτωνος.
Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός, ο οποίος έχει καταδικασθεί πολλάκις για κλοπές, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών. Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό, του μείωσε την ποινή κατά ένα χρόνο και τον καταδίκασε σε ποινή καθείρξεως 6 ετών.
Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καταθέσει ότι είχε βγει για περπάτημα, όταν είδε τον κατηγορούμενο στυλωμένο σε έναν τοίχο και της φάνηκε περίεργος. Πριν προλάβει να απομακρυνθεί, άκουσε θόρυβο και πριν τον αντιληφθεί, της τραβούσε το τσαντάκι που κρατούσε. Αυτή προσπάθησε να το συγκρατήσει και τότε την πέταξε κάτω. Όταν κατάφερε να της το αποσπάσει, του φώναξε να της αφήσει τουλάχιστον τα κλειδιά του σπιτιού, αλλά αυτός άρχισε να τρέχει. Τον καταδίωξε ένας περαστικός που αντιλήφθηκε το γεγονός, αλλά δεν κατάφερε να τον πιάσει.
Στο πορτοφόλι η γυναίκα είχε 65 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.
Από την περιγραφή που έκαναν στους αστυνομικούς και η γυναίκα, αλλά και ο περαστικός που τον κυνήγησε, αναγνώρισαν πως πρόκειται για το συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο αναζήτησαν και εντόπισαν. Στη συνέχεια η γυναίκα τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.
Β.Β.