Μεγαλώνει και δυναμώνει η “Δημιουργική Πρωτοβουλία”

Μεγαλώνει και δυναμώνει η “Δημιουργική Πρωτοβουλία”

Η Τετάρτη πρέπει να είναι ή από τις αγαπημένες ή από τις πλέον “γούρικες” μέρες του Θανάση Βασιλόπουλου, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”. Έτσι και χθες, πιστός στην καθιερωμένη πλέον συνάντησή του με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, παρουσίασε τέσσερις ακόμα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Ανοίγοντας την παρουσίαση ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Με τη σημερινή παρουσίαση ο συνδυασμός Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας αγγίζει τους 47 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή, απομένουν ελάχιστες κενές θέσεις για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου. Για το λόγο αυτό και προς το παρόν δε θα προχωρήσουμε σε νέες ανακοινώσεις, παρά το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας και θα αναμένουμε τη φημολογούμενη προσαύξηση του ποσοστού από το 30% στο 50%.  
Από την επόμενη εβδομάδα ο συνδυασμός μας θα προχωρήσει στην ανακοίνωση βασικών θέσεων του προγράμματος, καθώς και των υπευθύνων που έχουν αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους στο συνδυασμό. Παράλληλα, ξεκινάμε τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους συνδημότες μας”.
 
Οι υποψήφιοι
Τσαούση Ελένη, ελεύθερος επαγγελματίας – ασφαλίστρια -πρώην μέλος Δ.Σ. Δημοτικής Φιλαρμονικής- πρώην μέλος Δ.Σ. Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας- μέλος της θεατρικής ομάδας του ΜΕΘ.
Βασιλόπουλος Παναγιώτης- ελεύθερος επαγγελματίας – δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας- αντιπρόεδρος ΕΠΣ Νομού Μεσσηνίας -αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Τσεριωτών «Ο Ταΰγετος».
Κουτίβας Ηλίας, έμπορος – δημοτικός σύμβουλος – αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Καλαμάτας-πρώην αντιπρόεδρος ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.
Ταχταμπάς Γεώργιος – ελεύθερος επαγγελματίας.
 
Ομιλίες υποψηφίων
Βασιλόπουλος Παναγιώτης: «Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές κατεβαίνω με το φίλο μου το Θανάση το Βασιλόπουλο. Έναν άνθρωπο δημιουργικό φιλότιμο, εργασιομανή και πάνω απ’ όλα ακέραιο χαρακτήρα. Στην ενδοπαραταξιακή διαδικασία που κάναμε για να επιλέξουμε ποιος θα ηγηθεί της δημοτικής μας ομάδας, δώσαμε το λόγο μας ότι όποιος προκύψει από τις εκλογές, θα είμαστε κοντά του και δίπλα του.
Δε θα μπορούσα, λοιπόν, να μην τιμήσω το λόγο μου και γι’ αυτό είμαι δίπλα στο Θανάση Βασιλόπουλο. Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά με τους φίλους που έχουμε κοντά μας και με αυτούς που σίγουρα θα έρθουν μαζί μας”.
Κουτίβας Ηλίας: “Δηλώνω παρών στη νέα αυτή αυτοδιοικητική προσπάθεια με επικεφαλής το Θανάση Βασιλόπουλο. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας ακόμη πιο ποιοτική, ακόμη πιο ανθρώπινη. Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών οφείλει να είναι η πρωταρχική φροντίδα μιας Δημοτικής Αρχής. Γι αυτό για εμάς είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος”.
Τσαούση Ελένη: “Κατεβαίνω στις εκλογές με το συνδυασμό του κ. Βασιλόπουλου, γιατί θεωρώ ότι είναι ένας ακούραστος εργάτης και έχει επιτελέσει μεγάλο κοινωνικό έργο στο Δήμο Καλαμάτας. Θα προσπαθήσω να υλοποιήσουμε το όραμά του, που δεν είναι άλλο από το να δει μια Καλαμάτα να ευημερεί και να γίνει ο φάρος για τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας”.
Ταχταμπάς Γεώργιος: “Η πρόταση του Θανάση Βασιλόπουλου να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του με τιμά ιδιαίτερα. Την αποδέχθηκα με γνώμονα το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας. Είναι ένας νέος άνθρωπος και παλεύει καθημερινά για το καλύτερο αύριο. Ο Θανάσης έχει αποδείξει διαχρονικά ότι στα δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία και με έπεισε να συμβάλω κι εγώ για έναν καλύτερο Δήμο, για την πόλη μας και τα χωρία μας. Σε αυτή του την προσπάθεια ενώνω και εγώ τις δυνάμεις μου μαζί του”.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη