Με άρωμα Μεσσηνίας η «Νέα Αρχή» στην Κεντροαριστερά

Με άρωμα Μεσσηνίας η «Νέα Αρχή» στην Κεντροαριστερά

Μια «Νέα Αρχή» στην Κεντροαριστερά φιλοδοξούν να κάνουν πολίτες που ανήκουν στη ΔΗΜ.ΑΡ., στους Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, οι οποίοι θα συναντηθούν σε κοινή εκδήλωση την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Stanley», σε μια ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, το «παρών» θα δώσει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών Σπύρος Λυκούδης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διαλόγου και συσπείρωσης στελεχών και χώρων που είτε αποχώρησαν είτε εξαρχής έμειναν εκτός του εγχειρήματος του ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα θα πραγματοποιεί σε άλλο χώρο την Κεντρική του Επιτροπή.
Στο κείμενό τους οι υπογράφοντες τονίζουν: «To 2019 είναι χρονιά πολλαπλών εκλογών. Τα πρώτα δείγματα για το κλίμα που επιδιώκεται να διαμορφωθεί από τώρα και να επικρατήσει στην προεκλογική περίοδο που ήδη διανύουμε είναι απολύτως αποθαρρυντικό.
Ένα άκρως τοξικό και διχαστικό νέφος καλύπτει τη χώρα την ώρα που τη βαραίνουν τα μεγάλα άλυτα προβλήματα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η επικίνδυνη πολωτική αναμέτρηση ετοιμάζεται, ενώ ο μεγάλος Δημοκρατικός Μεταρρυθμιστικός Αριστερός Χώρος, αυτός που θα γεννούσε ελπίδες, βιώνει τον κατακερματισμό του, τις παθογένειες του, την ατολμία του.
Χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες παρατηρούν αμήχανα τις ευκαιρίες να περνούν και να χάνονται. Όσοι-ες υπογράφουμε το κείμενο της πρωτοβουλίας «Για μια νέα αρχή», στελέχη της δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής εκσυγχρονιστικής αριστεράς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε ανοικτή συζήτηση την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου Στάνλεϋ, στην πλατεία Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο. Θα συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο που οδήγησε στην έκφραση της πρωτοβουλίας και η στρατηγική και τα επόμενα βήματα του εγχειρήματος.
Στην παραπάνω συνάντηση συμμετέχουν από τη Μεσσηνία οι: Βακαλόπουλος Μπάμπης, συνταξιούχος και Σκιαδάς Αδάμ, πολιτικός μηχανικός.